מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכייםהילה07/08/2008
בני עוד חודש בן שלוש. לפני שלושה חודשים לערך הוא החל להתלונן על כאבים חזקים בברכיים בעיקר בשעות הערב כאשר הוא עייף (לרוב מלווה בבכי). הכאבים לעיתים מופיעים יום אחרי יום ולפתע מפסיקים לשבוע או שבועיים (לרוב לא רציפים). עשינו לו בדיקות דם שהראו שהכל בסדר מלבד חוזר בברזל. האם זה קשור? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
פרופ` יוסף עוזיאל07/08/2008זה יכול להתאים לכאבי גדילה
כדרי לנהל יומן רישום ותיעוד ההתקפים ולגשת לרופא הילדים לבדיקה ראשונית
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בירכיים
הילה08/08/2008יכולים להופיע כאבי גדילה בגיל 3? אני הייתי אצל רופאת המשפחה וכן אצל פיזיוטרפיסטית והן טוענות כי הן לא מכירות כאבי גדילה בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
פרופ' עוזיאל09/08/2008בהחלט כאבי גדילה יכולים להופיע אף בגיל צעיר יותר אבל יש לזכור כי כאבי גדילה מאופינים בביטויים אופיניים והאבחנה נקבעת לאחר שלילת אבחנות אחרות פרופ עוזיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרקהחן06/08/2008
בתנו עברה הזרקה למפרק- קרסול ימין (לפני 10 ימים) אולם בניגוד להזרקות קודמות עדיין ישנה צליעה והיא גוררת את רגל ימין ומתלוננת על כאבים ברגל. מבדיקה שטחית נראה כי הנפיחות ירדה, אולם נראה כי הכאב לא פסק. בנוסף, בימים האחרונים החלה לפתח חום ללא סיבה נראית. האם ישנה אפשרות כי ההזרקה למפרק לא הועילה הפעם? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרקה
פרופ` יוסף עוזיאל07/08/2008לחן שלום
כדאי שתגשי לבדיקה אצל הראומטולוג המטפל
לעיתים נדירות מאד יתכן זיהום באיזור ההזרקה- במפרק או בעצם ומאחר שיש חם יש לודא שזו לא האבחנה
לעיתים גם ההזרקה אינה עוזרת
החלמה מהירה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםטל03/08/2008
שלום, אני אמא לילד בן 5וחצי והוא סובל כבר כמה שנים מכאבי ברכיים חזקים לרוב בלילה הייתי איתו אצל מלא רופאי ילדים אורטופדים ילדים כירורגים ילדים וכולם טענו שזה כאבי גדילה אבל הכאבים ממשיכים למרות שאמרו לי שזה יפסק בגיל 4, אני לא יודעת מה לעשות הוא עשה בדיקות דם שיצאו תקינות, חוץ מחוסר ברזל קצת, אנמיה קלה שכנראה ירש ממני, אבל הוא עשה השבוע מיפוי עצמות ומיפוי ברכיים שיצא תקין השאלה היא אים אין נוזל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
פרופ` יוסף עוזיאל03/08/2008לטל שלום
קרוב לודאי אילו כאבי גדילה שיכולים להמשך גם לתוך גיל ההתבגרות א כי בשכיחות נמוכה הרבה יותר
מציע כי תגשי לבדיקה מסודרת אצל ראומטולוג ילדים עם יומן המתעד את ההתקפים מבחינת תאריכים שעות ומיקום הכאב ומשכו
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת30/07/2008
בימים האחרונים התגלה אצל אחיין שלי מחלה בשם charcot marie tooth disease. באזור הכפות רגלים כמו שאני הבנתי מדובר בסוג של ניוון שרירים. האם זה נכון? אבקש לקבלת מידע בעברית על המחלה הנ"ל ובנוסף האם יש ארגון שתוכם בחולים מסוג זה. והמלצה לרופא מומחה בתחום בכל מקום ומחיר. אשמח לקבל תשובה מיידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=249 id=link]מחלות מטבוליות, גנטיות, נוירולוגיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם פאפאאריאל27/07/2008
שלום, בני בן 4.5 אובחן כחולה פאפא. יש לו התקפים אחת לשבוע. מטופל בבטנזול (6 כדורים - שוקל 16.5). זו הפעם החמישית שמקבל טיפול. שאלותיי : 1. האם הטווח בין התקף להתקף אמור להתארך ומתי? 2. בדר"כ בני מתלונן על כאבי רגליים בעת ההתקף, ואילו היום לראשונה הוא מתלונן על כאבי גב חזקים וקשה לו להתכופף. האם קשור? 3. מתי יש לשקול ניתוח שקדים. האם כדאי לנתח "ולגמור" עם המחלה אחת ולתמיד? אודה לתשובתכתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFAPA
ד``ר יונתן בוטבול28/07/20081. יש דווחים על כך שעם תחילת הטיפול יש התקצרות של טווחי הזמן בין ההתקפים למשך תקופה מסוימת, עם הגיל המחלה נעלמת (משך מחלה ממוצע 4-5 שנים)
2.כאבי פרקים יכולים להיות כחלק מהמחלה כאבי גב לא, כדאי לראות ראומטולוג ילדים על מנת לשלול מחלות אחרות הגורמות לארועי חום חוזרים.
3. במידה והארועים מאוד תכופים ישנם דווחים בספרות על אפשרות למתן טיפול תרופתי קבוע ב-CIMETIDINE להורדת ההתקפים (רוב החולים מסתדרים ללא)
4. האופציה של ניתוח שקדים נשמרת למיקרים שבהם ישנם התקפים מאוד תכופים עם פגיעה משמעותית באיכות החיים .
תודה ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי24/07/2008
האם תינוקות יכולים ללקות בפיברומיאלגיה? ואם כן איך ניתן לאבחן זאת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
ד``ר יונתן בוטבול25/07/2008ככל הידוע לי אין אבחנה של FM בגיל הינקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים?הילה21/07/2008
בתי בת ה-10 סובלת מזה כמה חודשים מכאבים במפרקי אצבעות בידיים, שורש כף היד, ומפרקי כף הרגל ואצבעות כף הרגל. הכאבים נסבלים וקיימים כל הזמן. מדי פעם באחד המקומות הכאב גובר לכמה שעות. אין נפיחות או אודם. מבקידת דם שנערכה, נמצאו אחוז נויטרופילים 28% ולימפוציטים 59%. המספר האבסולוטי (#) של ערכים אלה תקין ועקב כך רופאת הילדים אמרה שבדיקת הדם תקינה. אגב, בעלי סובל מדלקת פרקים פסוריאטית. האם יש חשד שזוהי התחלה של דלקת פרקים ומה כדאי לעשות בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר יונתן בוטבול21/07/2008על ביתך להיבדק ע"י רופא ילדים ובמידה וישנו חשד סביר לדלקת במיפרקים יש להפנות לראומטולוג ילדים.
ספירת הדם תקינה אך זה לא עוזר הרבה באבחנה מאחר ברוב הילדים עם דלקת פרקים כרונית ספירת הדם תקינה.
הן פסוריאזיס והן דלקת פרקים פסוריאטית הינם מחלות עם נטיה משפחתית, אך אין זה אומר בהכרח שביתך תחלה בפסוריאזיס או בדלקת פרקים פסוריאטית רוב הילדים לחולים עם פסוריאזיס לא מקבלים את המחלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהאלינר18/07/2008
אני כבר 4 שנים סובלת מדלקת פרקים וזה הולך וגובר ניסו כבר את כל התרופות שקיימות , והיום הם רוצים להתחיל את הטיפול בציקלוספורין האם זה טוב, האם יש לזה תופעות לוואי והאם זה יעזור לי. אשמח אם תענו לי על השאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור
ד``ר יונתן בוטבול19/07/2008אלינור שלום!
אתחיל את תשובתי מהסוף לגבי האם זה יעזור לך האופן ספציפי אין לי תשובה , חלק מהחולים עם דלקת פרקים סיסטמית מפיקים תועלת מציקלוספורין אבל לא כולם לצערינו קשה לנבא מי יגיב לטיפול הנ"ל.
לגבי תופעות לואי לציקלוספורין בהחלט ישנם, אני בטוח שהרופא המטפל שלך יעבור איתך יותר בפירוט אך האופן כללי רוב התופעות מתמקדות בכליות וביתר לחץ דם וכן כמו רוב התרופות מהקבוצה הנ"ל ירידה בתפקוד מערכת החיסון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צליעהבילי16/07/2008
בני בן ה-3.5 שנים החל לצלוע החל מיום שבת האחרון. יומיים לפני הצליעה סבל מחום גבוה כ-40 מעלות חום. בסופו של דבר התברר שהוא חולה בסוג של דיזינטריה (מקבל כעת אנטיביוטיקה). היינו אצל שני אורתופדים שאבחנו כי מדובר בדלקת חולפת של מפרק הירך (לא נעשה צילום רנטגן) - לדעתם הצליעה צריכה לחלוף תוך 10 ימים. אנחנו ההורים עדיין מודאגים - הילד הולך על קצות האצבעות אך לא מתלונן על כאב ואף רץ ומשחק האם יש צורך בבירור נוסף. במידה ולא תעבור הצליעה מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילי
ד``ר יונתן בוטבול16/07/2008אכן התיאור מתאים לדלקת סינוויאלית חולפת של מפרק הירך, זוהי דלקת שחולפת תוך מספר ימים ב-US ניתן לזהות נוזל בתוך חלל המיפרק הפגוע.
במידה ואין שיפור בתווך זמן קצר של 10-14 יום יש להרחיב את הברור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםאפרת13/07/2008
בתי בת ה-10 סובלת מזה כמה חודשים מכאבים במפרקי אצבעות בידיים, שורש כף היד, ומפרקי כף הרגל ואצבעות כף הרגל. הכאבים נסבלים וקיימים כל הזמן. מדי פעם באחד המקומות הכאב גובר לכמה שעות. אין נפיחות או אודם. מבקידת דם שנערכה, נמצאו אחוז נויטרופילים 28% ולימפוציטים 59%. המספר האבסולוטי (#) של ערכים אלה תקין ועקב כך רופאת הילדים אמרה שבדיקת הדם תקינה. אגב, בעלי סובל מדלקת פרקים פסוריאטית. האם יש חשד שזוהי התחלה של דלקת פרקים ומה כדאי לעשות בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ד``ר יונתן בוטבול13/07/2008אפרת שלום!
מספר נקודות :
1. קשה באמצעות תיאור תלונות בלבד לאבחן דלקת מיפרקית על מנת לאבחן יש לערוך בדיקה גופנית מדוקדקת ולחפש עדות לדלקת מיפרקית בד"כ תהיה נפיחות מיפרקית אם כי בפרקים קטנים בעין לא מיומנת ניתן לפספס דלקת זו.
2. ספירת דם תקינה אינה שוללת דלקת מיפרקים.
3. האבחנה של דלקת פרקים פסוריאטית בילדים מתבססת על מספר קריטריונים. הקריטריון של סיפור משפחתי הוא אחד מהם אבל לבדו הוא לא מספיק ולכן שוב יש צורך בבדיקה גופנית מדוקדקת וחיפוש אחרי סימנים נוספים.
לסיכום במידה ורופא הילדים שלכם חושב שייתכן ומדובר בדלקת מיפרקית יש לפנות לראומטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכאבהילה09/07/2008
שלום רציתי לדעת ממה יכולים לנבוע כאבים בזרוע ימין המופיעים רק בשכיבה (חזקים מאוד ומעירים משינה) ונפיחות קלה במרפק אצל ילד בםן שבע, הוא טוען שלא קיבל מכה או נפל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר יונתן בוטבול10/07/2008רוב המיקרים של נפיחות כמתואר וכאב כנ"ל ינבעו מחבלה לא תמיד ילדים ייזכרו לספר על חבלה שקרתה.
לכן בשלב ראשון יש לפנות לרופא מטפל לבדיקה ואולי לצילום ממוקם. במידה וצילומים יהיו תקינים ועדיין תהיה נפיחות מיפרקית ישנה אבחנה מבדלת וכדאי לראות ראומטולוג.
תודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדלקת פרקיםאורית06/07/2008
שלום בתי בת 12 יש חשש לדלקת פרקים יש קיבלה קורטיזון, האם אין תרופה יותר סימפטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי שימוש בקורטיזון
ד``ר יונתן בוטבול08/07/2008על מנת לענות על שאלתך עלי לדעת איזה סוג של דלקת פרקים יש לביתך, והאם הסטרואידים ניתנו דרך הפה, או בהזרקה מקומית.
אשמח לקבל פרטים נוספים.
תודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה03/07/2008
שלום רב, לילד יש כאבים בעקב לאחר משחק כדורגל ששיחק. האם יכל להיות שהוא קרע את גיד אכילס? אפשר לקבל המלצות לטיפול בבית עד שאראה אם ממשיך לכאוב לו וצריך ללכת לרופא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב
ד``ר יונתן בוטבול08/07/2008רוב הסיכויים שאין מדובר בקרע של גיד האכילס אך יש להיוועץ עם רופא המשפחה שלך כדי לבצע בדיקה גופנית , ב-24 שעות הראשונות אחרי החבלה ניתן לקרר את המקום ע"י קור מקומי (באמצעות קרח לא במגע ישיר או אמצעי דומה) המטרה של הקרור היא להוריד את הבצקת בשלב הראשון של לאחר הפגיעה.
תודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן, אקזמות וכאבי מרפקים.ענת30/06/2008
שלום, אני בת 18 וכבר שנתיים וחצי שאני סובלת מאקזמות. בין היתר אני סובלת גם מכאבי בטן בצד שמאל, סוג של התכווצויות ובבטן התחתונה מדי פעם דקירות ולפעמים באמצע הבטן. לכאבים אלו התווספו גם כאבים בברכיים, שחשבתי שזה בגלל שאני שמנה, אך נוספו גם כאבי במרפקים. הלכתי לרופא המשפחה והוא טען שיש לי רופלקס, ונתן כדורים.הכדורים לא עזרו והוא נתן לי הפנייה לאולטרה סאונד. האם קיים קשר בין הכאבי בטן, האקזמות והכאבים במרפקים? אשמח אם תענה על שאלתי! תוד רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד``ר יונתן בוטבול02/07/2008קשה לענות על שאלתך ללא בדיקה מקפת והערכת האקזמה והמפרקים.
יש לבדוק שהאקזמה אותה את מתארת היא אינה פסוריאזיס (סוג של מחלת עור), במידה וזה כן ייתכן ויש קשר בין כל התסמינים.
על מנת להתקדם בברור עלייך לפנות שוב לרופא המשפחה שלך ובמידה והתסמינים במיפרקים ממשיכים לפנות לראומטולוג (מבוגרים במקרה שלך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהזזת האצבעותשיר29/06/2008
שלום, בתי החלה לסבול מכאבים באצבעות ובפרק כף היד, בחום היא מתקשה להניע את האצבעות אך בקור זה יותר גרוע,האם מדובר בסימן כלשהו למחלה או בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד``ר יונתן בוטבול02/07/2008שיר שלום
כדאי שביתך תיבדק ע"י רופא הילדים שלה בדיקה ראשונית ובנוסף יישאל אותה מספר שאלות מככונות נוספות בהתאם לממצאים הרופא יחליט האם יש מקום לבצע ברור נוסף או להפנות לראומטולוג ילדים באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)