אם מודאגת מאד בקשר לתינוק בן 1.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם מודאגת מאד בקשר לתינוק בן 1.5
    רויטל
    22/04/2008

שלום, בני בן השנה ו- 5 חודשים אושפז ב- 12/4 עקב אי יכולת לדרוך על רגל שמאל, ברך נפוחה וחמה למגע, חום שהחל ב- 37.6 והגיע ל- 39.3. לאחר ברורים מולי ומול ב. הדם שבתחילה הראו מדדי דלקת נמוכים (3)ובבדיקה החוזרת ביום המחרת הראו עליה ל- 14, הוסקה המסקנה שמדובר בתגובה של הגוף למחלת חום שהיתה כשבועיים לפני כן - בזמן צמיחת שיניים וזה היה חום שנמשך כיום וחצי ללא תופעות נוספות. שוחררנו במוצ"ש לאחר שיפור במצבו וב. דם תקינות יחסית. חזרתי שוב למיון עקב החמרה בצליעה ולאחר ב. דם נוספות לא מצאו לנכון לאשפז שוב את בני ולהגיע למעקב במרפאות החוץ של אסף הרופא - שם נאמר לי שההחלמה יכולה להיות בגלים, ובמעקב נוסף ישבה איתנו רופאה ראומטולוגית ופרשה בפנינו את מגוון האפשרויות היכולות להיות כגון דלקת פרקים של ילדות ושהאבחון המדויק יהיה במהלך הזמן ולאחר מעקבים נוספים. כרגע מטופל בנורופן 3 פעמים ביום 6 מ"ל (שוקל כ- 12 ק"ג). איני רואה ש/יפור ניכר במצבו, וביום שלישי ה- 29/4 יש לי מעקב נוסף. איני מוכנה לקבל את זה שמצבו לא משתפר ואת התשובות הכלליות שקיבלתי עד כה, שאי אפשר לתת אבחנה מדויקת אלא רק לאורך זמן יוודע בדיוק מה הסיבה לבעיה זו. הייתי רוצה את חוות דעתך האם האבחנה הנוכחית ע"פ הנתונים שנתתי לך היא נכונה? וכמה זמן צריכה לקחת החלמה של מצב זה? נא חזרו אליי בדחיפות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אם מודאגת מאד בקשר לתינוק בן 1.5

פרופ` יוסף עוזיאל
    23/04/2008

שלום רב
    בהנחה שדלקת מפרק הברך אינה נגרמת מזיהום חיידקי, הסיבות השכיחות הן אמנם דלקת תגובתית או דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות ובמקרים אלה הטיפול הראשוני דומה מבחינת מתן תרופות נוגדות דלקת כגון נורופן, והמהלך יגיד.
    חשוב כמובן להמשיך במעקב הראומטולוגי אותו התחלת
    בברכת החלמה מהירה
    פרופ' עוזיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רויטל
    23/04/2008

ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי לשאול שאלה נוספת באותו הקשר - מהי בדיוק דלקת פרקים של גיל הילדות? ולמה הכוונה בצמד המילים המהלך יגיד? האם הכוונה שהזמן יאמר את שלו? אבל לא ייתכן שאין אפשרות לדעת מה פרק הזמן של מחלה זו. האם היא יכולה להמשיך מעבר לגיל הילדות ועד מתי נחשב גיל ילדות בהקשר של דלקת פרקים?
    אני דואגת מכיוון שהילד כבר שבועיים בבית, יום ראשון הקרוב אמור לחזור לגן לאחר חופשת הפסח ואני לא יודעת אם להחזירו במצב של צליעה לגן. אודה לתשובותיך בהקדם. ועוד שאלה קטנה - האם לפנות אליך לטלפון הרשום בפורום על מנת לקבוע פגישה?
    תודה מראש, רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- רויטל

פרופ' עוזיאל
    23/04/2008

ההגדרה היא דלקת מפרקים הנמשכת מעבר ל 6 שבועות. דלקת תגובתית בד"כ חולפת תוך מספר שבועות, ולכן הזמן חשוב. יש גם בדיקות מעבדה שיכולות לעזור.
    יש תת סוגים של דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות. חלקם חולף וחלקם כרוני מתמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו