מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מתוסכלתלימור06/05/2008
שלום רב.בתי בת 7 סובלת מזה מספר שנים מפריחה כל 3-4 חודשים.הפריחה מלווה באדמומיות ונפיחויות בכל!! אזורי הגוף.גירודים.עיניים נפוחות.קושי ללכת עקב כאבי רגליים וברכיים .חום.בצענו מספר בדיקות אלרגיה אך התוצאות לא היו חד משמעיות...ביצים ומוצרי חלב-נמנענו מלאכול אך זה לא משפיע.התופעה מופיעה שוב לאחר כ4 חודשים מלווה בכל התסמינים לכ5 ימים.מטופלת ע"י פנאלון והיקמצין.מאוד מתסכל.הופננו לקבל ייעוץ וחוו"ד מראומטולוג-ייתכן ומחלה אוטואימונית שהגוף תוקף את מע החיסון וכתוצאה מכך כאבים בפרקים ואי יכולת ללכת..הייתכן?
אודה על תשובה מהירהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובתי ללימור
ד``ר יונתן בוטבול06/05/2008שלום רב!
התסמינים הקליניים עשויים להתאים למגוון מחלות רובם קשורים לאלרגיה אימונולוגיה כמו אורטיקריה כרונית (CHRONIC URTICARIA) וחלקם עשויים להיות קשורים למחלות ראומטולוגיות.
יש מקום לפנות לראומטולוג ללקיחת פרטים קליניים נוספים, ולבצע בדיקה גופנית פרטנית על ידו ובהתאם להחליט האם יש צורך בברור נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת ברגלייםמיכל05/05/2008
לבת שלי בת השנה וחודש יש צורה של קשת ברגליים כאשר היא עומדת והולכת ממש כך ( )
אני מאד מודאגת כי הרגליים שלה לא ישרות ונראה כי יש מרווח בין הברכיים. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה? אני עשיתי עכשיו חיפושים באינטרנט והבנתי שלתופעה קוראים
"genu varum " ! האם אכן?
האם יש סיכוי שהמצב יסתדר עם הזמן? ואם לא מהו סוג הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/05/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורתופדיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצבעות ברגלים כואבות וידיםיובל02/05/2008
שמי יובל מאילת יש לי כאב גדול מאוד באצבעות ברגלים וידים בבקשה תבדוק זאת ותודיע לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אצבעות בידיים ורגליים
ד``ר יונתן בוטבול03/05/2008שלום יובל
כאבי אצבעות בידיים והרגליים הם סימפטומים מאוד לא ספציפיים, על מנת להתקדם באבחנה עליך לפנות לרופא המשפחה שלך על מנת לשאול עוד מספר שאלות מכוונות לבצע בדיקה גופנית וייתכן צורך בבדיקות דם מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון "קדחת צהובה"עדי01/05/2008
ביוני 2003 (לפני כחמש שנים) הייתה לי התפרצות אחת של JRA. במשך כשנה, עד אוגוסט 2004,
קבלתי טיפול בסטרואידים (פרדניזון) וב-MTX. מאז איני מקבלת כל טיפול.
כיום אני בת 21, ומתכננת לנסוע בעוד חודש לטיול בדרום אמריקה. אני אמורה לקבל, בין היתר,
חיסון נגד "קדחת צהובה" (YELLOW FEVER) , ורציתי לשאול - מותר לי לקבל את החיסון ?
תודה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
פרופ` יוסף עוזיאל02/05/2008לא ידוע על קשר בין החיסון להתפרצות המחלה
בררי גם במרפאת המטייל
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקףנ.30/04/2008
שלום רב למומחים,
בני בן ה-10 סובל מפאפה,ההתקפים מופיעים בתדירות של בין חודש לחודשיים,
שמתי לב שאם הוא נחשף לילד שיש לו כאב גרון ,אז אחרי יומיים בני חש כאב גרון,
עם חום(בדקנו אצלו וזה לא חידקי) ,ועם מתן בטנזול זה עובר אחרי שעתיים.שאלתי היא האם המיפגש שלו ,עם ילד שחש כאב בגרון מעורר אצל בני את התקף הפאפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה לגבי PFAPA
ד``ר יונתן בוטבול02/05/2008נעשו מספר מחקרים ב-PFAPA אך לצערינו עדיין לא ברור הגורם למחלה בעבר לא הוכח קשר לזיהום סטרפטוקוקלי, או לחשיפה לסטרפטוקוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה27/04/2008
שלום רב,
בני מתלונן על כאב במפרק יד שמאל. ברצוני לדעת מה הם הסימנים שמראים אם זה דלקת מפרקים? צריך להיות נפיחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל29/04/2008דלקת מפרק מוגדרת כאשר יש נפיחות או אם יש ממצאים בבדיקת הרופא של הגבלת טווח תנועה חם מקומי רגישות במישוש המפרק וכאב בסוף התנועה
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגת מאד בקשר לתינוק בן 1.5רויטל22/04/2008
שלום, בני בן השנה ו- 5 חודשים אושפז ב- 12/4 עקב אי יכולת לדרוך על רגל שמאל, ברך נפוחה וחמה למגע, חום שהחל ב- 37.6 והגיע ל- 39.3. לאחר ברורים מולי ומול ב. הדם שבתחילה הראו מדדי דלקת נמוכים (3)ובבדיקה החוזרת ביום המחרת הראו עליה ל- 14, הוסקה המסקנה שמדובר בתגובה של הגוף למחלת חום שהיתה כשבועיים לפני כן - בזמן צמיחת שיניים וזה היה חום שנמשך כיום וחצי ללא תופעות נוספות. שוחררנו במוצ"ש לאחר שיפור במצבו וב. דם תקינות יחסית. חזרתי שוב למיון עקב החמרה בצליעה ולאחר ב. דם נוספות לא מצאו לנכון לאשפז שוב את בני ולהגיע למעקב במרפאות החוץ של אסף הרופא - שם נאמר לי שההחלמה יכולה להיות בגלים, ובמעקב נוסף ישבה איתנו רופאה ראומטולוגית ופרשה בפנינו את מגוון האפשרויות היכולות להיות כגון דלקת פרקים של ילדות ושהאבחון המדויק יהיה במהלך הזמן ולאחר מעקבים נוספים. כרגע מטופל בנורופן 3 פעמים ביום 6 מ"ל (שוקל כ- 12 ק"ג). איני רואה ש/יפור ניכר במצבו, וביום שלישי ה- 29/4 יש לי מעקב נוסף. איני מוכנה לקבל את זה שמצבו לא משתפר ואת התשובות הכלליות שקיבלתי עד כה, שאי אפשר לתת אבחנה מדויקת אלא רק לאורך זמן יוודע בדיוק מה הסיבה לבעיה זו. הייתי רוצה את חוות דעתך האם האבחנה הנוכחית ע"פ הנתונים שנתתי לך היא נכונה? וכמה זמן צריכה לקחת החלמה של מצב זה? נא חזרו אליי בדחיפות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מודאגת מאד בקשר לתינוק בן 1.5
פרופ` יוסף עוזיאל23/04/2008שלום רב
בהנחה שדלקת מפרק הברך אינה נגרמת מזיהום חיידקי, הסיבות השכיחות הן אמנם דלקת תגובתית או דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות ובמקרים אלה הטיפול הראשוני דומה מבחינת מתן תרופות נוגדות דלקת כגון נורופן, והמהלך יגיד.
חשוב כמובן להמשיך במעקב הראומטולוגי אותו התחלת
בברכת החלמה מהירה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רויטל23/04/2008ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי לשאול שאלה נוספת באותו הקשר - מהי בדיוק דלקת פרקים של גיל הילדות? ולמה הכוונה בצמד המילים המהלך יגיד? האם הכוונה שהזמן יאמר את שלו? אבל לא ייתכן שאין אפשרות לדעת מה פרק הזמן של מחלה זו. האם היא יכולה להמשיך מעבר לגיל הילדות ועד מתי נחשב גיל ילדות בהקשר של דלקת פרקים?
אני דואגת מכיוון שהילד כבר שבועיים בבית, יום ראשון הקרוב אמור לחזור לגן לאחר חופשת הפסח ואני לא יודעת אם להחזירו במצב של צליעה לגן. אודה לתשובותיך בהקדם. ועוד שאלה קטנה - האם לפנות אליך לטלפון הרשום בפורום על מנת לקבוע פגישה?
תודה מראש, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- רויטל
פרופ' עוזיאל23/04/2008ההגדרה היא דלקת מפרקים הנמשכת מעבר ל 6 שבועות. דלקת תגובתית בד"כ חולפת תוך מספר שבועות, ולכן הזמן חשוב. יש גם בדיקות מעבדה שיכולות לעזור.
יש תת סוגים של דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות. חלקם חולף וחלקם כרוני מתמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ללופוסדנה21/04/2008
שלום רב, בתי בת 11 עם חשש ללופוס, אני מאד חוששת מכל התרופות שתצטרך לקחת, וכן מבעיות הפרקים, האם יש טיפולים מודרניים ללופוס לעומת לפני 10 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ללופוס
פרופ` יוסף עוזיאל21/04/2008שלום רב
הטיפול בזאבת התקדם מאד. תופעות הלוואי של המחלה הן חמורות לאין שיעור מתופעות לוואי אפשריות של התרופות.
הטיפול מותאם למידת פעילות המחלה והאיבר המעורב, כך שלא ניתן להשוות בין החולים.
פרק מפורט ביותר על המחלה תוכלי למצוא באתר של פרינטו להורים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפיברומלאגיהרונית18/04/2008
שלום.
בתי בת ה-14 סובלת מכאבים במפרקי הברכיים והכתפיים שנמשכים מספר ימים חולפים וחוזרים שנית. בנוסף הבת סבלה מתופעות שונות במערכת העיכול (שילשולים, בחילות וירידה במשקל). בדיקות המעבדה שנעשו מספר פעמים היו תקינות. רופא המשפחה חושד שהיא סובלת מפיברומאלגיה והפנה אותנו לראומטלוג.
האם כל ראומטולוג יכול לאבחן מחלה זו? האם התסמינים שציינתי מתאימים לפיברומאלגיה?
תודה וחג פסח שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפיברומלאגיה
פרופ` יוסף עוזיאל20/04/2008ראומטולוג ילדים הוא אכן הכתובת לבתך
נוסף לסיפור המחלה יש גם ממצאים אופייניים בבדיקה
תוכלי לקרוא על כך בפירוט באתר של פרינטו
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה
ענת24/04/2008שלום,
סליחה מראש על ההתפרצות לדיון. אינני רופאה, אך אולי אוכל לעזור במעט מעצם היותי חולה (ותו לא), ואם כן אשמח. אם יקבעו שלא מדובר בפיברומיאלגיה, הסימפטומים שתיארת עשויים להיות קשורים לגמישות יתר. תוכלי לקרוא על גמישות יתר כאן:
www.hypermobility.org* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימה16/04/2008
שלום, אובחן אצלי דלקת פרקים המצויינת כ- PAIN HIP LT
לא קיבלתי הסבר מהרופא אך הכאבים בירך נמשכו כ3-4 שנים עד שהלכתי להיבדק
מה המשמעות של הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל16/04/2008אין מספיק פרטים לענות על שאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזוןעינב13/04/2008
אני חולה בדלקת פרקים שגרונית. הראומטולוגית שלי החליפה את הכדורים שאני נוטלת מערבה לקורטיזון בכדי שאוכל להיכנס להריון. אני לוקחת קורטיזון כשבוע והיום הופיעו לי כאבים חזקים בכל הגוף כאשר נוגעים בו בלבד (זוהי תחושה כאילו שנשרפתי מהשמש ובכל פעם שמישהו נוגע בי, זה כואב). האם זוהי תופעת לוואי ידועה בלקיחת קורטיזון (10 מ"ג) או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזון
פרופ` יוסף עוזיאל13/04/2008זו אינה תופעה שכיחה והמינון שלך נמוך
פני לראומטולוגית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני08/04/2008
לפני חודשיים ושבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב(קרה 3 פשעמים ועבר תוך 3 ימים) .לפני חודש ושבועיים הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים והוא אמר שמה שיש שם זו דלקת ונתן לי פלדן ג'ל ואני שמה כבר שבוע ובאמת יש שיפור לפני שבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך ימין כאבים בינוניים שעברו אחרי שבוע .האם עלי להיות מודאגת ?האם זה יכול להיות משהו חמור?רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).רציתי להגיד גם שבמשך שנה הלכתי עם אותם נעלים יום יום והנעלים נהיו שחוקות כאלה ועדין המשכתי ללכת איתם ולפני שבוע החלפתי נעלים האם זו יכול להיות הסיבה לכאבים מאחורי ברך ימין כאילו בגלל שיש עכשיו תמיכה לרגל(קשת)?ב5 ימים (מיום רביעי שבוע שעבר בלילה) האחרונים הרגשתי כאב בינוני מאחורי ברך שמאל בלילה וביום כמעט שלא(במשך כל החודשיים שהיו כאבים קלים אף פעם לא הרגשתי בלילה רק ב5 ימים האחרונים בדיוק לאחר שיעור ספורט) האם זה יכול להיות מכך שביום רביעי וחמישי היה לנו עומס פעילות כלומר ביום רביעי עשינו קפיצות על חבל 30 בערך,קפיצות מצד ספסל לצידו השני וריצה קצרה וביום חמישי ריצה ארוכה?
האם עלי לדאוג כי פשוט אחרי שקראתי מאמר על אוסטאוסרקומה לפני חודש נהייתי ממש לחוצה מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל08/04/2008ייתכן אמנם כאב מעומס יתר
המשיכי במעקב האורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני09/04/2008בשביל מה מעקב?
אין דרך לשלול משהו חמור בשביל שלא אצטרך מעקב?צילום יחד עם הבדיקות דם שעשיתי לא יספיקו לשלול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שני09/04/2008האם זה תיאור של מה שאני חוששת ממנו? היום למשל לא היו לי כאבים בינונים בלילה רק כאבים ממש קלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ' עוזיאל09/04/2008קרוב לודאי כי בעיתך מיכנית ממאמץ אולם לא קובעים אבחנות מדויקות בהתכתבות
אלא בבדיק רופא במרפאה ולכן המלצתי לחזור לאוטופד לבדיקת מעקב ושיקול אם להרחיב בירור או להמשיך מעקב קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג06/04/2008
שלום רב
אני מאובחנת כסובלת מתסמונת סיוגרן כעשר שנים, מלבד תחושות היובש הקשות בפה בעור
ובעיניים, מציקה לי מאוד גם תחושת הבעירה בכפות הידיים והרגליים עד כדי כך שאיני יכולה לסבול מגע של יד או רגל בחלק אחר של גופי. הדבר מלווה בנימול ובכאבים בלתי פוסקים בצואר,שכמות
וגב תחתון.
אשמח לשמוע על המלצות לטיפול והקלת הסימפטומים לאיכות חיים טובה יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל06/04/2008הטיפול בתסמונות כאב הוא רב צוותי ולא רק תרופות
יתכן שתחושת הבעירה היא תופעת אריתרומללגיה
פני למרפאה ראומטולוגית למבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרליאת02/04/2008
שלום רב, בילדותי סבלתי מגמישות יתר אך לא נבדקתי אות טוןפלתי באופן שוטף, כיום אני בת 30 וסובלת מדלקות גידים רבות, כאבים במפרקים וקליקים רבים במפרקי הרגליים והירך, היכן כדאי לי להיבדק היום כדי לוודא שאיני גוררת בעיה שמחמירה ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר
פרופ` יוסף עוזיאל02/04/2008במרפאה ראומטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לגמישות יתר
ענת24/04/2008אני חולה בתסמונת גמישות יתר ואני רוצה להוסיף שקשה מאוד למצוא ראומטולוגים שמומחים בנושא בארץ. שמעתי שבמרפאה הראומטולוגית בהדסה בירושלים מודעים למחלה אך אינני יודעת באיזו מידה. למידע נוסף, תוכלי לקרוא על גמישות יתר וללמוד רבות באתר המצוין הבא ובפורום שכלול בו:
www.hypermobility.org* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםנעמה30/03/2008
שלום רב,
אני סובלת מדלקת פרקים של הנעורים. כרגע התרופה רמיקייד מתחילה לאבד את השפעתה, האם סמבטה - התרופה החדשה שנכנסה לסל הבריאות יכולה להיות יעילה בשבילי? האם מיגרנות קשות יכולות להיות תוצאה של דלקת הפרקים? ( וכאבי עורף ), האם הריון יכול להחמיר המחלה?
תודה רבה , נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק31/03/2008לשמחתינו יש היום יותר תרופות חדשות בשוק. במידה ורמיקייד אינה עוזרת יותר יש כיום תחליף מצוין Humira . לגבי ממבטרה אינני בטוחה שהיא בסל לגבי דלקת מפרקים של גיל הילדות אך גם היא מומלצת. במידה ולא ניסית טיפול בHumira הייתי מתחליה עם זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)