מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודה...:(אני22/07/2010
הי..
הקטנה כבר בת 3 חודשים והציעו לי עכשיו עבודה מדהימה...
בערך עבודת חלומותי:))
הבעיה...
תיכננתי לחזור רק בעוד חודש חודשיים ולא עכשיו..
הם רוצים שאני אתחיל בתחילת אוגוסט!! עוד 8 ימים!!
אני אנסה לדבר איתם ולדחות את זה אבל אני מפחדת לפספס את זה..
לא יודעת מה לעשות!
ואם נגיד ואני מצליחה לדחות אתתחילתהעבודה, איך בכלל עושים את זה?
איך נפרדים ממנה?? גם נפשית וגם פיזית..
היא יונקת- הנקה מלאה, לפעמים אני שואבת והיא אוכלת בלי בעיה,
אבל אני בקושי רב מחזיקה את ההנקה-תמיד אני מרגישה שאין לי מספיק חלב בשבילה, אז גם ככה רצית להתחיל מטרנה..
ואם באמת אני אתחיל ויהיה בסדר, איפה אני אשים אותה? יש לה גן מספטמבר ולא לפני, אז מה עושים איתה עד אז? אני לא ארגיל אותה למטפלת סתם לשבועיים...
אוף...
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
עינת אהרן24/07/2010יציאה לעבודה אכן לא פשוט....המון דברים ברגע אחד שצריך להחליט, לחשוב עליהם, למצוא להם פתרון.
אני מניחה שאם אכן מדובר בעבודת חייך וזה משהו שלא היית רוצה לפספס משהו מבני המשפחה, בעל, סבתות, דודות, אחיות משהו יוכל לעזור ולהתגייס על מנת למלא את מקומך עם הקטנה בחודש הקרוב.
בעניין ההנקה, יש לא מעט אמהות שאני מלווה שממשיכות להניק בזמן שהן עם התינוק ובזמן העבודה שואבות וכך התינוק נהנה גם בזמן שהוא לא עם אמא מחלב אם שאוב ולא פורמולה. אני ממליצה לך לפנות למדריכת הנקה על מנת שתבנה איתך תוכנית שתהיה ראלית ונוחה לך ולתינוקת על מנת שתוכלי לחזור רגוע לעבודה ובתך תמשיך לקבל את הטוב ביותר.
כל שינוי שתעשי הכי טוב גם לך וגם לה לעשות בהדרגתיות. בכלל זו גישה נכונה בעייני עם ילדים. לא ביום אחד לצאת לעבודה של X שעות.אלא לאט ביום הראשון שעתיים, ביום השני קצת יותר עד שאת תהיי רגועה והקטנה תתרגע לסיטואציה החדשה.
שיהיה בהצלחה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה ומטרנה
אמא חדשה25/07/2010הי אני, איזה יופי שקיבלת הצעת עבודה! ממש כיף שיש מקום מעניין וטוב לחזור אליו מחופשת הלידה- נראה לי שזה יעשה את החזרה לשגרה קלה יותר. גם אני אמא לילדה ראשונה. אני חושבת, שיש כאן נקודה חשובה שצריך לחשוב עליה: מקובל לומר שהכי טוב לילד להיות עם אמא עד גיל מבוגר ולינוק הנקה מלאה. אבל יש פרמטר נוסף חשוב בטובת הילד: אמא שמחה. אני ממש מרגישה שבכל פעם שאני מתוסכלת ובלי מצב רוח- הבת שלי קולטת מיד וגם היא הופכת חסרת מנוחה. וכאשר אני שמחה ומרוצה- גם היא רגועה ושמחה יותר, אוכלת וישנה טוב יותר. אם תרגישי פספוס- לא שווה לוותר על העבודה! הרגשת התסכול וההחמצה תלווה אותך, ותעיב על הימים שלך עם המתוקה הקטנה. לעומת זאת, אם תחזרי יומיום מהעבודה שאת אוהבת ותהיי שמחה- הזמן שלך עם הילדה יהיה משמעותי יותר וחיובי יותר. בעלי וגיסי עובדים עד מאוחר בכל יום וכמעט לא רואים את ילדיהם, ובכל זאת- יש להם קשר מדהים איתם, כי העיקר הוא האיכות ולא הכמות. כך אני חושבת. ולגבי המטרנה- עינת אני מקווה שאת לא כועסת שאני מנצלת את הבמה של הפורום שלך לומר דברים שמנוגדים לדעתך, אבל אני פשוט חייבת לומר אותם.הרגילו אותנו לחשוב שהדבר החשוב ביותר הוא הנקה מלאה. שההנקה היא המפתח לכל: לתזונה של התינוק, לשלוותו, לבריאותו, לקשר שלו עם אמו. אני הנקתי הנקה מלאה 4 חודשים, ואני חייבת לומר: זה לא נכון. הנקה היא דבר נפלא, לאם ולתינוק, ואין ספק בכלל בחשיבותה. אבל יש עוד דברים. למשל, האם ההנקה מתישה אותך? אותי ההנקה המלאה סוחטת. כבר חודש שלא יצאתי עם הילדה לטיול, כי פשוט אין לי כוח ללכת יותר מ-20 מטר בלי להסתחרר. האם זה שווה את זה? האם לא עדיך שתאכל פעם-פעמיים ביום מטרנה ותצא מהבית לשאוף אויר, ולי יהיה כוח לשחק איתה? ודאי שכן. ויותר מזה: אם יש מספיק חלב והילד שבע מהנקה, זה דבר נפלא. אבל אם לא... האם כדאי להשאיר את הילד רעב? אני מאמינה שלא. ב-3 השבועות האחרונים גם לי אין מספיק חלב, והים החלטתי לתת לבתי פעמיים ביום מטרנה. לא משום שאני לא רוצה להניק. הלוואי שהייתי מניקה עד גיל שנה הנקה מלאה. אבל ניסיתי כל פתרון אפשרי וזה לא עובד, סדר היום של הילדה השתבש לגמרי והיא כל היום רעבה ולא ישנה דקה. זה לא שווה את זה. ילד רעב הוא ילד לא רגוע, לא ישן. הוא ילד שמאבד את הבטחון שלו בכך שצרכיו יסופקו. אפשר לתת מטרנה באהבה רבה, להחזיק את הילד קרוב קרוב לגוף ולדבר אליו, כמו בהנקה. והילד יהיה שבע ורגוע וידע שאמא מספקת את הצרכים שלו, אם לא בהנקה אז בדרך אחרת. אני לא יודעת מה עובר עלייך- אבל אני יכולה לומר לך שאני בסרטים שהבת שלי רעבה כיוון שאני יודעת בוודאות שאין לי מספיק חלב. ולכן, כל פעם שהיא בוכה אני דוחפת לה ציצי, במקום לנסות להבין מה עובר עליה כפי שנייסיתי במשך 4 חודשים. זה פוגע בקשר שלנו, פוגע בבטחון שלה שאני מבינה אותה. זה לא שווה. אז יאללה, תניקי כמה שתוכלי (זה חשוב, אין ספק), תשלימי קצת עם מטרנה פעם ביום ותחזרי הכי בכיף לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה!!
רות26/07/2010אמא שמחה ומאושרת- ילד שמח ומאושר.
עם כל הכבוד להנקה, רובנו גדלנו על מטרנה ויצאנו די מוצלחים, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לך שאני כועסת - ממש לא להיפך!!
עינת אהרן27/07/2010אני שמחה את הדרך שנכונה ומתאימה לך.
אני מסיכמה עם כל מילה שלך שחשוב לא פחות שאמא תהייה בטוב.
אנחנו רק רואים כמה אפשרויות יש, כמה דברים ניתן לעשות לאותה סיטואציה והחוכמה היא לא להבהל, לנסות ולמצוא את דרך המלכה שמתאימה לכל אחת ואחת ולתינוק שלה.
יום נפלא
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת אין כמוך
אמא חדשה27/07/2010תודה על התגובה החמה והמעודדת כמו תמיד. אין עלייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולן
אני31/07/2010על הפרגון..
איזה כיף לקבל תמיכה...
אז ככה..
הסכמתי לקבל את העבודה והקטע שעוד יותר טוב שהייתי צריכה להודיע למקום העבודה הקודם שלי על המעבר לעבודה החדשה(אני עוברת לאותו מעסיק במקום אחר) והם אמרו שצריך לעשות את זה חודש מראש ולכן- אני יכולה להתחיל רק מספטמבר- כמו שרציתי!!
והתחלתי לתת לה מטרנה פעם ביום והיא מסתדרת איתה נפלא, זאת הפכה להיות הארוחה האהובה עלי ביום:))
לאט לאט אני אתחיל לתת לה עוד אבל אני עוד רוצה קצת להניק כדי לנצל את הנוגדנים של ההנקה כשהיא תכנס לפעוטון...
איזה כיף שהכל מסתדר:))
אז שוב תודה! שימחתן אותי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיף לשמוע!
אמא חדשה05/08/2010איזה כיף שעדכנת! ממש כיף לשמוע והלוואי שדברים ימשיכו להסתדר לכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יופי!!!!!
עינת אהרן05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת - כל הכבוד
בר09/10/2010את צודקת לגמרי. אין כמו אמא מאושרת לשלוות הילדה והמשפחה. את צריכה לעשות מה שמתאים לחייכם, צאי מהלחצים שכופים עלייך - הספרים, החברה, הפורומים, החברים, הסבתא, המשפחה... ואת עצמך! סימכי על החושים הבריאים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)