מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודש -שגרהמיכל17/03/2011
ילדתי לפני חודש תינוקת מתוקונת קטנה,בלידה טבעית ונהדרת בשבוע ה41+3
אנחנו עדיין לא מאופסות על סדר יום קבוע, אבל אני מנסה לעקוב אחרי ההרגלים הקיימים כרגע ולהנחיל לה סדר יום כזה.
בינתיים, השעות 22:00 ל01:00 - אלו השעות המתאגרות בהן היא חסרת מנוחה ולא רוצה לישון. בוכה נורא ונרגעת רק כשאנחנו מרימים אותה ומדברים אליה ומלטפים.
במהלך היום היא יונקת כל שלוש שעות בערך, למשך כ40 דק'. פעמים רבות היא נרדמת אחרי ההנקה. לעיתים למשך כשעה ופעם ביום למשך 3 שעות (כמו עכשיו למשל..ישנה מ15:00) אני לא רוצה להעיר אותה כי היא ישנה ממש חזק. האם שינה כזו פוגעת בשנת הלילה שלה? האם עלי להעיר אותה? במהלך היום אני מנסה "להפעיל" אותה- גם לא פשוט כי היא כנראה עוד קטנה ואין הרבה מה לעשות איתה:). אני שמה על הבטן (היא לא אוהבת..זה מרגיז אותה כי היא "צריכה להתאמץ") , מדברת אליה, מלטפת ומחבקת היא לא נשארת הרבה לבד על המשטח במהלך היום מבלי לבכות.
האם כל מה שתיארתי לגיטימי לגיל הזה?האם זמן הערות גדל וזמני ההנקות קטנים בהמשך? האם מומלץ "לתת לה לבכות" ולהמתין קצת ולא לבוא ישר? במהלך היום כשהיא ערה אני לא יכולה לעשות שום דבר חוץ מלהייות לידה
אשמח לחוות דעתכן,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש -שגרה - תגובה
עינת אהרן18/03/2011מיכל שלום ומזל טוב
אני שמחה לבשר לך שכל מה שתארת נורמלי לחלוטין. נולדה לך תינוקת מהספרים.
זה גיל שבאמת מוקדם מידי לראות סדר יום קבוע או לקבוע הרגלים אז הסירי דאגה זו מליבך.
בד"כ שעות הערב/הלילה הן שעות קשות של גזים. יכול להיות שמה שאת מתארת שמתחיל ב - 22 הוא גזים. האם את רואה וחשה אותה מתכווצת? האם הבכי חזק יותר? קשה יותר לספק אותה? אם אכן מדובר בגזים יש כלים למינהם שאפשר ללמוד על מנת להקל עליה.
היא קטנה מידי למשחק ותעסוקות כל מה שהיא צריכה כעת זה את אמא והרבה, כמה שיותר יותר טוב. זה מאוד לא פשוט, זה מצריך ממך 24 שעות להיות סביבה אבל זו ההתחלה ואת תראי שילך ויהיה קל יותר עם הזמן.
בינתים אין טעם להעיר אותה במהלך היו, לא תהייה לכך שום משמעות לגבי שעות הערות שלה בלילה.
ובענין הבכי, זה כ"כ שלך, את צריכה להחליט מה נכון לך ולקטנה ועם מה את מרגישה בנוח.
שבת שלום ותהני ממנה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)