לידה ראשונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה ראשונה
    קרן 32
    08/02/2011

שלום
    ילדתי לפני שבועיים לידה 1 ומשהו מוזר קורה איתי כולם מתלהבים מהקטנה ואני אפטית
    אין לי חשק ומצב רוח לכלום רוצה רק לישון עייפה בלילות רציתי להתייעץ האם זה קשור ללידה?
    אין לי חשק לתפקד ולא ממש מבינה מה קורה איתי
    למה אני מרגישה ככה?
    האם יש טיפול?

לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה ראשונה

הוספת תגובה

• לידה ראשונה - תגובה

עינת אהרן
    09/02/2011

קרן שלום,
    אני מניחה שהתחושות שאת מעלה פה קשורות לתופעה שכיחה של השתוללות הורמונלית יחד עם עייפות, עם זאת יכול להיות שישנם עוד מרכיבים לסיפור.
    אני מעריכה את הפניה שלך וחושבת שזה מצויין שאת שמה לב וערנית לשינויים שלך.
    אני בדעה שלא צריך לעבור את התחושות האלה לבד ושווה לשתף ולחלוק עם אדם קרוב או איש מקצוע על מנת להבין יותר טוב מה עובר עליך ולעזור לך.

האמהות היא שינויי עצום ולא פשוט כלל, אל תהססי לפנות לעזרה.
    רק טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן32

שרית
    09/02/2011

קרן שלום,
    אמנם אני לא צד מקצועי בעניין, אבל חוויתי תחושות דומות לשלך, ילדתי לפני כחודשיים ושלושת השבועות הראשונים עבורי היו קשים מבחינה רגשית. אפילו הגעתי למצבי בכי מכל סיטואציה שלא קשורה לתינוק.
    עזר לי מאוד, לדבר עם אחרות (אחות וחברה) בשביל להבין שאני לא לבד, הרבה חווות את הדכדוך הזה, ובהנחה ושלא מדובר בדיכאון אחרי לידה, תנסי לדבר עם אחרות שילדו.. תגלי שלידה ראשונה מלווה לפעמים בטראומה קלה בהתחלה..
    מקווה שעזרתי קצת,
    והרבה מזל טוב
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף לשאלה

אבנר
    24/02/2011

לא אני, כמובן אישתי. היא ילדה לפני שבועיים את הבן השני שלנו. בהריון הראשון היא הייתה באקסטזה ממש ואחרי הלידה השניה היא לא מוצאת את עצמה. מדוכאת ובקושי רוצה להתקרב לתינוק. המצב גרם לכך שאני כבר שבועיים איתה לא הולך לעבוד ולא יוצא מהבית רק לקנות דברים ולחזור. אני קצת חווש למצבה ורציתי ליתייעץ.
    חברה שלה המליצה ונתנה לה ויטמינים טבעיים נגד דיכאון כי אשתי מפחדת מכל כדור בעל תופעות לוואי ואינה מוכנה להעזר בשיחות כפתרון לבעיה.
    היא דווקא רוצה להתחיל לקחת עכשיו קל-מג-בורון Calcium Magnesium + Boron של סולגאר. (בהמלצתה של החברה) והיא רצתה שאברר יותר על התוסף תזונה. בכל מקרה אני התערבתי בשאלה של זאת שמעליי כי הרגשתי שזה מאוד קשור.
    אשמח אם תענו לי במהרה על התוסף הזה ואם באמת אפשר לקחת אותו.
    תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף לשאלה - תגובה

עינת אהרן
    28/02/2011

אבנר שלום,
    תמיד מרגש אותי שבעלים/אבות לוקחים חלק בפורום ושואלים.
    העירונות שלך לאשתך היא מאוד קריטית והנוכחות שלך איתה כרגע היא מאוד חשובה.
    אני לא מוסמכת לתת לך מידע על התוסף הספציפי הזה, תצטרך לפנות לאיש מקצוע שזה תחום ההתמחות שלו מה שכן אני לא הייתי מקלה ראש והייתי כן לוקחת אותה לאיש מקצוע ולו רק על מנת שתהיה שם עוד עין שרואה, מאבחנת ומייעצת. להבדיל ממקרים אחרים של דכאון פה מדובר לא רק באישתך אלא גם בתינוק שלכם ובשלומו ולכן זה קריטי לערב איש מקצוע.
    איש מקצוע אינו חייב להיות פסיכיאטר אם לאשתך קשה, אלא פסיכולוג או משהו שזה תחום ההתמחות שלו. אותו אדם יכול לתת לשניכם כלים וידע שיוכל להצעיד אותכם קדימה למצוא את המקור למה שהיא עוברת והפתרון המתאימים והנכונים לכם.
    אל תהסס לפנות לעזרה, זה לטובת המשפחה שלכם!
    שוב מחזקת את ידיך ואתה מוזמן לפנות טלפונית אם יש צורך.
    כל טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו