מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי, אפשר שאלה? או שתיים ...שירי30/06/2010
ילדתי את בני השלישי בניתוח קיסרי לפני שבועיים וחצי ואני מניקה אותו הנקה מלאה.
עם כל הקושי שיש בהנקה, ויש הרבה קושי, אני מסרבת להיכנע לכאב ומאוד רוצה להמשיך להניק אותו. כבר היתה אצלי יועצת הנקה שסיכמה שהכל בסדר באחיזה שלו ושאין לי פטריה אבל בכל זאת הפטמות שלי מאוד רגישות וכואבות לכל מגע בין אם זה מגע של בד או מיים של דוש קשה לי לחבק את שני בניי הגדולים מרוב כאב אך אני סובלת בשקט כי בשבילי הנקה זה יותר מתזונה זה החיבור והקירבה שלי לילד, חוץ מזה שהוא כל כך אוהב את זה לכן אני לא מסכימה לשמוע על תל"מ.
אבל הכאב.... זה פשוט לא ברור לי מדוע הפטמות כל כך כואבות למרות שאין פצעים ואין פטריה כבר כמה ימים אניט רק מתלוננת וזה גורם לי להרגשה של ניג'סית, מסכן בעלי כל מה שהוא שומע ממני זה כמה שכואב...
טוב אני מרגישה שאני שוב נסחפת רציתי לדעת האם שינה על הצד(שלי) יכולה לגרום לסתימה בצינוריות החלב,שינה על הגב לא נוחה לי ושינה על הבטן מן הסתם לא אפשרית בגלל הכאבים אז מה עם שינה על הצד? ובנוסף מה בנוגע לתזונה וגזים? חלק אומרים לי שאני יכולה לאכול הכל וחלק אומרים לי להימנע כמעט ומכל מזון בקיצור אני מבולבלת ואשמח לשמוע כל תובנה חדשה.
מצטערת אם אני נשמעת מתבכיינת ...
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת או שתיים
הילה שקד30/06/2010הי שירי ,
קודם כל המון מזל טוב!!
ועכשיו לשאלותייך :
1. בעניין הכאב בפטמות זה נשמע כמו פטריה , כשיש פטריה יש כמה תסמינים שיכולים להרגיש -דבר ראשון תחושת צריבה/שריפה של הפטמה במיוחד לאחר הנקה . לא תמיד נראה משהו על העור אך ברוב הפעמים העור יכול להראות ורדרד ואדום בוהק יותר בפטמה , כאב חד שיש מגע של בגד או של מים , הלשוןיכולה להראות לבנה או החניכיים של התינוק, יכול להיות אצל התינוק פטריה באזור הטיטול , כמו כן האם לקחת אנטיביויטיקה? האם יש לך פטריה במקום אחר בגוף ?האם את מרגישה חלק מהסימפטומים הנ"ל ?
אשמח לתשובות ממך ואם יש לך כמה מהתסמינים הנ"ל אספר לך מה ניתן לעשות .
2.בעניין השינה , תישני באיזו תנוחה שאת רוצה , שיהיה לילה טוב !!!!
3. בעניין התזונה- אני מאמינה דגולה שבהנקה אפשר לאכול מה שרוצים אלא אם כן רואים שזה משפיע על התינוק ואז אני ממליצה לעשות ניסוי ותהיה ולבדוק אילו מאכלים שאת אוכלת גורמים לרגישות לתינוק.כמו כן שתי במשך היום חליטת שומר וקמומיל יכול לעזור למניעת גזים , עשי עיסויים על בסיס יומי באזור הבטן וכף הרגל
מה שכדאי להמנע זה מחליטת של מרווה , מנטה נענע וזוטה
שיהיה בהצלחה
הילה שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי הילה , קודם כל תודה רבה על
שירי30/06/2010תשובתך המהירה, סוף סוף מישהו מתייחס ברצינות לדבריי, באמת תודה! את מקסימה
יועצת ההנקה היתה אצלי פעמיים ושללה פטריה... (היא היתה אצלי הבוקר ושאלתי אותה ספציפית על זה)
ולשאלותייך, אכן לקחתי אנטיביוטיקה מייד אחרי הלידה עקב קרע בצוואר הרחם . נטלתי אוגמנטין פעמיים ביום במשך 5 ימים מיום שאחרי הלידה.
ילדתי ב-11/06 כך שבמשך כל ימי האשפוז לקחתי אנטיביוטיקה וכשהשתחררתי הפסקתי. (5 ימים מלאים)
לתינוק אין תפליט לבן בלשון/חניכיים וגם לא באזור של הטיטול אבל כל מה שתיארת בנוגע לצריבה מיד אחרי כל הנקה וזה שהפיטמה אדומה מיד אחרי כל הנקה קיים וכמובן הכאב לכל מגע של בד/מים או מגע.
שוב תודה על תגובתך ואשמח לשמוע מה אפשר לעשות ע"מ להקל :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי ...
הילה שקד06/07/2010הי שירי ,
אני מתנצלת שרק עכשיו אני עונה , אני גם לאחר לידה ואני מנסה לתמרן בין הקטנטונת שלי לפורום .
ספרי לי איך את מרגישה , האם התחושה עברה ?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)