מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה איטית במשקלבתיה14/08/2010
שלום,
יש לי תינוק בן חודש וחצי. הוא נולד במשקל יפה מאוד (3.390) אך מאז הלידה העלייה שלו במשקל איטית מאוד מאוד: בשבועיים וחצי הוא עלה רק כ-160 גר'. הוא פעיל מאוד במהלך היום, רגוע, ולאחר כל ארוחה הטיטול עם פיפי, כך שאני יודעת שהכל בסדר, אך עדיין מאוד מציקה לי העובדה שהוא לא עולה יפה במשקל. הוא ניזון רק מהנקה כל 3 שעות בממוצע ובכל ארוחה מצד אחד בערך 8 דקות.
מה יכולה להיות הסיבה לאי עליה במשקל? חשבתי על כך שאולי במשך כל ה-8 דקות הוא מקבל רק את החלב הקדמי ולא מגיע לחלב השומני. האם זה יכול להיות? ואם כן, האם כדי לפתור זאת אני יכולה לשאוב את החלב בדקות הראשונות ולתת לו לינוק אחרי השאיבה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה איטית במשקל
עינת אהרן18/08/2010בתיה שלום,
יש לא מעט סיבות שיכולות לגרום לעליה כזו או אחרת במשקל. לא ניתן בלי לראות את בנך, את ההנקה וכו' לקבוע את הסיבה לעליה הזו במשקל.
אני מאוד ממליצה לך לחפש יועצת הנקה באזורך שתוכל לראות את ההנקה, לוודא שהיא יעילה מספיק, לוודא שיש גם קקי ולא רק פיפי.
במקביל לוודא עם רופא הילדים שהתינוק בסדר.
בעיקר הייתי לקוחת בחשבון שלכל ילד העליה לו במשקל ואם ההנקה תקינה, הבריאות תקינה והילד שלך רגוע ובטוב אז לנשום, להכיר אותו, את הרגליו ואת קצב העליה שלו ולוודא שכל הפרמטרים להתפתחות מלבד העליה במשקל תקינים.
רק עצה אחרת, פחות תסכלי על השעון בזמן הנקה ואם עוברת 8 דקות אין בעיה, נתקי את בנך רק כשהוא מוציא את הפיטמה ומראה סימני שובע.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)