בחור בדיכאון לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחור בדיכאון לאחר לידה
    בחור
    01/06/2011

שלום רב,
    אני בחור בן 29 ברוך השם בריא,שנולד לו ילד לפני כ 3 חודשים.כיום אני במצב שטוב לי עם אשתי ולאן שהגעתי אבל יחד עם זאת מרגיש סוג של דיכאון,רגישות יתר(בכי),רגשות אשמה,מצבי רוח,עצב וסוג של מועקה לא ברורה וזאת מרגע לפני הלידה ועד היום,לעיתים עם מחשבות שמתרוצצות בראש שאין להן בסיס לרצונותיי.חשוב לציין שאני אוהב את אשתי ואת בני פשוט מאותו רגע שנולד אני מרגיש לעיתים תקופות כל פעם מצבי רוח שונים משמחה או עצב ללא קשר ישיר לאשתי או בני. רציתי לדעת האם זאת תופעה נורמלית?האם זה חולף עם הזמן?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחור בדיכאון לאחר לידה

הוספת תגובה

• בחור בדיכאון לאחר לידה - תגובה

עינת אהרן
    06/06/2011

אבא יקר,
    לא תאמין כמה אתה נורמלי!!! מעט מאוד אבות מוכנים לבטא ולהודות בקשיים שיש להם אחרי לידה. היום אנחנו גם יודעים שיש גברים שחווים דכאון אחרי לידה ואפשר למצוא על כך חומרים באינטרנט ובספרות מקצועית. ולא אני לא רומזת שבהכרח יש לך דכאון ממש לא, אין זו הדרך, זה לא הדרך וזה לא בסמכותי לאבחן דבר כזה עם זאת אני חושבת שקריאה של חומרים תוכל לחזק אותך וללת לך כיוון.
    אי אפשר להתחייב למה שיקרה לך בעתיד אם הרגשות והתחושות יעלמו, ישארו, ישתנו מה שחשוב זה שכרגע יש מצב נתון שככל הנראה הוא לא נוח לך ולכן אתה גם פונה לעזרה.
    האם חשבת לפנות לעזרה? לכמה שיחות? לקבלת חיזוקים ועזרה?
    אני ממליצה בחום.
    כדאי גם לשתף את האישה שאיתך על מנת שהיא תדע מה קורה איתך ותנסה מהמקום שלה לתמוך בך, לא סתם אתם שניים.
    אם תרצה להתייעץ על איש/ה מקצוע באזור מגורייך אתה מוזמן.
    ימים טובים
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו