נורא פוחדת מלידה שנייה וממה שבא אחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורא פוחדת מלידה שנייה וממה שבא אחר
    מילי
    15/10/2010

שלום,

אני בהריון שני חודש שביעי. יש לי ילדה מקסימה בת ארבע שכבר מבינה שהיא הולכת לקבל אח חדש ומתרגשת ביחד איתי. מיותר לציין שגם אני מתרגשת, אולי אפילו יותר מההריון הראשון כי הריון זה תוכנן ואפשר להגיד שהתחברתי אליו יותר מהר, אולי בגלל העובדה שעכשיו אני מנוסה יותר ובוגרת יותר. כבר לא מפחיד לי לגעת בתינוק כל כך קטן מחשש שיישבר או שאפגע בו (כך זה היה בהתחלה עם בתי הראשונה).

למרות כל זאת אני נורא חוששת מהלידה ובעיקר ממה שבא אחריה. בשבילי הלידה הראשונה (עם כל הכאב והצירים והעייפות והקושי) היתה כלום לעומת הרגע שאחרי. הרגע שבו אני חוזרת הביתה עם דימום, תפרים, כאבים בכל הגוף, הרגשה שאני מתמוטטת ובכי שאין לו סוף. להוסיף לכל זה תינוק שצריך למלא לו את כל הצרכים שלו וגם הנקה (מלאה- כי התעקשתי לא להיעזר בתחליפים) ובעל שאמנם מבין אך נדמה לי שלא ידע להכיל את כל זה (ובעצם אני מבינה אותו כי זה גם חדש לו וגם היה לו קשה שאני מאבדת שליטה כך), זה הרגע שאני הכי פוחדת ממנו, למעשה אני כבר בוכה מעכשיו (בשקט).
    אני נורא חוששת שמה שהיה לי זה דכדוך לידה ונורא חוששת שזה יחזור עכשיו ושאני לא אצליח לתפקד (אני גם צריכה לחזור ללימודים, לעבודה אני חוזרת אחרי כמה חודשים).

חשוב לציין שאני פוחדת להישאר לבד (אין כל כך מי שיעזור לי, אמא תעשה הכל, אני יודעת אבל גם לה יש עבודה ואני לא רגילה לבקש עזרה מאף אחד אחר).
    חוץ מזה אני לא יודעת איך להכיל את הילדה הראשונה שלי בכל זה, אני נורא חוששת להוציא את כל העצבים עליה.

אני תמיד מדמיינת איך אני חוזרת הביתה שמחה ומאושרת ואיך אני עם הניסיון שצברתי עם הראשונה מצליחה לטפל בתינוק ולשלוט בהכל אבל איכשהוא האופוריה הזו מתפוגגת כאשר אני נזכרת ברגע שאחרי הלידה הראשונה.

נורא קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נורא פוחדת מלידה שנייה וממה שבא אחר - תגובה

עינת אהרן
    16/10/2010

לור יקרה,
    הפחדים והחששות שלך הם טבעיים ונורמליים. אני לא מכירה אמא אחת שאין לה חששות לפני הלידה. כל לידה מביאה איתה סיפור אחר, כל ילד מביא איתו עולם חדש ולכן לא בהכרח נמה שעברת בפעם הראשונה יחזור על עצמו גם הפעם!

ציינת שאת מאוד מחוברת להריון הזה, לעובר שברחמך, שהפעם את לא פוחדת להזיק לטפל כמו בפעם הראשונה, והפעם את כבר יודעת מה זה להיות אמא. זו נקודת התחלה כ"כ משמעותית לתחילת ההורות מספר 2 שלך. כמו שציינת את בוגרת יותר, מנוסה יותר אחרת.

אני מניחה שלקראת הלידה הראשונה עשית הכנות כאלה ואחרות, אולי קורס הכנה ללידה, קניות לתינוקת ועוד. עכשו תעשי הכנות לקראת הלידה השניה שאת כבר יודעת מה את צריכה ומה לא. תדאגי שהמקרר יהיה מלא מבעוד מועד. שריני מי האנשים שיהיו שם לעזור לך בשבועות אחרי - בעל, אמא, חברות, דולה פוסט-פרטום. כל עזרה היא חיונית ולגיטימית תרשי לעצמך. אני חייבת לספר לך שאני כדולה פוסט פרטום (מלווה לאחר לידה) מגיעה המון ליולדות שפשוט מקבלות אותי במתנה ממשפחה חברים ואפילו מקום עבודה. אני בטוחה שאנשים ישמחו לאסוף כסף ולתת לך דברים חיונים ופרקטיים יותר מעוד בגד, צעצוע או זר פרחים...תחשבי על זה!

תחשבי מה הדברים שעושים לך טוב ותדאגי שיהיו זמינים לך אחרי הלידה.

תדאגי שתהייה לך עזרה מתאימה כשהגדולה בבית, ביביסיטר, סבתא, אבא כל אחד אחר שיאפשר לך גם זמן איכות עם הילדה השניה שלך.

הייתי שוקלת לעשות אפילו תהליך של איבוד הלידה הקודמת על מנת להגיע ללידה הזו רגועה ובטוחה יותר!

אמהות היא תהליך של הסתגלות ושינוי מידי יום ואת יודעת שאת יודעת לעשות את זה, זה עוד שינוי זה עוד משהו שיצריך למידה והסתגלות.
    עזרה עזרה עזרה זה מפתח הקסמים בעייני!

לידה קלה והרבה בהצלחה. את מוזמנת ליצור קשר ולקבל המלצות על אנשי מקצוע מתאימים שיהיו לצידך.

ימים טובים
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך

מילי
    16/10/2010

קודם כל תודה על התשובה, רואים שאת בן אדם מקסים ומתחשב. נורא מתאים לך להיות דולה.
    את כנראה צודקת ואני כל הזמן אומרת לעצמי את הדברים האלה אבל משום מה זה לא עוזר לי להירגע. אני עדיין בתסביך של אחרי הלידה הראשונה. (ושתביני הלידה הראשונה הייתה בשבילי חוויה בכל מלוא המשמעות של המילה, צאוד נהניתי -כמובן עם הרבה כאבים- אבל בכל זאת חוויה.) וכך מצד אחד פוחדת שאני לא אצליח "לשחזר את ההצלחה" שהלידה הזו תהיה יותר כואבת או שמא חלילה משהו יסתבך ומצד שני גם פוחדת ממה שבא אחרי שהכל יחזור על עצמו וכל איבוד השליטה ותחושת הריקנות יחזרו.

אמרת משהו על תהליך איבוד לידה ראשונה, אפשר לדעת מה זה? וחוץ מזה מאיזה איזור את?

תודה רבה לך מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך - תגובה

הילה שקד
    16/10/2010

הי לור , מצטרפת לעינת בכל מילה...

ומשהו קטן ממני - ממליצה בחום לא לוותר על עיבוד לידה וכמובן על שיחות עם אשת מקצוע על היום שאחרי , על הפחדים , החששות ..

יש מטפלות בדמיון מודרך NLP שעושות נפלא , ניתן ע"י טיפול כזה להשתחרר מפחדים וחששות ולבוא יותר מוכנות ללידה ולהורות
    אם תרצי המלצה באזור הצפון , יש מישהי נפלאה בשם יסמין זיו שחם מקיבוץ רמת השופט , מטפלת מעולה !!!! ואם את מאזור אחר שווה להתקשר אליה ולקבל המלצות על מטפלות בתחום.

שיהיה המון בהצלחה
    הילה שקד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך - תגובה

עינת אהרן
    17/10/2010

לור יקרה,
    שמחה שהמילים שלי מחלחלות אליך וכל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות הכנה לעצמך על מנת להכנס יותר רגועה לאמהות מספר 2....את מאמינה אמא לשניים איזה כייף!

בנוסף יש נשות מקצוע מעולות שאני מכירה שעושות עבודה של עיבוד וקבלת הלידה שהייתה בדרכים שונות. העיבוד מאפשר בעצם לעבד את שהיה , לקבל, להשלים ולהבין איך ממשיכים הלאה מחוזקת יותר. ממליצה בחום! (אגב זה לא אומר שצריך פה תהליך של חודשים ואלפי פגישות זה יכול להיות משהו נקודתי וקצר, תלוי בך).

אני עובדת באזור חיפה-חדרה-טבריה והיו לא מעט פעמים שהגעתי גם רחוק יותר (ספרתי לך שהמוטו שלי שאני נמצאת בכל מקום שיש יולדת שצריכה עזרה...:) ) אני לא יכולה לחשוב על כך שיש משהי שצריכה עזרה והיא לבד!

אם מתאים אפשר לשוחח ואם את גרה רחוק יותר אשמח לעזור לך למצוא אשת מקצוע אחרת טובה, עם ניסיון ומקצועיות.

יקרה שיהיה באמת הרבה בהצלחה ותעדכני מה קורה איתך.

יום נפלא
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו