כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    דן
    08/01/2008

שלום היה לי רמה של 246 LDL170 כיום 190 כללי 120 LDL בעזרת פרבסטיטין 10 מיליגרם
    אני בן 37 עם משקל תקין רציתי לדעת אם זה עדיין מוקדם בשבילי לטיפול תרופתי או שכדאי לי לנסות נטרופתיה ודיקור סיני שהמליצו לי או משהו אחר שאלתי השנייה היא האם הכדור הזה לא פוגע או בתיפקוד המיני או בפוריות אשמחלתשובה בנושא בתודה מראש דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לדן

ד''ר אופיר אביזהר
    09/01/2008

שלום דן,
    הערכים יצאו מעט משובשים. אם הבנתי נכון מדובר בערכי כולסטרול LDL מעל 160 מ"ג%.
    מעל 190 מ"ג% יש המלצה חד משמעית לטיפול תרופתי. בתחום 160-190 מ"ג% יש לשקול טיפול תרופתי, כלומר: אם אתה מעשן, יש לך סוכרת או שיש סיפור משפחתי מובהק של מחלת לב בגיל צעיר להורה או לאח הרי בהחלט יש מקום לטיפול תרופתי. אם לא - הרי הייתי מנסה קודם ככל האפשר לנצל טיפול תזונתי, ומתייעץ בתזונאי/ת. לגבי כל מיני טיפולים אלטרנטיביים - אין לי דעה ברורה, ואתה בהחלט רשאי לנקוט בהם בנוסף לדיאטה מתאימה. [בדיקור - שים לב שהמחטים סטריליות!]. אגב - גם טיפול תרופתי הוא בנוסף לטיפול התזונתי.
    לא ידוע על פגיעה בתפקוד המיני או בפוריות כתוצאה מסטטינים. יש נסיון של קרוב לעשרים שנה עם תרופות אלה. יש אישור לשימוש מגיל 18, אף כי במצבים קיצוניים מטפלים גם בילדים.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו