מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במשבר...חנה28/06/2010
הי.
ילדתי בת מקסימה ומלאכית לפני חודשיים.
היא אחד הדברים הכי מדהימים שיש, אבל בכל זאת בימים האחרונים אני במשברון..
אין לי כוח יותר.
אני קמה כל בוקר עם כאב ראש כי היא מקשקשת כל הלילה ואני לא מצליחה לישון כמו שצריך, אז החלטנו להעביר אותה לחדר השני ואז לא שמעתי אותה והיום בבוקר היא סתם מילמלה מתוך שינה שהיא רוצה מוצץ, אבל לא שמעתי אז היא התעוררה בבכי וכבר לא נרדמה שוב...
אני מניקה הנקה מלאה וזה סוחט אותי לגמרי. יחד עם זאת אני ממש לא מוכנה לשמוע על תחליפים, אולי פעם ב...
היא ישנה בד"כ ממש טוב בלילה שזאת עזרה גדולה וביום היא בד"כ ילדה ממש טובה, משחקת ועצמאית.
אבל מאז שהיא קיבלה את המחומש והפרבנר הארורים היא כל היום על הידיים! אין לי כבר כוח וחשק להחזיק אותה!
קודם היא היתה שוכבת ומשחקת כלכך יפה עם הצעצועים שלה שממש היה לי חשק להפריע לה.
היום בבוקר כשהיא קמה מוקדם יחסית ולא נתנה לי לישון. כל הזמן זרקה את המוצץ והרעישה, עד שפשוט יצא לי משפט מהפה שאם הייתי יכולה הייתי לוקחת אותו חזרה, הבעיה שבעלי היה שם והוא ממש נבהל...
הוא בכלל ממש מקסים. נורא תומך ומפרגן...
אבל, ושוב אבל, הוא למשל מאוד תומך בי בנושא של ההנקה הבעיה שלא איך שאני רוצה שהוא יתמוך... אם יש לי בעיה אז הוא אומר לי משהו כמו- אז תעברי למטרנה, את לא צריכה לסבול.. הוא חושב שזה עוזר לי אבל זה רק מעצבן אותי שהוא לא מנסה לעודד אותי להמשיך להניק...
והוא גם נמצא בתקופת מבחנים עכשיו אז בכלל לא שומעים ממנו, שלא נדבר על המונדיאל המקולל שממש מפריע לו לשים לב שיש גם עולם מחוץ לטלויזיה...
אני מרגישה שאני סתם הורמונלית וטפשה ואני יודעת שזאת תקופה חולפת אבל קשה לי...
חוצמזה שבאמת כולם אומרים לי שהיא כזאת מלאך ומקסימה ונהדרת, אני יודעת את זה אבל קשה לי ואני לא מקבלת הכרה על זה שזה ממש מעצבן.
כולם בטוחים שחופשת לידה זאת חופשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר יקרה
עינת אהרן30/06/2010אני חייבת לומר שאני קוראת מה שאת כותבת והכנות שלך מדהימה. כן תינוקות מקסימים, מיוחדים ונפלאים ככל שלא יהיו הם גם יודעים לפעמים להיות מעצבנים, אני לא מכירה אמא אחת שלא הוציא משפט לפחות פעם אחת כמו "הלוואי שתחזור חזרה....".
את כל כך נורמלית, כל-כך אמא.
לי קפץ לעינים אמא שמודעת לחשיבות של ההנקה ולמרות כל הקושי לא מוותרת ומעניקה לתינוקת שלה את הטוב ביותר, כל הכבוד לך.
קפץ לי לעיינים אמא שמשתמשת במילים כמו מקסימה ומלאכית על מנת לתאר את התינוקת שלה - מי צריך יותר מאמא????
קפץ לי לעיינים ששמת לב שאחרי החיסונים היא פחות רגועה ונינוחה - האם זו לא אמא קשובה שיודעת את הבת שלה????
את מדהימה!
וכן זה קשה, זה סוחט, מעייף עד מאוד אז מה עושים?
ראשית אחרי לידה יש עליות וירידות, האינטסיביות, העייפות ה"חופשת לידה" זו תקופה לא פשוטה וזה שכיח שבאים משברים ורגעים שמתחשק לברוח מהכל.
אני ממליצה לך בחום לחפש קבוצה לאמהות ותינוקות באזור מגורייך, אשמח לעזור לך למצוא, היציאה, ההתחלקות, השיתוף והביחד עוזרים בצורה שלא תאמן. את תראי שאת לא לבד, תכירי עוד אמהות בחופשת לידה תבני לך חברה חדשה תומכת.
אגב כל סוג של קבוצה הוא נפלא, תמיכה, שחית תינוקות,עיסוי תינוקות, בייבי יוגה מה שמתאים לכן!
אפשר להעזר בעזרה בבית....
לא לשכוח המונדיאל עוד רגע נגמר...(אני חושבת לא מבינה בזה!) ואגב אפשר להלביש על אבא מנשא בזמן המשחקים והתנועות וההתרגשות שלו אולי יעזרו לה להרגע לישון....
הבחינות גם יגמרו, אולי שווה לנסוע לכמה ימים לאמא ואבא או בני משפחה אחרים לקבל סיוע ולנוח קצת?
שיר גאה בך על השיתוף, אני מרגישה שיש פה אמא אחריאית, דואגת, אוהבת והכי נורמלית בעולם.
קבלי חיבוק ליום חדש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
חנה30/06/2010תודה על מילים החמות... הייתי צריכה את זה..
אני דוקא מאוד חברותית, יש לי המון חברות בחופשה אז אני קופצת אליהן, אני גם הרבה אצל חמותי שעוזרת לי עם הקטנה ובכלל אני מרגישה די עטופה באנשים... ובחודש הבא אנחנו מתחילות שחיית תינוקות!!
ובכל זאת..
אני משערת שזו תקופה שתחלוף...
אני בנאדם עם קצת קוצים בטוסיק אז יכול להיות שאני פשוט מתגעגעת לעבודה שלי, לעובדה שאני עוד משהו חוץ מאמא...
(ניתחתי את זה די הרבה עם עצמי...)
בכל זאת המון תודה על התמיכה והעידוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר...
מעיין10/07/2010הייתי חייבת להגיב לדברייך,
התחושה שאת מתארת נורמלית לגמרי,
גם אני ילדתי את בני הבכור לפני חודש וחצי וקשה מאוד עד כדי מריטת שיערות לפעמים
אבל רק מלהסתכל עליו ולהריח אותו אני אומרת לעצמי שהיה שווה את הכל...
נראה לי שהתחושה שלך דומה , את סה"כ אמא אוהבת מדברייך אך מותשת ...
היה בא לי לחבק אותך רק מלקרוא את מה שכתבת... אמהות רבות מרגישות כך בהתחלה קחי את זה כתקופה שתעבור כהרף עין ובלי לשים לב תהיי אחרי התקופה הראשונה והמלחיצה הזו...
(קטן עלינו כנשים)... מבינה אותך לגמרי ואלו הדברים שאני גם אומרת לעצמי ,
בעיקר שמי לעזאזל צריך את המונדיאל הזה:)-אני מושיבה את הילד על בעלי בזמן משחק שיאכיל אותו גם ככה בוהה במסך בלי לעשות כלום לפחות שיפנה אותי לדברים אחרים:), מחזקת אותך, תמשיכי להניק אני מעריצה אותך על זה! (לצערי לי לא יצא כלום וגם בשאיבה יצא לי רק דם...)...
בקיצור מדברייך נראה שאת אמא נפלאה רק קצת מותשת וזה יעבור תרימי ראש, עוד קצת השחייה לדעתי תהייה יותר קלה!
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה... למה כתבתי לשיר?:)
מעיין10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)