האם עליה באנזימי כבד AST/ALT דורשת הפסקת טיפול במטוטריקסט

מנהל הפורום

ד``ר יונתן בוטבול
ד"ר יונתן בוטבול
פרופ` יוסף עוזיאל
פרופ' יוסף עוזיאל
לקביעת תור אצל פרופ' יוסף עוזיאל ללא פרסום בפורום
 
  • האם עליה באנזימי כבד AST/ALT דורשת הפסקת טיפול במטוטריקסט
    אירה
    06/09/2019

    שלום רב, בתי בת 10 אובחנה עם JIA, מקבלת טיפול של מטאטריקסט כבר חודשיים. התחילה טיפול משולב של בטנזול ומטוטריקסאט. מצבה השתפר מאוד ואחרי כחודש וחצי הפסקנו את הבטנזול בהדרגה. כל התקופה לא עשינו בדיקות דם. בתי מקבלת מינון של 15 מ"ג מטאטריקסט פעם בשבוע. עשינו בדיקת דם אחרי חודשיים של טיפול ונמצאה עליה באנזימי כבד AST 128, ALT 113. במידע על התרופה כתוב שעליה באנזימי כבד שכיחה בטיפול במטאטריקסט ולא דורשת התיחסות, אבל הראומטולוג המטפל אמר שזה רציני ואולי נאלץ להפסיק מטוטריקסאט ולעבור לתרופה ביולוגית. כרגע הומלץ להפסיק לשבועיים את המטאטריקסט, לבדוק דם, לתת שוב שבועיים מטוטריקסאט ושוב בדיקת דם.
    שאלה שלי אם תופעות לוואי של התרופה -עליה באנזימי כבד האם יש צורך בבדיקות דם האלה? גם לתרופה ביולוגית יכולות להיות תופעות לוואי, האם צריך להפסיק טיפול מטאטריקסט שעובד?
    תודה רבה, אירה



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעה בתפקודי כבד תחת טיפול במטוטרקסט

    ד''ר יונתן בוטבול
    07/09/2019

    שלום רב !
    מקובל שעליה באינזימי כבד מעל פעמיים מהערך התקין מחייבת הפסקת הטיפול בדרך כלל לשבועיים או עד נירמול ההפרעה.
    במידה וההפרעה חוזרת יש להוריד מינון או להחליף טיפול.
    לגבי הניטור של תפקודי הכבד בתחילת הטיפול אחרי שבועיים שלושוה ובהמשך פעם ב3 חודשים צריך לעקוב אחרי ת.כבד.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


