מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקס והאמא הטרייה - לא מצחיק בכללג09/05/2011
היי,
אני 4 חודשים אחרי לידה שהיתה קשה וטראומטית במיוחד (לפחות עבורי) ויש לי עכשיו בעיה. אני לא מצליחה להחזיר את החשק לסקס. בשום צורה ואופן. אני כמובן רוצה מגע ובעלי יודע לתת אותו אבל אני נמנעת גם ממצבים אלו כדי שלא יגיעו לנקודה שבה הוא רוצה "יותר". פיזית אני לא מרגישה שהחלמתי לגמרי, יש לי בליטות קטנות היכן שהיו התפרים. רופא אמר שזה יעבור. אבל הבעיה כך נראה לי טמונה בצד הנפשי דווקא. אני עוד מרגישה "מושחתת" אחרי הלידה שהיתה לי, אני שונאת את הגוף החדש שלי, בעיקר את הבטן, ופשוט אין לי חשק. יש לציין שהאימהות לא קשה לי מבחינה טכנית - כלומר, יש לי ילד חייכן, ידידותי, מעסיק את עצמו וגם ישן כל הלילה. אז עייפות אינה חלק מהעניין רוב הזמן. אני חייבת להודות שגם ההריון לא היה תקופה מינית עבורי והגוף שלי "הצליח" לדלג על שלב ההתעוררות המינית שמדברים עליו בכל ספר... מיותר לציין שבעלי חש מתוסכל ביותר ולאחרונה זה אף משולב עם כעס. והרגשות האלו שלו מהווים נדבך נוסף בתסכול שלי ואני נעה בין הרצון לתת והרצון להיעלם...
אני לא מסוגלת לנהל איתו שיחה רגועה וכנה על זה. אני מרגישה כאילו אני ממציאה תירוצים. ובתווך הוא נותר בתסכולו.
אני תוהה האם אני עדיין במסגרת הזמן שבה זה עדיין נחשב "טבעי" או שמא אני זקוקה לטיפול? איך אני יכולה להסביר בלי הרבה מילים את שעובר עליי? יותר מהכל כואב לי שהוא מרגיש לא אהוב ולא נחשק...
אשמח לכל עצה..
תודה
ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס והאמא הטרייה - לא מצחיק בכלל - תגובה
עינת אהרן09/05/2011אמא טריה יקרה שלום,
אכן לא מצחיק בכלל. את משתפת פה בנושא חשוב מאין כמוהו שלא נותנים עליו מספיק את הדעת. נושא של גוף האשה בזמן הריון ולאחר לידה. כל מה שקשור בדימוי גוף וכיצד הוא משפיע על כל-כך הרבה מישורים כמו הביטחון העצמי, חרדות, זוגיות ועוד. אני מודה לך ששיתפת ונתת צוהר גם לנשים אחרות.
אני אתחיל ואומר שנשים רבות מרגישות פחות צורך מיני לאחר לידה. ההורמונים עובדים בצורה כזו. ההתכוונות שלך כאמא היא מרכז החיים כרגע. לעומת זאת הצרכים המיניים של בעלך נשארו כפי שהם ולעיתים קרובות נוצרים סביב נושא קיום יחסי מין פערים.
אם אני מצליחה לקרוא אותך נכון בין השורות מדובר פה אולי על קושי שהוא מעבר לשינויים ההורמונלים. קושי שמלווה אותך תקופה.
האם שמעת על האפשרות של עיבוד חווית הלידה עם אשת מקצוע?
האם היית מוכנה ללכת לטיפול מעמיק יותר שייתן לך את הכלים להתמודד עם מה שאת עוברת? אולי אפילו טיפול זוגי שיעלה את הצרכים והקשיים של כל אחד מכם?
כתבת בשאלת אם מדובר במסגרת זמן שנחשב "טבעי", אני חושבת שברגע שמבינים שיש בעיה, ברגע שאופן החיים בבית נפגע ויוצר חיכוכים וריבים אז כל אחד והזמן "הטבעי" שלו וחבל למשוך את זה אם אפשר בכמה שיחות טובות ומועילות אפשר לשפר את התקשורת, את ההרגשה ואת חיי המין.
אשמח להפנות אותך לאיש/אשת מקצוע באיזור מגורייך אם תבחרי לשתף אותי דרך הפורום או באופן אישי.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)