דבר נפלא אבל אולי בעייתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דבר נפלא אבל אולי בעייתי?
    אמא חדשה
    29/07/2010

הבת המתוקה שלי בת 4 חודשים וחצי. מאז שנולדה היא לא ישנה טוב ביום - אלא אם כן היא בידיים. לאחרונה, אני משכיבה אותה על הבטן בשעות היום והיא ישנה טוב יותר, אך עדיין יש ימים בהם היא מתעוררת שוב ושוב, בעוד שאם היא ישנה אליי היא ישנה עמוק במשך שעתיים.
    לי אין כל בעיה עם העניין. קודם כל, אני חושבת שבגיל 4 חודשים עוד מוקדם לשים גבולות ולחנך ואם טוב לה לישון בידיים- למה לא לעזור לה לישון? היא זקוקה לשינה הזו וזקוקה למגע. מלבד זאת, האמת הפשוטה והנפלאה היא שפשוט כיף לי כשהיא ישנה עליי. הרגעים האלו שבהם היא שוכבת עליי ואני מחבקת אותה ופתאום היא מחייכת מתוך שינה- פשוט מתוקים בצורה שקשה לתאר.
    ויחד עם כל זה, אני מפחדת שבטווח הרחוק אני גורמת לה נזק. בעוד חודש אני חוזרת לעבודה וללימודים, והיא- מתחילה משפחתון. המטפלת, נפלאה ככל שתהיה, כמובן לא תוכל להחזיק אותה בידיים במשך שעתיים כשיש לה עוד 4 ילדים לטפל בהם. ואני חוששת שהקטנה תתרגל לישון כך ולא תצליח להירדם בשום דרך אחרת.
    אני רוצה לציין שבלילה היא כבר נרדמת לבדה לפעמים, פשוט שמנו לב שהיא מתעייפת ב-7 אז ב-6 אנחנו עושים לה מקלחת, אני מאכילה אותה כשהיא רעבה ואז משכיבה אותה במיטה, והיא מדברת ומשחקת עם עצמה בשמחה עד שהיא נרדמת. היא גם התיחלה לישון לבדה בחדר השבוע וישנה היטב מספר שעות ברצף בלילה. אבל ביום, גם אם אני משכיבה אותה ברגע שהיא מתחילה להראות סימני עייפות- זה פשוט לא עובד.
    מה דעתכן? האם באמת היא תתרגל לישון בידיים ולא תצליח לישון בשום דרך אחרת? ואיך אפשר לעזור לה להירדם לבד, או לפחות- לישון לבד אחרי שאני מרדימה אותה בידיים? או שפשוט להמשיך כך ובמשפחתון היא תתרגל אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דבר נפלא אבל אולי בעייתי?

הוספת תגובה

• דבר נפלא!!!!

עינת אהרן
    31/07/2010

אמא חדשה, כל פעם אני נהנת מחדש לקרוא אותך. איזו אמא את, כל-כך קשובה, אכפתית, דואגת, אוהבת. אין לי ספק שהבת שלך זכתה בענק באמא מדהימה.
    הגישה שלי היא שתמשיכי להנות מהשינה המשותפת לכן. ממה שאני מבינה שתיכן נהנות, לשתיכן זה עושה טוב אז למה לא. כמו שכבתבת גיל 4 חודשים זה עוד לא גיל להתחיל שיטות חינוך כאלה ואחרות.
    כשתינוק נכנס למשפחתון טוב שיש בו צוות חם, נעים, מסור וקשוב, נכון זו לא אמא אך אם הקטנ ה שלך מגיעה עם בטחון בעולם, רגועה, שמחה היא תמצא יחד עם הצוות את הדרך הנכונה להרדם בעצמה. תינווקות וילדים בכלל מסתגלים די בקלות למציאות שונה. מהסיפורים שלך התינוקת שלך יודעת גם להרדם לבד, היא בטוב, היא בובה אמיתית. תנחי את הצוות איך היא נרדמת בבית, תכניסי אותה למשפחתון בהדרגתיות כל יום עוד קצת ותראי איך הדברים מסתדרים.
    אני אומרת שאנחנו צריכים להעניק לילדים שלנו את הצרכים שלהם בכאן ועכשיו בלי לפחד למה זה עלול כן או לא לגרום בעתיד כי אז אנחנו עלולים למנוע מהם את הצרכים הבסיסים הנכונים להרגע וזה בדיוק מה שת עושה!!!
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מחזק

אמא חדשה
    31/07/2010

תודה, עינת... זה מאוד מחזק. אני באמת מרגישה שאני צריכה לתת לה את מה שהיא צריכה עכשיו, אבל כולם כל הזמן אומרים שאני מרגילה אותה לידיים ולפינוק ופה ושם... וזה מוריד את הבטחון. מאוד חיזק אותי לשמוע מה שאמרת. שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו