מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך עוזבים ילדה חולה בבית?אמא חדשה25/10/2010
שלום. הקטנה שלי הולכת וגדלה, הכל נפלא, ורק דבר אחד מטריד... הוירוסים של החורף. אני סטודנטית לריפוי בעיסוק ולפני כמה ימים התחלתי את ההכשרה הקלינית שלי. ההכשרה מחייבת נוכחות, והיעדרות של 20% ומעלה (10 ימים או יותר) מחייבת חזרה על ההכשרה. בנוסף, אני חייבת לסיים 1008 שעות הכשרה עם סיום התואר, וכיוון שבהכשרה הקודמת לא צברתי די שעות אני חייבת להיות נוכחת כמה שיותר בהכשרה הנוכחית.הקטנטונת היתה חולה כבר פעמיים מתחילת החורף, בשתיהן למשך שבוע. השבוע הראשון היה לפני תחילת ההכשרה ונשארתי איתה בבית. השבוע השני היה עכשיו (טפו טפו נראה שסיימנו עם זה כי היום אין לה חום). לא יכולתי להישאר איתה באף יום למעט היום וסוף השבוע. היא היתה בידיים מצוינות כל הזמן הזה (סבתא, דודה) אבל התחושה של ללכת לעבודה כשלילדה יש חום 39 ואין לה מצב רוח היא תחושה נוראית. אני יודעת כמה היא היתה זקוקה לפינוק בזמן הזה, וגם ירד לה קצת התיאבון והיא רצתה בעיקר לינוק. בכלל, אני מרגישה שמאז שחזרתי לעבודה וללימודים אני לא מוצאת את מקומי. לפעמים אני תוהה אם המהפכה הפמיניסטית היתה דבר נכון... אולי טבעי ונכון לנו יותר להישאר בבית עם הילדים? המדריכה שלי בהכשרה מקסימה והיום נתנה לי יום חופש עם הקטנה ביוזמתה, בלי שביקשתי. אבל לצערי אני מאמינה שזה לא הוירוס האחרון ולא תמיד אוכל להיעדר. אזאיך משאירים בבית ילדה חולה, איך מתגברים על רגש האשמה ואיך מצליחים לקחת אויר ולא להילחץ מזה?
כל תגובה תתקבל בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוזבים ילדה חולה בבית? - תגובה
עינת אהרן26/10/2010אמא חדשה,
תינוקת, בית, לימודים, קוראים לזה העומס של החיים והוא לא פשוט!
אני מבינה לליבך כשאת מתארת את הקושי שבהשארת הקטנה כשהיא חולה, אין ויכוח כשילד מרגיש לא טוב (והשנים מלמדות אותי שלא חשוב הגיל של הילד) הם הכי צריכים את ההורים קרוב לתמוך, לפנק, להתחזק.
מרבית היולדות שליוותי עם השנים וכן חברותי ואני יכולה להעיד גם על עצמי שהורות שינתה סדרי עדיפויות, גרמה לחשיבה מחודשת על הרצונות, הצרכים והתובנות שלי כאשה ולא רק כאמא. ואז עולה שוב סוגיית העבודה, הקרירה מה קודם למה.
לא תמיד תהיי שלמה עם הבחירה שעשית, ואני מניחה שתינוקת חולה רק עושה את הבחירה הרבה פחות שלמה אבל אולי הידיעה שאת לרגע לא משאירה תינוקת בידים זרות אלא רק בידים עוטפות ואוהבות תקל עליך. לא כולן יכולות או רוצות להשאיר את התינוק שלהן עם משהו שהן מכירות וסומכות עליו ואת בורכת בסבתא ודודות שיכולות לעזור.
החורף לפנינו וזה זמן נפלא לעשות הרבה עיסויים (רצוי עם הכוונה מקצועית). העיסוי מחזק את מערכת החיסון, מחזור הדם ועוד. ממליצה בחום. את מניקה את הקטנה שזו תרופת המנע הנפלאה ביותר שיכולה להיות - כל הכבוד לך!
אני מקוה בשבילכן שלא תהינה חולות כלל ושהחורף יעבור בשלום.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי...
אני27/10/2010אני מזדהה בחום...
קשה להתמודד עם מחלת ילד, במיוחד תינוק כלכך קטן וחסר ישע...
וזה נוראי יותר כשיש לך מחויבויות קודמות...
טיפים להתמודדות, אין לי אבל יש לי סיפור במקום...
אני אחות בכורה ל-7 אחים ותמיד תהיתי איך אמא שלי הצליחה לגדל את כולנו וגם לעשות תואר ראשון ושני עם תזה?! כששאלתי אותה היא אמרה שהיה לך קשה אבל היא אף פעם לא הסתכלה אחורה. אם אחד הילדים היה חולה היא השאירה אותו עם אמא שלה(סבתא שלי) והתרכזה כולה בלימודים כי זה מה שהיה לה חשוב.
היום אני גאה בה כלכך על ההישגים שלה והם אלו שדחפו אותי להישגים האישיים שלי.
אז לדעתי (ולדעת אמא שלי) המחשבה שלך צריכה להיות- איפה יותר חשוב שאני אהיה עכשיו?!
הרי יש לך ידיים עוזרות ומצויינות, הגבלה במספר ימי היעדרות וחוב קודם ללימודים גם ככה... תסיימי את התואר שלך ותתפני לגדל את הבובה שלך, בנחת, באושר ובבריאות!
המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)