מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון מחלהשלי08/08/2009
בני בן שנתיים ושלושה חודשים.
לפני כשנה התחילו לו בעיות בעיכול שכללו שילשולים וכאבי בטן אליהם נוספו פצעים בפה וקשקשת בעור של הרגליים וה-T בפנים.
ההתפתחות היתה תקינה אבל הוא התחיל להיות יותר עצבני ומוטרד.
בבדיקות הדם נתגלתה אנמיה קלה ומחסור בברזל.
הוא קיבל תקופה "פליג'ל" שעזר לכאורה לצואה.
הפצעים בפה והבעיות בעור נותרו וזה גורם לו לסרב לאכול אחרי טעימה ראשונית הרבה מהמאכלים.
הוא גם קם בלילות הרבה כאילו משהו מפריע לו.
לכאורה - הוא בריא.
הרופאה אמרה שאולי מדובר ב"ואסקוליטיס"ושיש לעשות עוד בירורים לגבי מחלות הקשורות לזה.
הבעיה שהרופאה עזבה בנתיים ויש לנו רופאה חדשה שלא מכירה את הילד.
היינו רוצים להתחיל מהנקודה שבה הפסקנו ולא לחזור על הכל מחדש.
אשמח לדעת מהם הבדיקות שהיתם ממליצים לי לעשות כדי לגלות את סיבת הואסקוליטיס?
אלו השערות יש לכם בהתאם לתאורים שפרטתי?
תודה מראש
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
ד``ר יונתן בוטבול08/08/2009שלי שלום רב!
כדי לענות על שאלתך יש לבדוק את בנך להתרשם מהפריחה, ייתכן ויהיה לקחת דגימה מהעור ורק אז להתקדם באבחנה, אני מציע שתיפני לראומטולוג ילדים וכן גסטראונטרולוג ילדים ייתכן ויהיה צורך בהפניה לרופא עור ילדים בסביבתך על מנת לבחון את האפשרות שמדובר באמת בוסקוליטיס או מחלה ראומטולוגית אחרת .
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)