כאבי פרקים - איזוטרטינואין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים - איזוטרטינואין
    אור
    14/01/2011

פרסמתי הודעה זו גם בפורום מחלות עור..ליתר בטחון

לאחר טיפול של כ9 חודשים ברואקוטן במהלכו חוויתי כל מיני תופעות לוואי מוכרות של התרופה, כולל יובש בכמה אזורים, כאבי ראש וחולשה בשרירים ומפרקים (לקחתי את התרופה במינון של 40 מ"ג ליום, למשקל גוף של כ-80 ק"ג). תופעות הלוואי עברו כולן, חוץ מבעית הפרקים. לפני תחילת הטיפול הייתי פעיל ספורטיבית מאד בענפי ספורט שונים ואימונים בחדר כושר. כיום אני לא מסוגל לבצע את רוב התרגילים אותם הייתי עושה, או שאני מסוגל לעשות אותם רק עם משקל אפסי מכיוון שאני סובל מכאבים בפרקים של כף היד, הכתפיים, והברכיים. לאחר כל מאמץ בסיסי ביותר של המפרקים האלו אני מרגיש כאב שהולך ומתגבר עם הזמן (כמה ימים) עד שאני נאלץ לקבע את האזור לכמה ימים עד שהכאב עובר (לרוב זה קורה במפרק היד).

אני לא רוצה למהר ולקבוע שהסיבה לכאבים היא השימוש בתרופה, אך זה נראה בהחלט סביר. מה אוכל לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי פרקים - איזוטרטינואין - תגובה

פרופ` יוסף עוזיאל
    15/01/2011

כאבי מפרקים ואף דלקת במפרקים הם בין תופעות הלוואי של התרופה
    כדאי שתבדק אצל ראומטולוג לבדיקת מפרקים - בדיקות דם כלליות כולל למדדי דלקת והערכה לגבי דרך הטיפול
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו