מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרחל12/10/2008
שלום רב, אני בת 20 ומצ"ב התוצאות החריגות בבדיקת דם שנערכה לי עקב תלונות על כאבים במפרקים מלווה בעייפות ותשישות ונוקשות באצבעות הידיים בבוקר. רופא המשפחה הפנה אותי גם למיפוי עצמות דבר שהגביר את הלחץ שלי. רגע לפני שאתמוטט מלחץ וחרדה אודה על מעט אינפורמציה לגבי מה יכול להיות שקורה לי בגוף?? BILIRUB.TOTAL 0.28 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........) RF <5 U/( 1.00- 14.00) IRON 26.40 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........) ESR 33.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)* WBC 11.40 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 8.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* NEUTROPHILS % 74.20 % ( 46.00- 68.00) (.........)* BASOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.15) (.........)* ANA NEGATIVE תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל12/10/2008רחל שלום
יש עליה קלה במדדי הדלקת
האבחנה נקבעת בבדיקה קלינית
פני שוב לרופא המשפחה
וייתכן שתופני לראומטולוג מבוגרים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי05/10/2008
שלום, אמי סבלה מדלקת פרקים בשנות ה- 20 שלה, כיום לא מוגדרת כסובלת מכך, אבל רגישה לכאבים בפרקים בכללי,] האם נושא הפרקים הוא תורשתי? האם דלקת גידים היא ממשפחת דלקת הפרקים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יוסף עוזיאל06/10/2008לרמי שלום
יש מרכיב תורשתי מסוים בדלקות מפרקים
דלקת גידים יכולה להיות בעקבות מאמץ יתר או כחלק מדלקת מפרקים כאשר היא מופיעה בנוסף לדלקת במפרק
גמר חתימה טובה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה וכאב בברך אצל בן 3לבנת27/09/2008
לפני כחודשיים שמנו לב כי בנינו בן ה-3 צולע (גורר מעט את רגל שמאל) ללא כל מקרה של חבלה או מכה. הצליעה נמשכה כשבועיים בערך, בהם לא התלונן על כאב. האורטופד שלח אותנו לאולטרסאונד של מפרק הירך, אשר היה תקין. הוא גם בדק ולא מצא כלום, ואכן הצליעה חלפה. לפני שבוע התעורר בנינו בבכי משינה וטען שכואבת לו הרגל. הוא הצביע על ברך שמאל. כרגע היתה התקפת בכי ארוכה נוספת במהלכה טען שכואבת לו הרגל, ושוב הצביע על ברך שמאל. ניסינו לעשות מסאג' אבל הוא לא מוכן שניגע בו ונכנס להיסטריית בכי. מאוד נלחצנו ואנו מעוניינים לעשות את כל הבדיקות האפשריות. אילו בדיקות עלינו לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללבנת
ד``ר יונתן בוטבול29/09/2008הבדיקות שנעשות הינם ממוקדות בהתאם לחשד הקליני וברוב המיקרים האבחנה מתבססת על סיפור קליני ובדיקה גופנית בלבד.
לכן הצעתי אלייך לפנות לרופא הילדים שלך ואם יש צורך לראומטולוג ילדים
בתודה וחג שמח
בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לבנת01/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לסרוגין במפרק הירךרז16/09/2008
שלום, אני בן 25 לפני כשלש שנים התחילה אצלי תופעה שמידי פעם (כל כמה חודשים) מתחילים אצלי כאבים (בד"כ לא כ"כ חזקים) במפרק הירך שמתחזקים לאט לאט ולפתע חולפים לסרוגין. זה יכול לקחת יום יומיים ולעיתים אפי יותר. וכשאני קם משינה, או נמצא בחוסר תנועה זמן ממושך, הכאבים מתגברים. יש לציין שלא נראה אצלי נפיחות או חום. ולעיתים אני מרגיש את הכאבים בחלק האחורי (בעכוז) וכן יכול להיות לי רגיעה של חצי שנה לפעמים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, לופוס, פיברומיאלגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לסרוגין במפרק הירך
פרופ` יוסף עוזיאל17/09/2008שלום רב
כדאי שתגש לבדיקה בעת התקף אצל ראומטולוג לברר אם מדובר בדלקת מפרק הירך או אחר
לעיתים יש צורך בבדיקות עזר
לברר קשר למאמץ
FMF?
פנה לרופא המטפל להפנייה לראומטולוג מבוגרים
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על המענה
רז18/09/2008אכן היתה לי תקופה שסבלתי מכאבים באזור הגב התחתון (בשעות הבקר המוקדמות), וכן אכן נבדקתי אצל אורטופד וראומטולוג (עבור כאבי המפרק) ובסופו של דבר עברתי גם בדיקות דם וגם רנטגן גם מיפוי עצמות וגם CT בסופו של עניין נתנו לי נקסין.. ולא הבנתי בדיוק מה יש לי. אך בכל מקרה אלו הממצאים: לרנטגן: היה נראה תקין (לדעת האורטופד) במיפוי עצמות: היתה קליטה מוגברת במפרק הכואב CT: ציטוט תוצאה: "המבנה הגרמי של האגן - שמור מרווחים תוך פרקיים בפרקי ירכיים - שמורים. במרווחים של SIJ נראית סקלרוזיציה מינימלית באספקטים איליאקליים משני הצדדים, יותר מימין. כמו כן מימין נראים שינויים ארוזיביים עדינים בעיקר באספקט תחתון של המפרק. המבנה של סימפיזיס פוביס - שמור. לסיכום: בSIJ מימין - שינויים ארוזיביים קלים וכמתואר" סוף ציטוט בדיקות דם: c-reactive protein - 0.54 rheumatoid factor - 9.69 antinuclea r ab - negative dna (ds) ab - 9.10 negative esr - 32 השתדלתי לא להחסיר שום פרט רלוונטי, האם הממצאים יכולים להצביע על משהו? (האם יכול להיות שזה דלקת פרקים כרונית, או שיש אפשרות אחרת...) תודה מראש רז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לסירוגין במפרק הירך
פרופ' עוזיאל19/09/2008רז שלום זה יכול להתאים לדלקת מפרק הכסל- סקרואילאיטיס אם המצב מתמשך זו אחת הצורות הכרוניות של דלקת מפרקים ממליץ כי תהיה במעקב מסודר אצל ראומטולוג בברכה פרופ' עוזיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסוקרן לדעת
רז21/09/2008כשאומרים לי על דלקת כרונית האם זה הכרחי שאני הולך לסבול את זה לשארית חיי (אע"פ שיש מגוון NSAID למיניהם, שיכולים להקל על הסימפטום), לא יתכן שזה נובע כתוצאה מפעולות שאני עושה (כמו ישיבה לא נכונה וכדו'..) שגורמים להכבדה על שרירים מסויימים כמו כן איך יתכן שאצלי הכאבים(לא ככ חזקים) מתעוררים פתאום אחרי חצי שנה? אני לא שואל ספציפית למקרה שלי אלא באופן כללי בכל מקרה קבעתי תור לראומטולוג (זה לוקח חודשיים בקופ"ח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרז
ד``ר יונתן בוטבול22/09/2008רז שלוםן חסרים לי מעט נתונים לגבי גילך ומה בדיוק האבחנה שלך.
בד"כ שמדברים על מחלה כרונית מדברים על מחלה שלא נעלמת לגמרי אף פעם, למרות זאת ייתכנו תקופות ארוכות שהמחלה לא פעילה עם או בלי תרופות, בנוסף באמצעות הטיפול התרופתי ישנם אנשים רבים שחיים חיים נורמלים לגמרי עם ארטריטיס כרונית.
ישיבה או תנוחה מסויימת לא קשורים להחמרת המחלה .
תודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהימימה14/09/2008
אני סובלת מזה כשלוש שנים rheumatoid arthritis טופלתי בפלקוניל כשנה וחצי ,הטיפול הופסק לפני 7-8 חדשים לפני חודש החלו כאבים חזקים בשתי הקרסולים, עקבים שורשי כפות הידים ואצבעות הידים במפרקים וכן באצבעות הרגלים , ברכים וכתפים. יש לצין שקבלתי מספר פעמים טיפול לכאבים בקורטיזון שמאד עזר אך גרם לתופעות לואי מאד לא נעימות. היום מציעים לי טיפול במטוטרקסט.האם אין תרופה אחרת יעילה? אני חוששת מעצם היותה תרופה כימית. אנא ענה לי בהקדם, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימימיה
ד``ר יונתן בוטבול17/09/2008ימימה שלום !
לא מסרת את גילך הפורום מיעץ לראומטולוגית ילדים.
בכל מקרה מטוטרקסט הינה התרופה אחת הטובות ביותר לטיפול במחלה ומהווה את הקו הראשון לטיפול במחלה אחרי כשלון הטיפולים הסטנדרטיים.
לגבי תועות הלואי עלייך להתיעץ עם הראומטולוג שלך, הם משתנות בהתאם לגיל המטופל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפהק"ק10/09/2008
בתי בת 2.9 ואובחנה אתמול כחולת פאפה. האם המחלה מסוכנת? האם זו מחלה או תסמונת? לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק"ק
ד``ר יונתן בוטבול10/09/2008לגבי שאלתך האם המחלה מסוכנת? התשובה לא המחלה אינה מסכנת חיים ובהמשך החיים נעלמת ללא פגיעה (פרט לימי העבודה שההורים מפסידים) .
מדובר בתסמונת קובץ של תסמינים שמופעים ביחד מסיבה לא ברורה.
תודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיב גנטיגלית07/09/2008
האם מחלות פרקים בילדים מקורן בבעיה גנטית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיב גנטי במחלות פרקים בילדים
ד``ר יונתן בוטבול09/09/2008חלק גדול ממחלות הפרקים בילדים (דוגמאת ארטריטיס וזאבת )- הינן מחלות רב גורמיות כלומר שישנם מספר גורמים המעורבים במחלה.
בהחלט רואים שכיחות יותר גבוה של מחלות פרקים בקרב בני משפחה של ילדים עם מחלות פרקים.
חשוב לציין שמדובר בעיניין סטטיסטי ובהחלט ישנם ילדים עם מחלות פרקים ללא סיפור משפחתי, ורוב קרובי המשפחה של ילדים עם מחלת פרקים לא יהיו חולים
עדיין לא ברור מדוע חלק מבני המשפחה יהיו חולים וחלק לא.
תודה
ד"ר בוטבול
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארגל03/09/2008
לאחר היום הראשון בבית הספר בני בן ה-12 מתלונן מהערב ועד היום על כאבי צוואר. שאלתי אותו אם נוח לו בשולחן והכיסא בבית הספר והבנתי שכן. האם ללכת לרופא או לחכות עוד כמה ימים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד``ר יונתן בוטבול09/09/2008סליחה על העיכוב בתשובה עקב בעיה תכנית
במידה וישנם עדיין תלונות הייתי מציע לפנות לרופא משפחה מאוד ייתכן והכאב נובע מתנוחה לא נכונה, או מהתיק הכבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים/רגלייםגל31/08/2008
לבת 11 בעיקר בלילה לפני השינה, לא יודעת אם זה בדיוק בברכיים או ברגליים. אני מבינה שיש מן הקרנה כזו. זכור לי שבגילה גם לי היו כאבים כאלה - הורי טענו אז שזה כאבי גדילה. האם סביר שגם אצלה זה כך או שיש לשלול מחלות פרקים למיניהן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים/רגליים
פרופ` יוסף עוזיאל31/08/2008לגל שלום
האבחנה הסבירה היא כאבי גדילה אולם עליכם לפנות לבדיקה מסודרת אצל רופא הילדים או ראומטולוג
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמחה27/08/2008
שלום רב, האם הבעיה הכי גדולה של מחלות מפרקים היא הכאב? או שיש משהו אחר כמו הנזק לעצמות שהוא מהווה בעיה גדולה יותר? תודה רבה
פרופ` יוסף עוזיאל31/08/2008לשמחה שלום
ביומיום הכאב מגביל ופוגע באיכות החיים
כאשר הדלקת נמשכת לאורך זמן היא פוגעת בתפקוד המפרק ובטווח התנועה ותגרום הגבלה
יש סוגי דלקות שונים עם מהלך מחלה שונה ופרוגנוזה שונה
לציין כי הטיפול היום התקדם מאד וברוב המקרים ניתן לגרום להפוגה במחלה
ברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק24/08/2008
שברתי את הכתף לפני שנה, כל תנועה. או מאמץ. הכתף יוצאת ממקומה..לעיתים יש צורך ברופא ולעיתים המפרק חוזר מעצמו למקום, האם הבעיה לא תפסיק? כמו כן האם בכל פעם יש לפנות לרופא? תודה רבה
פרופ` יוסף עוזיאל24/08/2008לאריק שלום
לא כתבת את גילך
את השאלה הפנה לאורטופד המטפל
לעיתים יש צורך בניתוח במקרים של פריקות חוזרות
יש לודא כי לא מדובר בצורה נדירה של מחלת רקמת חיבור
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באנרבלסופי20/08/2008
אני עומד לטפל ב-RA באנברל. בד בבד אני מגדל תינוקת בת יומה וכמובן שמדי כמה שבועות/חודשים היא תקבל חיסונים מכל מיני סוגים, ככל התינוקות. האם ניתן גם לטפל באנברל וגם לגור באותו בית עם תינוקת שנוטלת חיסונים? האם יש הנחיות מיוחדות בעניין זה? אני מודה לכם על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באנרבל
פרופ` יוסף עוזיאל20/08/2008אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וגנריוני17/08/2008
יש לי שאלה לגבי מחלת וגנר. החולה היא בחורה בת 29. המחלה התגלתה לפני כ7 שנים. היתה מטופלת בשיא המחלה במתוטרקסט ובקורטיזון כל פעם במינונים שונים . (כשהמחלה התפרצה היא היתה כ-4 חודשים אחרי הלידה הראשונה). האם נטילת תרופות אלו יכולות להשפיע בעתיד על ההריונות הבאים? או יותר מכך על התפתחות הילדים שייוולדו? מבחינת התפתחות שיכלית או פיזית ? עיכוב כלשהו בהתפתחות או שאין קשר בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת וגנר
פרופ` יוסף עוזיאל17/08/2008התרופות לא משפיעות על העתיד
תמיד יש מאזן בין תופעות לוואי של המחלה לעומת תופעות הטיפול
אבל אם הן לא ניטלות בעת ההריון לא תהיה השפעה
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפאאלין13/08/2008
ביתנו בת 6 וחצי, ויש לה פאפה מספר שנים. בשנה האחרונה התחלנו בטיפול בבטנזול במינון של 4 כדורים של 0.5 מג בכל התקף. היא שוקלת 17-18 קג. רוב ההתקפים עברו במינון הנ"ל אך פעמיים החום חזר אחרי 24 שעות (או פחות). ממה שאני קורה כאן בפורום, זה מינון נמוך יחסית. כמו כן, בעבר קיבלה סינגוליר לטיפול בהתקפי שיעול ללא קשר לפאפה. הטיפול היה מאד יעיל וחיסל את ההתקפים. שאלותי: 1. האם יתכן שהמינון הנ"ל עוזר רק לחלק מההתקפים ולאחרים הוא לא מספיק או כאשר מינון מוכח יעיל בחלק מההתקפים הוא יהיה יעיל בכל ההתקפים ? 2. נראה לנו כי הסינגוליר עזר גם לרווח את התקפי הפאפה. עקב הטיפול בסטרואידים כבר היו שני מקרים שהתקף פאפה חזר אחרי שבוע. מה עדיף ? לתת סינגוליר על בסיס יומי וסטירואידים פעם בחודש או אפילו חודש וחצי או סטירואידים פעם בשבוע ולא לתת סינגוליר ? 3.עקב העליה בתכיפות - אם אנו מטפלים בסטרואידים רק פעם בחודש ואת שאר ההתקפים מעבירים עם אקמול ומחכים, האם גם אז העליה בתכיפות ההתקפים תחזור לפעם בחודש או כדי שהמצב יחזור לפעם בחודש צריך לתת סטרואידים כל פעם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפא
פרופ` יוסף עוזיאל13/08/2008לשאלותיך -
1- ייתכן. צריך לודא כי אמנם כל התקף הוא PFAPA ולא מחלה נגיפית.מינון הבטנזול הוא בטיטרציה ולכל ילד ייתכן מינון שונה.
2- לתצפית שלך על סינגולר אין אסמכתא בספרות, אולם בהחלט ניתן לנסות זאת תוך תיעוד.
כדי לדעת יעילות צריך להשוות 2 תקופות טיפול עם ובלי סינגולר
3- העליה בתכיפות ההתקפים היא לרוב זמנית וחולפת. מאחר שההתקף שפיר ההחלטה לטיפול בסטרואידים היא בהורייה יחסית. מינון של מספר טבליות בטנזול מידי מספר שבועות לא יגרום לתופעות לוואי
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אני בן 35 סובל מקליקים מילדותשחר10/08/2008
אבקש אם תוכל למסור לי למי יש ידע בעניין שאוכל לפנות אליו . אני מגיל צעיר סובל מקליקים כמעט פריקות ועכשיו נפרצו לי מס' דיסקים והחל ניוון בחוליות אוסטופיטים( אם כתבתי נכון),כבר 25 שנה שאני מנסה למצוא תשובות והרמטולוגים או האורטופדים שהלכתי אליהם ללא מענה ,הסבל שלי קשה מנשוא,אנא עזור לי. תודה ,שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,אני בן 35 סובל מקליקים מילדות
פרופ` יוסף עוזיאל10/08/2008לשחר שלום
לעיתים מצב מחלה מתברר במהלך הזמן
כדאי שתפנה שוב לראומטולוג ועם נתונים חדשים ייתכן שניתן יהיה לקבוע אבחנה
מרכזים ראומטולוגים יש במרבית בתי החולים בארץ
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)