בדיקות הורמונליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות הורמונליות
    חנה
    17/01/2008

אודה להסבר מדוע אין התוצאות תקינות/חריגות
    האם יש טיפול תרופתי שניתן על מנת שיווצר ביוץ? אני מבינה שלפי הממצאים בבדיקות לא נוצר ביוץ...??

ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L

FSH 2.80 IU/L

LH 0.60 IU/L
    PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
    PROLACTIN 279.80 M/UL ( 25.20- 628.00) (...*.....)

TESTOSTERONE 1.10 NMOL/L ( 0.38-

.
    TSH 5.88 UIU/ML ( 0.30- 5.00) (.........)*

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הורמונליות

הוספת תגובה

• לחנה

ד''ר אופיר אביזהר
    17/01/2008

זו שאלה לגינקולוג.

וללא קשר - רמת TSH גבוהה מעט מהנורמה. האם ידוע על תת פעילות בלוטת התריס? פני לרופא/ת המשפחה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אופיר היקר

מנחם שי
    21/01/2008

א. תודה רבה על תשובתך.
    ב. אינני מעשן.
    ג. יש לי עודף משקל. אך לא הוספתי משקל על משקלי הראשוני בין תקופה א ל-ב
    ד. אם הבנתי נכון, פעילות גופנית ותזונה נכונה יותר תוריד את הטריגלצרידים. אך לא תעלה את רמת ה-HDL? עד כמה רמה נמוכנה זו אמורה להדאיג אותי. והאם פעילות גופנית כן תעלה את רמת ה-HDL.
    ו. האם אתה ממליץ על "כמוסות שום", או "הפרדוקס הצרפתי" על מנת להוריד את רמת הטריגלצרידים? או שדברים אלו הינם מסחריים יותר, ולא עוזרים במיוחד.
    ז. מה היא הפעילות הגופנית הממולצת (מינימום)? האם נסיעה על אופנים פעמיים-שלוש בשבוע (כחצי שעה כל פעם), תעזור?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אופיר

מנחם שי
    21/01/2008

א. תודה רבה על תשובתך.
    ב. אינני מעשן.
    ג. יש לי עודף משקל. אך לא הוספתי משקל על משקלי הראשוני בין תקופה א ל-ב
    ד. אם הבנתי נכון, פעילות גופנית ותזונה נכונה יותר תוריד את הטריגלצרידים. אך לא תעלה את רמת ה-HDL? עד כמה רמה נמוכנה זו אמורה להדאיג אותי. והאם פעילות גופנית כן תעלה את רמת ה-HDL.
    ו. האם אתה ממליץ על "כמוסות שום", או "הפרדוקס הצרפתי" על מנת להוריד את רמת הטריגלצרידים? או שדברים אלו הינם מסחריים יותר, ולא עוזרים במיוחד.
    ז. מה היא הפעילות הגופנית הממולצת (מינימום)? האם נסיעה על אופנים פעמיים-שלוש בשבוע (כחצי שעה כל פעם), תעזור?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנחם שי

ד''ר אופיר אביזהר
    21/01/2008

שוב שלום,

פעילות גופנית יכולה להעלות כולסטרול HDL אך השינויים יותר מתונים. אני בהחלט ממליץ עליה.
    אלכוהול במידה מתונה גם יכול להעלות רמת HDL. אין המלצה גורפת לשתיית אלכוהול כי יש חשש שמידה מתונה לא תישמר, ולאלכוהול, בעיקר בעודף, יש תופעות לואי קשות גופניןת וחברתיות.
    בשום יש חומר שיש עדויות שיכול להוריד כולסטרול LDL. החומר נדיף, ועל כן איני יודע יעילות תכשירים מסחריים של שום. אין גם הסכמה לגבי מינום שום טרי שיעיל, והריח...
    אני לא חושב שאתה צריך להיות מודאג. אני בהחלט חושב שאורח יחים נכון, תזונה טובה ומתאימה רצויים ועשויים לעזור.
    הפעילות הגופנית המומלצת בדרך כלל היא פעילות אירובית של שלוש שעות שבועיות לפחות המחולקות לשלושה ימים שונים לפחות. התחלת הפעילות צריכה להיות מדורגת. רכיבת אופניים היא בהחלט פעילות טובה, אך גם כאן ההדרגתיות חשובה, וכדאי להמנע מדופק מאוד גבוה בעליות, בעיקר אם אינך בכושר טוב. בהחלט מומלץ לשלב גם פעילות כח לבניית שריר.

ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אופיר הנכבד!

מנחם שי
    22/01/2008

כשאתה מדבר על אלכוהול, אין כוונתך ליין, אלא למשקאות חריפים דוגמת וודקה, וויסקי ודומיהם. משום מה במחקרים שקראתי התרשמתי שאלכוהול הוא אחד הגומרים לייצור עודף של טריגליצרידים בדם (וגם עלול לפגוע במסגרת זו בכבד... יותר מהפגיעה הרגילה בכבד), האמנם?
    אלכוהול (במידה מתונה), מפחית או מעלה את רמת הטריגליצרידים?
    תודה על תשובתך זו, וקודמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנחם שי

ד''ר אופיר אביזהר
    22/01/2008

לגבי HDL - כנראה הגורם לירידה הוא האלכוהול עצמו, אם כי יש עדויות שגם פנולים בקליפת הענב ביין האדום עושה זאת. לגבי טריגליצרידים - זה לא חד משמעי. אני לא הייתי נמנע משתיה מתונה, אך בודאי לא הייתי מרבה בשתיה. הפגיעה של אלכוהול בכבד היא לאו דוקא דרך חומצות שומן או טריגליצרידים.

אני חושב שמיצינו את הנושא במסגרת זו.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר נכבד!

מנחם שי
    22/01/2008

חן חן על יחסך המפורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו