מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודש משתוללת בזמן האוכלדפנה28/08/2010
הי,
צריכים עזרה כי מתחילים להתייאש. בתי בת חודש,עד לפני כשבוע שילבנו הנקה עם חלב שאוב, היות והתקשתה לשבוע רק מההנקה. רגע מחכים לשקילה בטיפת חלב כדי לוודא עליה במשקל ואולי לחזור להנקה, ובינתיים נייזונה רק מחלב שאוב וסימילאק בלילה.
הבעיה היא (וזו הסיבה גם שהפסקתי להניק בינתיים), שהארוחות הפכו בשבועיים האחרונים לסיוט- במהלך כל האכלה בתי מעיפה בשלב מסויים את השד/הבקבוק, יורקת, בוכה וצורחת, משתוללת (בועטת ברגליים, מנופפת ידיים), מקשתת את הגב. הדבר היחידי שמרגיע אותה הוא השכבה על הבטן על כרית נקניק, ומציצת מוצץ במקביל. ואז, אחרי חצי שעה או שעה לפעמים, היא מוכנה להמשיך לאכול, או נרגעת והולכת לישון. כתוצאה מכך, כל ארוחה לוקחת לפעמים שעה וחצי או שעתיים וזה מתיש אותה ואותנו. זה קורה גם עם החלב השאוב שלי וגם על התמ"ל. בנוסף, אם קודם היו לה פרקי זמן של ערות ורוגע, שיכולנו לשחק איתה או לעשות עיסוי, עכשיו כמעט ואין בכלל.היא די לא רגועה כשהיא ערה- או שהיא ישנה, או שהיא אוכלת וצורחת. בתחילה חשבנו שהיא מתמלאת באוויר תוך כדי האוכל (היא די מתנפלת על האוכל, יש לציין, גם כשהיא לא ממש רעבה) ויש להוציא לה גרעפצים ואז להמשיך לאכול, אבל לאחרונה אני כבר לא בטוחה שזה העניין. אני עושה לה עיסוי בבטן כמה פעמים ביום, שותה תה קמומיל, מאכילה בצורה איטית ומוציאה המון אוויר במהלך כל ארוחה- מה עוד?
כבר התחלתי לחשוד שיש לה ריפלוקס וזה נורא מטריד אותי.
רעיונות? הצעות? נשמח לכל תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
דפנה28/08/2010עוד מידע- היא משמיעה המון קולות של חריקות כשהיא מתמתחת, בעיקר כשהיא על הגב, ומאד לא רגועה בשכיבה על הגב. מעדיפה על הבטן. לפעמים כשהיא על הגב, במהלך האוכל או החלפת חיתול, משמיעה קול כאילו היא נחנקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דפנה
עינת אהרן29/08/2010את מתארת סיפור מורכב שיש בו לא מעט אלמנטים שיש לקחת בחשבון . אני מרגישה שיהיה מאוד לא מקצועי מבחינתי לאבחן דרך הפורום, יש פה קצת יותר מידי דברים ובלי לראות את ההנקה, ההאכלה והתינוקת קשה לקבוע מה הסיבות לשיוני ההתנהגותי. ייתכן שמדובר בקוליק, ייתכן שבבעיה אחרת.
אני ממליצה לך בחום לפנות לרופא הילדים על מנת לשלול כל בעיה רפאוית אפשרית, ואגב אם את חושדת בריפלוקס רק הרופא שלכם יכול לאבחן זאת. לאחר בדיקת רופא אני ממליצה לך להזמין יועצת/מדריכת הנקה שתבחון את אופן ההנקה ותייעץ לך איך להגביר את כמות החלב האם, אם יש בכך צורך, איך להניק בצורה יעילה ואפילו איך להאכיל נכון ולעט מבקבוק.
אשמח לשמוע מה קרה בסוף.
תרגישו טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)