מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאבי08/04/2010
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני כ-3.5 שנים (באוגוסט 2006)קיבלתי מכה על היד (על כף היד) הימינית (ליתר דיוק הפגיעה הייתה בעצמות המסרק של האצבעות מס' 4 ו-5 ובקצה העליון/ המרוחק ביותר על העצמות, כלומר במפרק, באותו נקודה שמתחילות האצבעות). כתוצאה מכך התנפחה היד והייתה הגבלה בתנועת היד והאצבעות,לפעמים הייתי יכול לעשות את התנועות שאני רוצה אבל זה היה מלווה בכאבים. כל זה נמשך כ- 14-20 ימים. כמובן שביקרתי אצל רופא משפחה ואמר לי שזה יחלוף. הוא לא ראה שום דבר מסוכן לעומת שהבדיקה שלו הייתה מאוד זריזה. לא קיבלתי טיפול תרופתי ולא ביצעתי צילום רנטגן. במשך ה 3.5 שנים לא הרגשתי בשום דבר והכל טוב, אין כאבים, אין הגבלה בתנועות, הכל טבעי ואני שכחתי את מה שקרה. רק שלפני חודש במקרה נזכרתי במה שקרה ורציתי לבדוק את היד אם יש בה משהו לא בסדר ואז מצאתי שיש הבדל, ואז שמתי לב שיש הבדל קטן בין יש ימין ליד שמאל בנוגע לצורת אצבע מס' 4 ולצורת המפרק, יש התעקמות קטנה כלפי צד שמאל של אצבע מס' 4 ביד ימין, בנוסף לכך במפרק עצמו של אצבע מס' 4 (זה המפרק שהוא סוף עצם המסרק ותחילת עצם האצבע) הוא לא בולט ביד כמו ביד שמאלית. הוא כאילו נכנס קצת פנימה/למטה. וגם כשהפעלתי קצת לחץ על הצד הפנימי (הצד השני של כף היד) של המפרק היו כאבים והכאבים נמכשו כשבועיים, והם נעלמו לאחר שהתמשתי ב- Diclofanic sodium 4% (טיפול חיצוני) הכאבים הם חלשים בדרך כלל, בנוסף אני מרגיש תחושת חולשה באצבע מס' 4, זו תחושה שקיימת כבר חודש. רציתי לדעת מה יכול להיות שקרה לכף היד? או לעצמות המסרק של אצבע מס' 4?
האם מדובר בפגיעה קשה בעצמות או בכף היד ולנזק בלתי הפיך?
האם כדאי לבצע צילום רנטגן?
האם מדובר בטיפול הכולל ניתוח?
אשמח לקבל את עזרתכם
אני מאוד מודאג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` יוסף עוזיאל08/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)