מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה ראשונה והפאניקה שהיא מביאה....שהם13/10/2010
שלום לפורום,
ילדנו את בתי ראשונה לפני 6 ימים.
כמובן שהלחץ עם הגעתה של תוספת (מבורכת) למשפחה גדולה אבל ציפינו לכך.
זו הייתה לידה קיסרית קשה והיא גרמה טראומה לא מבוטלת לאישתי. כתוצאה מכך מאוד מאוד (מאוד) קשה לאישתי עם השינוי המאסיבי בחיינו.
אני יודע שכמות ההורמונים שמשתחררת היא אדירה אבל... כמות הדמעות שמשתחררות בבית יכולה למלא את הכנרת מחדש.
הקטנטונת שלי בריאה ותקינה והכל בסדר. משקל, צבע, אכילה, שינה ובכי.
איך מתמודדים? איך מטפלים? מתי מזהים את ההבדל אין סתם דיכאון סטנדרטי לבין דיכאון אחרי לידה שיש לטפל בו ברצינות?
האם ישנם אנשים, מקומות, קורסים שיכולים לעזור בהנקות, התמודדות ראשונית, אפילו חינוך ינוקים?
מה אני כאב ובעל יכול לעשות כדי להקל על מצבה של אישתי?
לקחתי שבועיים חופש מהעבודה אבל בסופו של דבר גם אני צריך צריך לחזור לעבודה היות ורוב המשכורת מגיעה ממני.
אישתי היא אישה חזקה, עצמאית ומדהימה וכל המשפחה מרגישה חסרת עונים מול כאב שכזה.
אשמח לכל עזרה או תגובה מחברי הפורום.
בברכה,
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ראשונה והפאניקה שהיא מביאה.... - תגובה
עינת אהרן14/10/2010אבא שהם בוקר טוב,
קודם כל מזל-טוב להולדת הבת. אני שמחה לשמוע שהקטנה בסדר בריאה, עכשיו צריך לטפל בגדולה...
אני תמיד מעריכה אבות ששואלים ומתענינים, כל הכבוד לך זה לא מובן מאליו!
לידה טראומתית עלולנ לגרור אחריה קשיים לא פשוטים ליולדת הן מבחינת ההתאוששות הפיזית והן הרגשית. אני ממליצה לכם בחום לפנות עוד היום לעזרה שתוכל להקל על אשתך ועליך ותוכל ללמד ולתמוך בכם בתקופה זו.
יש יועצות ומדריכות הנקה שמלמדות ומיעצות בכל התחום של הנקה.
יש מלוות לאחר לידה כמוני, מזמינה אותך להכנס לאתר שלי לקרוא על התפקיד שלנו, אני חושבת שזה יכול להיות לכם פתרון נפלא.
יש קבוצות תמיכה לאמהות ותינוקות, זהו מקום מצויין לשיתוף, למידה ותמיכה. ממליצה בחום.
יש פה הרבה התמודדות, מהסוג שאי אפשר לדמיין עד שהתינוק מגיע. אני מזמינה אותך ליצור קשר או לכתוב לי מאיזה איזור אתם ואעזור לך למצוא את אנשי המקצוע המתאימים והטובים ביותר שיוכלו לתמוך ולעזור.
ימים טובים
עינת אהרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהפאניקה נמשכת....
שהם14/10/2010עינת שלום,
ראשית תודה על המחמאות אך בנקודה הזו מרכז הפוקוס שלי ושל כל המשפחה הוא אישתי והצרכים שלה.
למרות שאישתי אומרת שהיא תעבור את זה אני רוצה לוודא שזה אכן יעשה בצורה מוגנת ותקינה.
כל המשפחה נרתמה למשימה ואנחנו נקיף אותה בכל מה שצריך.
אנחנו גרים בכפר סבא ואשמח לדעת עם מי? איפה? ואיך ניתן ליצור קשר עם גורמים - בין אם אנשים ספציפיים או פורומים או קבוצות - שיוכלו לעזור לנו להתמודד עם השינוי האדיר שחל בחיינו.
המון תודה על כל העזרה.
מחכה לתשובתך.
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהפאניקה נמשכת.... - תגובה
עינת אהרן14/10/2010שהם שלום,
בינתיים אני נותנת לך 3 מספרי טלפון של קולגות שלי שעובדות באזור כפר סבא (אני צפונית ולכן לצערי לא מציעה לך את עזרתי הישירה).
3 נשות המקצוע הן מלוות לאחר לידה שיוכלו להסביר לך בשיחה מה הן יכולות לתת לכם ומי הקבוצות או אנשי מקצוע נוספים אם תצטרכו יש באזור שלכם.
אתה יותר ממוזמן לומר להן שאני הפנתי אותך אליהן!!!!
חגית בלאו 054-3005844
אודיל 054-2455815
ליאת קלינג 054-2228703
אם אתה עדין צריך עוד דברים אל תהסס לפנות שוב.
ימים טובים ורגועים (ושוב מחזקת אותך ואת אשתך!!!)
עינת אהרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)