מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים בהרגלי הצריחהאמא טריה13/10/2010
היי,
אני אמא לתינוקת חמודה בת חודש בשם ענבר, בת ראשונה שלי. היא נולדה בתחילת שבוע 36 ולכן קטנה - עדיין לא הגיעה ל-3 קילו. בשבועיים-שלושה הראשונים היתה מאד ישנונית, הייתי צריכה להעיר אותה לאכול. אח"כ התחילה להתעורר לבד כל 3 שעות ועכשיו הגענו לקיצוניות השניה - אחרי הארוחה (הנקה בלבד) בד"כ נרגעת ומתנמנמת, אבל לאחרונה ברגע שאני שמה אותה במיטה / סלקל / עגלה מתחילה לבכות / לצרוח ולעשות תנועות של רוצה לאכול שוב, למרות שהרגע סיימנו. כשזה התחיל, זה היה קורה משהו כמו שעה אחרי הארוחה הראשונה ונמשך 2-3-4 שעות. עכשיו יש פעמים שהבכי מתחיל כמה דקות אחרי שסיימנו, וממש קשה להרגיע אותה. גם כשמרגיעה אותה בנדנוד בלבד היא מתעוררת אחרי זמן קצר ומתחילה שוב. במיוחד אם זה בלילה, אין לי כח פיזי או נפשי לנסות להעסיק אותה בצורה אחרת, קצת משחק או שיר או משהו. האם יש למישהי הצעות מה ניתן לעשות כדי שתישן יותר טוב, במיוחד בלילה? או דעות לגבי מה יכולה להיות הסיבה - האם זה נראה כמו כאבי בטן או גזים או סתם שהיא מתעוררת ורוצה להשתמש בי כמוצץ? דרך אגב ניסיתי מוצץ, אבל היא לא הבינה את הרעיון והוציאה אותו החוצה בכל פעם... אשמח לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהרגלי הצריחה - תגובה
עינת אהרן13/10/2010בוקר טוב,
מאוד יכול להיות שהבת שלך עוברת כרגע "קפיצת גדילה", זה אומר כמה ימים טובים שהתינוק מבקש יותר הנקות על מנת להגדיל את הכמויות ואז נדמה שהוא "כאילו" לא יורד מהשד. תינוקות עושים את הקפיצה הזו סביב גיל 3 שבועות בפעם הראשונה. שימי לב שהעליה במשקל ממשיכה, יציאות תקינות וכו'.
חוץ מזה נדמה שיש לך תינוקת נורמלית שמבינה פתאום שהיא כבר לא ברחם אלא באיזה עולם חדש מלא רעשים, ריחות ותחושות וצריכה את אמא קרוב אליה על מנת להרגיש את הביטחון שהיא זקוקה לו.
זה אומנם מאוד מתיש ולא פשוט אך נורמלי וזה הזמן למצוא עזרה מתאימים!!!!
במקביל אולי היא יותר סובלת מגזים ולכן חשה חוסר שקט, כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה על מנת לוודא שההנקה יעילה וטובה, להתייעץ עם איש מקצוע אחר איך להקל עם הגזים.
מוצץ - רוב התינוקות שאני מכירה בהתחלה ממש לא ששים לקחת מוצץ ויש פה מידה של עקשנות שלך אז לשיקולך.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)