כאבי ברכיים לילדה בת חמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים לילדה בת חמש
    ורד
    18/11/2009

ערב טוב,
    בתי בת 5. מזה כשלושה חודשים מתלוננת על כאבי ברכיים - בעיקר בשעות אחר הצהרים או ערב. אם הולכים מרחק גדול ברגל - כואב לה. חוזרת משיעור התעמלות (באישור אורתופד) - לעיתים קשה לה לטפס מדרגות (זה גם יכול להיות תירוץ כדי שארים אותה על הידיים).
    אתמול אחר הצהרים ובערב החל כאב בברך אחת. באמצע הלילה התעוררה בבכי חזק מכאבי ברכיים. הצלחתי להרדימה רק עם אקמול. הפעם זה כבר היה אירוע מאוד קשה מבחינת עוצמת הכאב.
    לפני כחודש עשינו בדיקות דם - הכל תקין. אורתופד בדק אותה (ד"R צייגר) ומצא כי הכל תקין.
    יש לציין מס' עובדות: בתי בגובה 113 ס"מ, ואני גם בחורה גבוהה (אימי טוענת שלי לא היו כאבי גדילה) - אך לא חל שינוי קיצוני בגובה שלה בחודשים האחרונים; נולד לה אח לפני מס' חודשים - אז אולי יש קשר לתשומת לב - אך אינני מאמינה כי הבכי אמש העיד על מצוקת כאב; לא יודעת אם יש קשר - אך בשבוע שעבר היא הייתה חולה ונטלה אנטיביוטיקה.
    צר לי על האריכות בכתיבה, אך עדיף להוסיף מלגרוע.
    ממתינה בסבלנות לתגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים לילדה בת חמש

הוספת תגובה

• תשובה לורד

ד``ר יונתן בוטבול
    22/11/2009

הי ורד הכאבים בשעות הערב והלילה בעיקר אם הם דו"צ יכולים להתאים לכאבי גדילה.
    אך לעיתים יש לשלול גורמים אחרים אני מציע שתיפני לבדיקה ראשונית לרופא הילדים שלכם הוא יחליט באם יש צורך להפנות לראומטולוג ילדים.
    יום טוב
    ד"ר בוטבול יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו