מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוחדת שהילדה במצוקהאמא חדשה04/10/2010
המדהימה שלי עוד מעט בעזרת ה' בת 7 חודשים. בזמן האחרון היא משתנה מאוד,וממש מרגישים שהיא הופכת מתינוקת לילדה. כיף לי לראות אותה גדלה ומתפתחת.רק שינוי אחד מעט מדאיג אותי: עד לפני חודש, היא היתה ילדה מאוד פעלתנית שלא יכולה להיות רגע במנוחה. היא אהבה אותנו מאוד, אבל אף פעם לא הסכימה להתרפק עלינו מלבד בזמן ההירדמות והשינה, כי היא תמיד רצתה להיות עם הפנים החוצה, לכיוון העולם, לראות ולחקור. בחודש האחרון היא הרבה יותר מתרפקת, ומחפשת את קרבתנו. אנחנו, כמובן, נהנים מזה- מה יותר מכיף מזה שילד מחזיר אהבה, ומה יותר מתוק מלחבק אותה. אבל לפעמים אני מרגישה שהחיבוק שלה ממש נאחז בנו בפחד, שיש בזה משהו מפוחד ונואש. בעלי ואני מדברים על זה הרבה. הוא חושב שהשינוי קשור במשפחתון (מה-1.9 היא אצל מטפלת). הוא אומר גם שצריך להסתכל על התמונה השלמה: היא גדלה, מתפתחת, ורוב היום היא מחייכת וצוחקת. זה נכון. דבר נוסף הוא שאני לגמרי בטוחה, ב-100%, שאין בעיה עם המטפלת: הילדה מחייכת אליה כל הזמן ושמחה בעליל לראות אותה. אבל אני לא יודעת... אולי זה לא רק המשפחתון? אולי המשפחתון זה התירוץ הקל אבל בעצם אנחנו מתנהגים בדרך שמערערת את הביטחון שלה? לפעמים אני חושבת שהיא מתבגרת כל כך מהר ואולי אני לא מצליחה להתאים את התגובות הרגשיות שלי לצרכים שלה, שלפעמים כשהיא בוכה אני מנסה להסיח את דעתה עם צחוק ומשחק ואולי היא כבר צריכה יותר אמפתיה, לדבר אליה כמו אל ילדה? והבכי שלה כל כך מפחיד אותי. לפעמים הוא בכי ממש מר, למשל אתמול בלילה הייתי במקלחת והיא בכתה. בעלי היה איתה, וחיבק אותה ודיבר איתה אבל היא ממש בכתה בכי קורע לב עד שיצאתי מהמקלחת ושנינו היינו איתה יחד. ולפעמים, להיפך- אני מגלה אותה במיטה, בוכה בכי חרישי, ואני חושבת שהיא בוכה אותו המון זמן ואני לא מבינה: למה היא לא בוכה בקול? מה, היא לא בטוחה שניגש אליה אז היא מנסה להירגע לבד? אנחנו קמים אליה בלילה בכל פעם שהיא מתעוררת ובוכה (וזה קורה המון). אבל אולי אני לא שומעת אותה בזמן, כי אני כל כך עייפה. אולי היא בוכה המון זמן ואני מתעוררת מאוחר מדי ובגלל זה הביטחון מתערער? אני לא יודעת מה לעשות. וגם חזרתי לעבודה ויש כל שבוע יומיים-שלושה שבהם אני מגיעה הביתה רק שעה אחרי שבעלי מוציא אותה. אני מנסה שהזמן שלנו יחד, לפני ואחרי המשפחתון, יהיה זמן איכות, לעשות לה טוב, ובכל זאת... ואולי אני מגזימה ואני מערבבת את קשיי הפרידה שלי עם התחושות שלה? אם הצלחתן להבין משהו מכל ההודעה המבולבלת הזו, אשמח לתגובה. לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת שהילדה במצוקה - תגובה
עינת אהרן05/10/2010אמא חדשה יקרה,
אני מזהה את המצוקה שלך ועם זאת מתפאלת מהרגישות שלך כלפי התינוקת שלך, זו אמא שאכפת לה, אוהבת, תומכת, מכילה. אין ילד בעולם שלא היה מבקשת לעצמו אמא שכזו.
סביב גיל 7 חודשים מתחיל להתפתחת אצל תינוקות מושג שנקרא "חרדת נטישה". זה שלב התפתחותי נורמלי, שכיח ונדמה שזה מה שקורה לקטנה שלך!!! בשלב זה התינוק באמת מתקשה יותר להפרד מההורה, יש תחושה שהם יותר נצמדים להורה אפילו שהוא רק הולך למקלחת...
אני ממליצה לך מאוד לקנות ספר שעוסק בהתפתחות אצל תינוקות וכך תוכלי לדעת לקראת מה אתם הולכים, מה נורמלי ומה לא ובכלל ספרים הם כלי מצויין.
את יכולה גם להכניס את המושג "חרדת נטישה" לגוגל ולמצוא הרבה חומר מעניין.
בינתיים חבקי אותה, מלאי אותה במילים חמות של תמיכה ואהבה ותחזקי את הביטחון שלה במקום בו היא זקוקה.
ובעניין המטפלת אם את רגועה גם אני רגועה ותמיד להיות עם שתי עיניים פתוחות לרווחה.
יום נפלא
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)