דכאון אחרי לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון אחרי לידה?
    שני
    31/07/2010

שלום,
    ילדתי לפני 3 וחצי חודשים ובהתחלה הרגשתי שאינני אוהבת את התינוקת ולא מתחברת אליה.

בחודש האחרון אני מרגישה שאיני אוהבת את בעלי ומרוב הפחד והחרדה שמציפים אותי אינני מסוגלת לברר לעצמי האם זה נכון.יש לציין שבעלי הוא בעל ואב מדהים, עוזר, תומך וכל מה שאפשר לבקש.

מה ניתן לעשות? האם זה יכול להיות קשור לדיכאון אחרי לידה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון אחרי לידה?

הוספת תגובה

• שני יקרה

עינת אהרן
    31/07/2010

תודה שאת משתפת בתחושותייך, זה חשוב מאוד לא להשאר לבד עם התחושות והרגשות אלא להוציא ולבדוק מה קורה לך.
    יהיה לא מקצועי ואחראי מצדי ליקבוע אם אכן מה שאת עוברת הוא של דכאון לאחר לידה או לא. דכאון לאחר לידה כמו כל מצב קליני אחר חייב להיבחן ולהבדק לעומק מאנשי מקצוע האמונים על תחום זה.
    אני ממליצה לך בחום לשתף את בעלך בקשיים שאת עוברת, ייתכן שעצם השיתוף גם יתן לך חיזוק וגם יבהיר לו מה את עוברת והוא לא יכעס או יפגע. שיתוף בכלל חיוני בעייני!!!
    במקביל ממליצה לך בחום לפנות לאיש מקצצוע שיוכל להקשיב לך, לייעץ לך, יאפשר לך לפרוק את הרגשות, לחזק ולתת לך כלים להתמודד. יש אין ספור אנשי מקצוע מצויינים בתחומים שונים העוסקים בתחום הנפש והרגש תבחרי מה שנכון לך.
    המלצה נוספת היא למצוא באזור מגורייך קבוצת תמיכה לאמהות ותינוקות את לא תאמיני כמה כוח, חברות ועוצמה יש בקבוצות אלו.
    אם תרצי עזרה בחיפוש משהו מההצעות שלי אשמח לעזור. את יכולה לכתוב פה את אזור מגורייך או לפנות אלי באופן אישי.
    מה שלא תחליטי אני ממליצה לא לחכות אלא לשתף ולטפל על מנת שתפשוט תהיי שמחה - מגיע לך ולבני משפחתך!
    רק טוב ואני פה
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו