מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבכאבים אחרי לי18/07/2010
שלום לכולן,
לפני כחודשיים ילדתי את ביתי הבכורה והמתוקה
שבועיים לאחר הלידה לצערי הרב נפלתי ומאז אני סובלת מכאבי גב שמקשים עליי לתפקד ובעיקר מגבילים אותי בטיפול התינוקת. עלתה ההשערה שאולי כאבי הגב האלה נובעים מלחץ או מתח מעבר לנפילה שלי וללידה עצמה.
כאבי הגב מתרכזים בגב התחתון ובאיזור הצלעות ולעיתים מקשים על הנשימה. הבעיה הכי גדולה היאהקושי להרים אותה ובזה משפחתי היקרה עוזרת לי אבל המב הזה לא פשוט ואני מייחלת כבר לחזור לעצמי, לכוחותיי ולעצמאות שלי יחד עם הקטנה.
רציתי לדעת אם מישהי נתקלה בכאלו כאבים לאחר לידה ושאולי נבעו גם ממתח או לחץ ואם כן מה עשיתן ומתי עבר לכן... אשמח לקבל כל תגובה
יום מקסים לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באבי גב
עינת אהרן18/07/2010אמא יקרה,
אני מצטערת לשמוע על הנפילה והבאלגן אחרי הלידה.
כאבי גב יכולים לנבוע ממספר רב של סיבות.
אני הייתי ממליצה קודם כל לשלול עם רופא המשפחה שלך, כירופרקט וכדומה כל חבלה שעלולה הייתה להיווצר כתוצאה מהנפילה. אם יתגלה שישנה חבלה בוודאי יתנו לך פתרונות לטפל.
בנוסף אם השתמשת באפידורל במהלך הלידה לפעמים יש לכך השלכות של כאבי גב, נשיאת התינוקות, שכיבה ממושכת. בקיצור המון סיבות לבעיה כואבת אחת.
אישית אני ממליצה לך בחום לבדוק אפשרות לטיפולים בהידרותרפיה יש להם השלכות מצויינות על ענייני גב.
תרגישי טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב חזקים אחרי לידה
marin20/07/2010כן, גם לי יש כאבי גב חזקים המתרגזים בגב התכתון. זה נורה כואב ואצלי מרגישים אותם מאוד חזק בעיקר אחרי מאמץ כמו הליכה, סידורי בית וכו'. אני גם הייתי רוצה לדעת מתי זה אמור לעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים לכאבי גב
אמא חדשה21/07/2010לכל הסובלות מכאבי גב,
אני לא אורטופדית או משהו בסגנון, אבל אני סובלת כמעט מאז ומתמיד מכאבי גב, שכמובן החריפו בהריון ובלידה, אז אשמח להציע כמה טיפים.
מניעה:
1. מינימום סחיבות. למשל, אם אתן יוצאות עם התינוק מהבית, השתדלו להעמיס את כל החפצים שלכן על העגלה שלו. השתדלו לא לסחוב בכלל דברים כבדים כמו מחשב נייד, ספרים וכו'.
2. נעליים נוחות. לא ייאמן כמה נעלי ספורט או סנדלים נוחים משפרים את הכאבים.
3. הפחתת העומס מעמוד השדרה- הכי חשוב!!! יש הרבה רגעים שבהן התינוק לא רגוע וצריך להחזיק אותו בידיים זמן רב. השתדלו לשבת חלק גדול מהזמן הזה, ורצוי לשבת על הספה או על כיסא ולהישען. זה מאוד מפחית מהעומס. לפעמים התינוק רגוע יותר כשעומדים- כי יש לתינוקות תחושת גובה- אז אפשר לשבת על המסעד של הספה, זה נותן תחושת גובה מספיקה. כאשר מניקים או מחזיקים את התינוק בישיבה, כדאי לתמוך בידיים שלכן- להניח שמיכה או כרית מתחת למרפק. כשהמרפקים באוויר שוב גדל העומס על עמוד השדרה ומכביד יותר.
4. תשומת לב לתנוחת השכיבה: בעיקר כאשר סובלים ממתח וחרדה, לפעמים הולכים לישון מכווצים. כשאתן הולכות לישון, הקדישו שתי שניות לנשום עמוק, להרפות את הגוף ולישון כשהגוף רפוי ולא מכווץ. זה מאוד מאוד עוזר.
5. אומרים (אני לא ניסיתי) שכדור של פיזיותרפיסטים עוזר מאוד. אבל אם יש בעי הרפואית כדאי להתייעץ קודם כל עם רופא.
מקווה שזה עזר במשהו. תרגישו טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה - תודה!!!!
עינת אהרן22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)