מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית אכילה אצל פגאביגיל24/06/2010
שלום
ילדתי בשבוע 25. היום התינוק בן חודשיים וחצי (גיל מתוקן) וגיל כרונולוגי 5 חודשים וחצי.
אני נותנת לו סימילאק ניאושור כעת. קודם נתתי מטרנה סנסטיב לפגים אך הפסקתי בגלל עצירות.
יצאנו מהפגיה עם כמות אוכל של 70 מ"ל לארוחה * 8 ארוחות ליום, ועלינו תוך שבועים ל-90 מ"ל לארוחה. מאז נשארנו בכמות זו כי ראינו שיש לו פליטות קטנות אחרי האוכל וירדנו במספר הארוחות ל-6 ליום.
לפני שבועיים הוא החל להראות סימני התנגדות לאוכל: בוכה בתחילת ההאכלה ובהמשך, מנפנף את הידיים ודוחף את הבקבוק, מראה סימני גועל ורצון להקיא. יש ארוחות שזה יותר ויש ארוחות שפחות. ברוב הארוחות אני מצליחה להאכיל בסביבות 60-70 מ"ל בקושי רב ועם הפסקות. יציאות הוא נותן פעם בשלושה ימים. כשהוא שוכב רואים לפעמים שאוכל עולה למעלה בלי שהוא פולט. יש רק סימנים של הבעות פנים וטעם לא טוב בפה.
בדיקה אצל רופא לא העלתה בעיה.
מה אפשר לעשות? תודה,
אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אכילה אצל פג
הילה שקד25/06/2010הי אביגיל ,
אני ממליצה לנסות להחליף את הבקבוק או את הפטמה של הבקבוק , יכול להיות שהזרימה של פטמת הבקבוק מהירה מדי והוא מרגיש שהוא נחנק מהכמות חלב שזורמת לפיו , לעיתים לאחר זמן מה פטמת הבקבוק אפילו אם היה היתה הכי קטנה ועם הזרימה האיטית מתרחבת , נסי להחליף לבקבוק אחר ולזרימה איטית וכמובן אני ממליצה על האכלה איטית , עם הפסקות מרובות
בקבוק mam הוא בקבוק מצויין .
האם את יודעת מה הכוונה להאכלה איטית ? אם לא אני אשמח לכתוב לך
אשמח לשמוע איך הולך והאם בזה מדובר ..וכמובן תבדקו האם הוא עולה במשקל , חשוב מאד!
עוד דבר - כמה הוא שוקל נכון להיום ?
שיהיה שבת שלום
מחכה לעידכון
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את מתכוונת בהאכלה איטית?
אביגיל26/06/2010הי
אני משתמשת בבקבוק של MAM כי זה הבקבוק היחיד שהוא הסכים לקבל כשהשתחררנו מהפגיה. פטמה מס' 1. אין יותר איטי מזה, נכון? האם יש בקבוק/פטמה שיהיה לו יותר נוח?
ומה הכמות שהוא צריך לאכול היום - בגיל חודשיים וחצי מתוקן?
לפני שבוע המשקל היה 5,400 גרם.
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם בקבוק הברמן יכול לעזור?
אביגיל28/06/2010היום שקלתי אותו - הוא עלה 135 גרם ל-10 ימים. ועדיין קשה להאכילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
הילה שקד30/06/2010הי אביגיל ,
אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכת/יועצת הנקה על מנת שתדריך אותך ותראה את ההנקה
מאיזה אזור את בארץ?
ובקבוק הברמן הוא מצויין .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מניקה
אביגיל30/06/2010אלא מאכילה בבקבוק של MAM. וחשבתי שאולי בבקבוק הברמן יהיה קל יותר לתינוק. ומה בקשר להאכלה איטית שהצעת? איך עושים את זה?
אני גרה בערד.
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלה איטית
הילה שקד06/07/2010הי אביגיל,
אני מתנצלת שלקח לי זמן לחזור אלייך , אני גם אחרי לידה ואני מנסה לתמרן בין הקטנטונת שלי לבין הפורום.
בכל מקרה חשוב לי שתביני מה הכוונה בהאכלה איטית-
אז קודם כל מחזיקים את התינוק בתנוחה זקופה כאשר הבקבוק מקביל לרצפה , המטרה היא שהחלב לא יזרום לפה בקלות , ממלאים את פטמת הבקבוק בחלב על ידי הטיה של הבקבוק לבין 3-5 גמיעות ואז עושים הפסקה , כאשר ההפסקה נעשית שהבקבוק עדיין בפה התינוקת והיא יונקת אוויר ואל דאגה זה שהיא יונקת אוויר לא יגרום לה לגזים , כי אי אפשר לבלוע אוויר אלא אם התינוק יונק אוויר וחלב יחד..מחכים כמה שניות ואז מטים את הבקבוק שוב וחוזר חלילה
המטרה היא האכלה מבוקרת ואיטית ומכבדת לדעתי , מכיוון שאז התינוק מצליח לשלוט בכמות שהוא מקבל והחלב לא זורם בלי שליטה לפה שלו .
מקווה שמובן
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)