פורום מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    15/01/2009

שלום אני בת 22, סובלת מכונדרומלציה של הפטלה. עשיתי כבר חודש טיפולים בפיזיותרפיה ואני מתחילה עוד סדרת טיפולים בשבוע הבא. בפברואר אני טסה לטיול ממושך בדרום אמריקה שיכלול בין היתר גם טרקים. אז קניתי מכשיר של טאצ' טנס וגם ברכיות רגילות. הברכיות עוזרות אבל רציתי לשאול האם מומלץ לי להצטייד בברכיות יותר מתוחכמות ויותר טובות? אם כן אז על אילו ברכיות אתם ממליצים? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה עם הפניה לראומטולוג
    אורית
    12/01/2009

שלום רב, בתי בת שלוש וחצי, סובלת קרוב ל-5 חודשים מכאבי רגליים עזים. כל הסימנים מעידים על "כאבי גדילה" (כאבים בעיקר בלילה, התקפים שהולכים וחוזרים ועוד) בבדיקה של רופאת הילדים, גם חשבה כך אך הפנתה לבדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות (לצערי הרב הם אינם בידי) מלבד MCV נמוך, מטופלת כרגע ב25 טיפות ברזל ליום. מזה 4 ימים, החלה צליעה ברגל ימין, שוב כאבים עזים, אך במהלך כל היום והלילה. מאתמול היא "רק מציינת" שיש כאבים, כבר בלי בכי וצעקות, אבל מתלוננת.הכאבים הם בפרקים (ברך וירך) ובשוק, אך מתרכזים בעיקר בברך(יים). התייעצתי עם רדיולוגית שעובדת איתי, האם לפנות לאורטופד והציעה לי לפנות למיון על מנת שיעשו לה את כל הבדיקות (התורים בקהילה- הן לאורטופד והן לאולטרא סאונד מאוד רחוקים לקראת סוף חודש הבא). ניגשתי היום למיון ילדים ולא ביצעו לה בדיקות (דם או אולטראסאונד), מלבד בדיקה גופנית, בטענה שאין הצדקה במקרים כאלו לגשת למיון. קיבלתי בהבנה ויחד עם זאת המלצה לגשת לראומטולוג לאחר ביצוע בדיקות דם מקיפות בקהילה, על מנת לשלול דלקת פרקים. יש לציין (לא ציינתי זאת במיון עקב חוסר נוחות מול הרופא), שהילדה נחלשת בזמן האחרון (לדוג'- דברים נשמטים לה מהידיים), מרטיבה במיטה ואף במהלך היום כ-5 פעמים בשבועיים האחרונים (יש לציין שהיא גמולה מגיל שנה ו-10 חודשים לערך, ובלילה גמולה ללא "פספוסים" למעלה משנה). גם התיאבון נחלש (את זה הרופאת ילדים מייחסת לחוסר בברזל). ממשיכה בפעילות רגילה, אך בצורה "חלשה" יותר, לדוג'- לא מטפסת כבעבר על מתקנים בגני שעשועים ורצה מאוד לאט. אם יש צורך אציין- שהילדה אחת לשבוע לומדת בלט. עקב חוסר ניסיוני והרצון לטפל בילדה בצורה הטובה ביותר- האם מומלץ לבצע אולטרא סאונד (למרות שזו "שאלה אורטופדית") או האם כן לגשת לבירור ראומטולוגי ולבצע בדיקות דם נוספות לילדה. מאוד מפריעה לי הצליעה, למרות שהרופא במיון אמר שגם אם התור לראומטולוג יהיה בעוד חודש- אין לי מה לדאוג. אשמח לקבל עזרה/עצה. בתודה מראש- אורית

הוספת תגובה

• לאורית

ד``ר יונתן בוטבול
    12/01/2009

אורית שלום!
    נראה לי הכי נכון שהמקרה ינוהל ע"י הרופא המטפל שלך במידה והוא יחשוב שהמקרה דחוף ומצריך התיחסות דחופה של ראומטולוג הוא ייפנה אליו טלפונית ויקדים את התור כנ"ל לגבי אורטופד, פרט לכך קשה לי להתיחס למקרה לגופו של עיניין מכיוון שחסרים פרטים כמו בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
    תודה מראש ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים?
    אפרת
    11/01/2009

שלום רב, לפני כשבוע התנפחו באופן משמעותי 2 אצבעות בכף היד של בתי בת ה10 כשהמוקד העיקרי הוא המפרק. האזור נפוח ואדום, אך לא כואב, לא חם ולא נוקשה. יש לציין שכל האזורים המודלקים מלווים בעור יבש וסדוק. רופא הילדים שלח אותי לבדיקות דם והתיעצות עם ראומטולוג ילדים. התור לרופא בעוד כשבועיים, ובינתיים הגיעו תוצאות שקיעת דם תקינות (6 מ"מ). היום החלה נפיחות ואודם בזרת שביד השניה אך המוקד אינו מפרקי. אשמח לחוות דעתך ולקריאת חומר שיכוון אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים?

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת

ד``ר יונתן בוטבול
    11/01/2009

קשה לענות לשאלתך מבלי לערוך בדיקה גופנית מדוקדקת, העובדה שלא מלווים לכך בכלל כאבים לא מתאימה לדלקת מיפרקים,כנ"ל לגבי שקיעת הדם.
    התמונה העורית עשויה להתאים לתגובה לקור - PERNIOSIS /ACROCYANOSIS אך קשה לומר בלי לראות ולבדוק אותה ע"י ראומטולוג ילדים.
    בהצלחה
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים לילדה בת שנה ו 8 חודש
    נויה
    10/01/2009

שלום יש לי בת אשר מתלוננת כשבועיים על כאבים ברגליים ולפעמים במותניים בגיל כזה זה יפה שהיא בכלל אומרת כואב ומצביעה על המקום אבל עדיין לא הצלחתי להבין ממה הכאב. היא אומרת שכואב גם כשהיא עומדת, גם כהיא יושבת בכסא ברכב, גם במיטה. היא ממש תופסת את השוק או מעל הברך או את המותן. וזה נכון לשתי הרגליים היא התחילה ללכת לפני 4 חודשים. לפני חודשיים היתה לה גנראה דלקת ולא יכלה ללכת כשבוע על רגל אחת. אבל זה עבר ומאז הולכת רגיל( למרות שהיא עדיין לא יציבה לגמרי) האם זה יכול להיות כאבי גדילה אין לי כיוון אפילו מה לעשות אשמח לקבל הכוונה תודה גיא

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

ד``ר יונתן בוטבול
    10/01/2009

התמונה לא מתאימה ל" כאבי גדילה" הגיל האופיני לכאבי גדילה הנו 4-12 שנה.
    רצוי להבדק ע"י רופא כדי לראות שאין ממצאים בבדיקה גופנית.
    הסיבה הכי שכיחה לצליעה בגיל הזה הנה חבלה בד"כ משני לנפילה אך בכל מקרה יש להיבדק ע"י רופא מטפל .
    ד" ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    07/01/2009

שלום רב "נכון לעכשיו , אין לך ארטריטיס פעילה . יש לך בורסיטיס(בפרקי הירך)" - כך נאמר לי ע"י הרופא. 1. מה ההבדל בין ארטריטיס ובין בורסיטיס ? 2. האם פגע אחד הוא תולדה של השני ? 3. האם שני הפגעים יכולים להתקיים בגוף בו זמנית ? 4. מה הטיפול נגד כל אחד מהמפגעים ? תודה מראש על מתן תשובה/ות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מאיה

ד``ר יונתן בוטבול
    07/01/2009

בורסות אלה הם כיסי נוזל שנמצאים ליד המפרקים ומקטינים את החיכוך בין שני משטחים כמו שני גידים או עצם ושומן, בד"כ הבורסות נמצאות בקשר עם חלל המיפרק, בעיקר זה בולט בכתפיים ובברכיים. לאור זאת תיתכן דלקת בבורסה שאינה קשורה למיפרק עצמו ולעיתיםיותר נדירות יש מעורבות משותפת.
    לגבי הטיפול הטיפול דומה ע"י תרופות -NSAIDS כמו נקסין או הזרקה של סטרואידים לתוך הבורסה .
    בתודה
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    04/01/2009

שלום רב, אולי אתם יודעים על שניים שלושה המאכלים שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ויטמין -D

ד``ר יונתן בוטבול
    05/01/2009

ויטמין D הוא ויטמין שמיוצר ע"י הגוף באמצעות הכליות העור וחשיפה לשמש ואינו מצוי באופן שותף במזון אלא אם מוסף באופן מלאכותי.
    ד"ר בוטבול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות נפוחות
    יעל אתי
    30/12/2008

לפני כחודש הערך כאשר הנקתי את ביתי בת החמישה חודשים הבחנתי כי האמה שלה ביד ימין נפוחה (יש לציין שאני גרה היום בלונדון) הזמנתי רופא הביתה והוא היה בטוח שאחד הילדים הגדולים פגע בתינוקת נשלחתי לבית החולים שם עשו לה צילום ושללו שבר וגם זיהום, הם ראו רק הצטברות נוזלים. יש לציין שהילדה ברוך ה' לא בוכה כאשר לוחצים לה על כף היד ובסה"כ מצבה הכללי טוב למעט הצטננות קלה שהעלתה לה את החום בנתיים התנפחה גם הקמיצה ביד ימין וכן הקמיצה בכף רגל ימין הרופאים בלונדון לא יודעים ממה זה ואין להם כיוון, רופא בבית החולים אמר לי שלעיתים מתפתחים דברים שחולפים עם הזמן התינוקת נראת בסדר בדיקות הדם תקינות לדעתם ויש לחזור בעוד חודש לביקורת. אני כאמא מאד מודאגת היות והילדה לא יכולה לאחוז ביד צעצועים היות ואינה יכולה לקפל את האצבעות מה זה יכול להיות? הלכתי לרופא פרטי בלונדון שאמר לי בלי לדעת שבדיקות הדם ב"ה תקינות שאולי זאת מחלת אנמיה חרמשית, אבל בבית החולים שללו אבחנה זו התייעצתי עם רופא ילדים בישראל שאני מכירה ועל סמך התאור שלי הוא חושב שזה דלקת פרקים של ילדים ויש להתחיל טפול בנורופן התחלתי רק היום פעמיים ביום שלוש וחצי cc שאלתי האם זה מסוכן? האם זה חולף? האם יש לכם לתת כיוון נוסף? ואיזה בדיקות לבקש פה בלונדון לעשות כדי לא להזניח את העינין שנמשך למעלה מחודש אודה לכם מאד באם תענו לי תשובה מפורטת וברורה מה לעשות היות ואני מאד מאד מודאגת וכאן בלודון אני לא מכירה רופא טוב שאני יכולה לסמוך עליו תודה רבה רבה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות נפוחות

הוספת תגובה

• אצבעות נפוחות

פרופ` יוסף עוזיאל
    30/12/2008

ליעל שלום רב
    על פי התיאור יש בהחלט חשד לדלקת מפרקים- הסוג עדיין לא ברור- אם כרונית או תגובתית
    אני מצרף לך את אתר פרינטו ובו תוכלי למצוא תחת דגל בריטניה את המרכזים העוסקים בדלקות מפרקים ובעיות שלד בילדות כולל המרכז בלונדון בראשות פרופסור פט וו

בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות נפוחות

יעל אתי
    30/12/2008

ראשית תודה רבה רבה על שהקדשת לי מזמנך וענית לשאלתי הייתי רוצה לדעת למה התכוונת שאמרת דלקת תגובתית ממה זה יכול להיות? היות ואני מניקה וקיבלתי בתקופה האחרונה מספר סוגים של אנטיביוטיקה ולקחתי אופטלגין בעקבות דלקת חריפה בשד והנפיחות באצבעות הופיעה באותה תקופה. ומהי דלקת כרונית? כידוע לי אין לנו במשפחה דלקת פרקים האם זה מסוכן מה ההשלכות של המחלה הזו? תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות אצבעות

פרופ' עוזיאל
    30/12/2008

דלקת תגובתית תתכן בעקבות זיהום נגיפי או חיידקי והיא נמשכת מספר ימים עד שבועות וחולפת. דלקת כרונית מתמשכת אני מציע כי תפני באופן מסודר דרך רופא הילדים המטפל למרפאה לראומטולוגית ילדים בלונדון כדי לקבוע את האבחנה בברכה פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס או זאבת?
    דנה
    16/12/2008

שלום רב רציתי לדעת מה ההבדל בין לופוס וזאבת? אם בכלל יש הבדל

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס או זאבת?

הוספת תגובה

• לופוס או זאבת?

פרופ` יוסף עוזיאל
    16/12/2008

אותו דבר
    לופוס באנגלית
    זאבת ארגמנתית מערכתית בעברית
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים
    איציק
    10/12/2008

בתי בת 10.5 מתלוננת מזה כשבוע על כאבים בברכים, במרפקים ובשורש כף היד. ביצענו בדיקות דם להלן המדדים החריגים: ESR - 95 LYM% - 28.7 FIBRINOGEN - 547 C-REACTIVE PROTEIN - 3.04 שאר המדדים בערכי הנורמה. בתי בריאה בדרך כלל. אולם, נמצאת באחוזון 16 מבחינת גדילה. האם עפ"י המדדים קיים חשש לדלקת מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים

פרופ` יוסף עוזיאל
    10/12/2008

לאיציק שלום
    הבדיקות מצביעות על דלקת
    ממליץלגשת לבדיקת רופא ילדים ובהמשך ראומטוולוג ילדים
    כדאי לבדוק גם עדות לזיהום קודם בסטרפטוקוק
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    10/12/2008

שלום רב, הומלץ לאבי שלא לבצע ניתוח מפרק ירך כל עוד הוא יכול לסבול את הכאב כיוון שהניתוח מאד מורכב ולא מומלץ וכרוך בתקופת שיקום ארוכה, האם כך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: חלי

פרופ` יוסף עוזיאל
    10/12/2008

פני לפורום ראומטולוגיה מבוגרים או אורטופדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגי
    07/12/2008

שלום לכם לפני כ 5 שנים עברתי ארתרוסקופיה, הכאבים חזרו לפני כחצי שנה, רופא מומחה רשם: בבדיקה-טווח ברך שמאל מלא, חריקות פטלופמורליות בתנועה, רגישות סביב הפיקה וכן במדור המדיאלי, לחמן ומקמורה שליליים. צילום תקין, מיפוי עצמות קולט מדיאלי ופורש שינוי ניווני. לאור התלונות ממליץ לשקול ארתרוסקופיה וכונדרופלסטיה טרמית בהתאם לממצאי הניתוח. השאלה שלי היא כזאת: האם קיימת דרך אחרת לטפל בבעיה הזאת חוץ מניתוח? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה- חגי

פרופ` יוסף עוזיאל
    07/12/2008

הפנה את שאלתך לאורטופד המטפל
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קובי
    03/12/2008

אני בן 15 ומפעיל את גופי באומנויות לחימה באופן סדיר(11). בנוסף, אני גם מרים משקולות(14). בערך מגיל 12 -13 הברכיים והמרפקים התחילן להשמיע קליקים ולגרום לכאב כאשר אני משאיר אותם בתנוחה אחת(כיפוף) זמן רב. לאחרונה זמן זה התקצר. למה זה קורה ואיך מטפלים בזה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קובי

ד``ר יונתן בוטבול
    03/12/2008

התלונה שלך בברכיים עשויה להתאים לתמונה של -PATELO FEMORAL SYNDROME תמונה שכיחה מאוד.
    על מנת לאשר את האבחנה כדאי להיבדק ע"י ראומטולוג או אורטופד.\
    הטיפול העיקרי בכך הוא חיזוק השריר ה-4 ראשי .
    בתודה
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגלים
    אביבית
    30/11/2008

שלום רב! בתי בת ה-10 סובלת מכאבים בברכיים. לפני שנה וחצי נתגלה אצלה האשימוטו, ומטופלת באלטרוקסין. ברגליים אין נפיחות או אודם, אך לעיתים אין היא מסוגלת לעלות ולרדת מדרגות. יש לציין בבדיקות דם: פיברינוגן 485 crp 1.35 למי ניתן לפנות בבעיות אלו... בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגלים

הוספת תגובה

• אביבית

ד``ר יונתן בוטבול
    30/11/2008

אביבית שלום!
    לגבי התלונות יש לבדוק שאין מדובר בדלקת פרקים ע"י רופא הילדים שלכם ובמידה ויש חשד להפנות לראומטולוג ילדים.
    בנוסף יש לבדוק שלא מדובר בחולשת שרירים/כאבי שרירים הקשורה להאשימוטו בזה הייתי מציע שתיפני לאנדוקרינולוגית המטפלת בה באופן קבוע.
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    30/11/2008

זה כנראה לא הפורום המתאים בדיוק, אבל אשאל בכל זאת: בני בן שנה ומאז שהתחיל ללכת שמתי לב שכף רגלו פונה מעט החוצה...לפני כמה חודשים הייתי אצל אורטופד שאמר שזה תקין...אבל משהו בליבי לא מניח לי - האם כדאי לי לקבל חוות דעת שניה? האם בגיל כזה יש מה לעשות בלי לפגוע בהתפתחות של הילד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    30/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורתופדיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעקוב
    25/11/2008

שלום רב, הנני כבן 42 לאחר נפילה מגבה -2 מטר. בצילום הCT -מספר פרגמנטים גרמיים שנפרדו מהחלק הקידמי לטראלי של קצה האצטבולום ,אחד מהם כנראה בתוך המפרק. מה חומרת העניין?מה עליי לעשות?דרוש ניתוח להוציא אותם? אודה על תשובתכם המהירה והמקצועית. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה