תינוקת לא רגועה בת חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת לא רגועה בת חודש
    קרן
    18/10/2010

היי,
    ילדתי לפני חודש. בתחילה ניסיתי להניק, לאחר 2 מפגשים עם יועצת הנקה מדהימה וניסיונות רבים ומייאשים וקשים.. החלטתי לוותר על הנקה (על אף שהדבר היה כה חשוב לי לפני הלידה). עברתי לתמ"ל ובאמת הוקל לי.
    הבעיה היא שלילדה התחילו גזים, והדבר בא לידי ביטוי בעיקר בזמן סביב ההאכלה. כלומר כל האכלה מבקבוק מלווה בצרחות, התפתלויות והפסקות רבות לגרפס או עיכול . דבר זה גורם לי מאוד להירתע לצאת איתה בזמן שאני יודעת שהיא צריכה לאכול. זה מונע ממני את החופשיות שכל כך ציפיתי לה יחד עם הקטנה, את הפנטזיה שלי שהיא תלך איתי לכל מקום מבלי חשש. ושאוכל להאכילה בחופשיות בכל מקום בקלות. המצב כיום הוא שאני די "כלואה" בבית בזמן ההאכלות, בערך כל האכלה לוקחת כשעה פלוס. אח"כ הרדמה לוקחת חצי שעה (זה בלי לדבר על כך שלפעמים מתעוררת אחרי חצי שעה בבכי מגזים..אני מרגיעה ומרדימה שוב ואז מגיעה שעת ההאכלה הבאה..ייאוששש).

אני מאוד רוצה להצטרף לקבוצת תמיכה באזור מגוריי ואפילו איתרתי כזו. אבל אני חוששת מאיך יהיה איתה, מה יהיה אם תבכה בטירוף מגזים ולא אוכל להרגיעה, מה יהיה אם תהיה רעבה ולא אוכל לנוע איתה בזמן הגרפס או בכלל להיות חופשית כמו שאני איתה בבית בזמן האכלה.

אני מרגישה שנלקח לי בבת אחת כל החופש שלי, מרגישה מוגבלת מאוד, תלוייה בעזרה, עצבנית, עצובה ,מתוסכלת ומלאת רגשות אשם וקצת אגואיסטית על כך שאני תולה בתינוקת לפעמים את האשמה בתחושות שלי, כי היא סה"כ יצור תמים וזך.

אודה לתמיכה ולעצותיכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה בת חודש

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה בת חודש - תגובה

עינת אהרן
    19/10/2010

תמי בוקר טוב,
    מזל טוב על הקטנה.
    כמה דברים עולים לי בראש ואני אשתף אותך. ראשית הייתי פונה ליועצת ההנקה שליוותה אותך ושואלת אותה אם היא תוכל ללמד אותך "האכלה איטית" מבקבוק, זו שיטה פשוטה ומומלצת מאוד להאכלה מבקבוק שבה התינוקת קובעת את הקצב, ולא הכל נכנס "בבום" לקיבה ויוצר לחץ ועוד יותר גזים.
    שנית הייתי פונה לרופא הילדים שלכם על מנת לוודא שהיא לא סובלת מריפלוקס או אלרגית לחלב פרה או להיפך לסויה, תלוי מה את נותנת לה כרגע. אולי אלרגיה כלשהיא עושה את כל העניין הרבה יותר קשה.

והדבר השלישי הוא, כמי שמנחה קבוצות לאמהות ותינוקות אני יודעת לומר לך שאנחנו מתורגלות להנחות כמעט בכל מצב. לכי לקבוצה בלי לחשוב פעמיים בכלל זה אחד המקומות בהם אף אחד לא יעיר לך, לא יסתכל עליך בעין עקומה או כל דבר אחר כשהיא תבכה להיפך, תקבלי עצות ועזרה ותרגישי יחד עם הקטנה הכי מוכלת שאפשר.
    אין מה לעשות תינוקות בוכים, זו הדרך שלהם לתקשר ולהגיד לעולם את שעובר עליהם גם אם לא תמיד זה נוח לנו וזה מה שהקטנה שלך עושה, כמה נורמלי!
    במסגרת הקבוצה את יכולה לעמוד, להרים, לנחם לעשות הכל. זו מסגרת שמאפשרת ומעודדת זאת.
    אני מאמינה שבמסגרת הקבוצה את תמצאי גם שהתחושות והרגשות שתארת שהם כ"כ לגיטמית ונורמליים הם רגשות שעוברים על הרבה מאוד אמהות, כל אחת וסיבותיה היא. השאלה מה עושים עם זה. תפקידה של המנחה לעזור לך לקבל את התחושות ולתעל אותם למקומות הנכונים.
    תהני תהני תהני!!!!!

ימים טובים
    עינת אהרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו