מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל ופריטיןטל29/08/2011
לילה טוב,
שמי טל, אני בת 25 ובריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי התגלה בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי בקופת החולים מחסור בברזל (39µg/dl) ופריטין (8ng/ml).
גם לאחר לקיחת תוספי ברזל (קפסולות ונוזליים) הערכים המשיכו לרדת (ברזל 23µg/d, ופריטין 5.4ng/ml)
עד שרופאת המשפחה המליצה על מתן 5 עירויי ברזל בהפרש של שבוע בשל "אי ספיגת ברזל".
לאחר מכן הייתה עלייה בערכים (פריטין 63ng/ml וברזל 125mcgr/dL), כמצופה, והם נשארו בגדר הנורמה במשך שנה וחצי.
בבדיקות דם שביצעתי לפני כשנה ערכי הברזל היו 90 (µg/dl) -בדומה לבדיקות הדם שביצעתי היום, ואילו ערכי הפריטין ירדו מ- 48ng/ml לפני שנה ל-7ng/ml בבדיקה שביצעתי הבוקר.
חשוב לציין כי לאורך כל התקופה ערכי ההמוגלובין היו תקינים (12.5-13.5) והן ערכי B12 וכי ביקרתי אצל דיאטנית והתפריט שלי מגוון וכולל ברזל ממקורות שונים. בנוסף, לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה אושר לי להמשיך לתרום דם. עם זאת, התרומה האחרונה בוצעה לפני למעלה מחצי שנה.
ולשאלתי - רציתי לדעת האם, לפי דעתם המקצועית, ערכי הפריטין הנוכחיים מצריכים מתן עירויי ברזל נוספים או שמא כאשר ערכי הברזל הם בגדר הנורמה אין צורך בהתערבות שכזאת? כאמור, בעבר לא הגבתי לכדור ברזל ולסירופ נוזלי (הטיפול היה ממושך) והרופאה טענה כי אני סובלת מאי ספיגה וציינה כי ייתכן ואאלץ לקבל עירויים נוספים בעתיד.. - האם עכשיו זה "העתיד"? :-)
תודה רבה על המענה ותשומת הלב,
תמשיכו בעבותכם,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל ופריטין - תגובה
ד''ר אבישי אליס30/08/2011מסתמן שוב מחסור בברזל
מציע לנסות טיפול בכדורים תוך הקפדה על מינון נכון ונטילה נכונה
תמיד תהיה האפשרות לחזור לעירוי ברזל אחת ל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)