ברזל ופריטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל ופריטין
    טל
    29/08/2011

לילה טוב,

שמי טל, אני בת 25 ובריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי התגלה בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי בקופת החולים מחסור בברזל (39µg/dl) ופריטין (8ng/ml).
    גם לאחר לקיחת תוספי ברזל (קפסולות ונוזליים) הערכים המשיכו לרדת (ברזל 23µg/d, ופריטין 5.4ng/ml)
    עד שרופאת המשפחה המליצה על מתן 5 עירויי ברזל בהפרש של שבוע בשל "אי ספיגת ברזל".
    לאחר מכן הייתה עלייה בערכים (פריטין 63ng/ml וברזל 125mcgr/dL), כמצופה, והם נשארו בגדר הנורמה במשך שנה וחצי.

בבדיקות דם שביצעתי לפני כשנה ערכי הברזל היו 90 (µg/dl) -בדומה לבדיקות הדם שביצעתי היום, ואילו ערכי הפריטין ירדו מ- 48ng/ml לפני שנה ל-7ng/ml בבדיקה שביצעתי הבוקר.

חשוב לציין כי לאורך כל התקופה ערכי ההמוגלובין היו תקינים (12.5-13.5) והן ערכי B12 וכי ביקרתי אצל דיאטנית והתפריט שלי מגוון וכולל ברזל ממקורות שונים. בנוסף, לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה אושר לי להמשיך לתרום דם. עם זאת, התרומה האחרונה בוצעה לפני למעלה מחצי שנה.

ולשאלתי - רציתי לדעת האם, לפי דעתם המקצועית, ערכי הפריטין הנוכחיים מצריכים מתן עירויי ברזל נוספים או שמא כאשר ערכי הברזל הם בגדר הנורמה אין צורך בהתערבות שכזאת? כאמור, בעבר לא הגבתי לכדור ברזל ולסירופ נוזלי (הטיפול היה ממושך) והרופאה טענה כי אני סובלת מאי ספיגה וציינה כי ייתכן ואאלץ לקבל עירויים נוספים בעתיד.. - האם עכשיו זה "העתיד"? :-)

תודה רבה על המענה ותשומת הלב,
    תמשיכו בעבותכם,

טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל ופריטין

הוספת תגובה

• ברזל ופריטין - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    30/08/2011

מסתמן שוב מחסור בברזל
    מציע לנסות טיפול בכדורים תוך הקפדה על מינון נכון ונטילה נכונה
    תמיד תהיה האפשרות לחזור לעירוי ברזל אחת ל....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו