עליית טריגליצרידים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליית טריגליצרידים בדם
    מנחם שי
    20/01/2008

לפני שנתיים בבדיקת דם שגרתית (עקב מספר דלקות חוזרות) הערכים שלי היו כדלהלן

HDL-CHOLEST. 33.80 MG/DL
    TRIGLYCERIDES 120.00 MG/DL

בבדיקה שערכתי לפני שבועיים הערכים היו כדלהלן:

HDL-CHOLEST. 29.63 MG/DL
    TRIGLYCERIDES 257.70 MG/DL

הנני בן 31. בריא בדרך כלל. שאלתי איך פתאום בשנתיים קפץ לו הערך ב-140 מ"ג? ומה צריך לעשות על מנת לחזור לערכים הבריאים.

(ה-HDL שירד, אולי עקב כך שהתחלתי לעשות פעילות גופנית?!)

יש לציין שאינני אוכל "בריא". ובמשך השנתיים החולפות לא שיניתי משהו דרסטי בתזונה המודרנית שלי...
    בתודה מראש,
    מנחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליית טריגליצרידים בדם

הוספת תגובה

• למנחם שי

ד''ר אופיר אביזהר
    21/01/2008

שלום לך,

רמות הטריגליצרידים "ניידות" יותר מאשר רמות הכולסטרול, והן מושפעות מאוד מהתזונה ומהמשקל.
    HDL כולסטרול הוא הכולסטרול "הטוב" ורמתו אמורה להיות , אצל גברים, למעלה מ-40 מ"ג/ד"ל.
    האם עלית במשקלך בין שתי התקופות? האם יש עודף משקל? אם כן - כדאי להוריד.
    המעט בפחמימות פשוטות כמו סוכר. העדף אורז וקמח מלא על לבן.
    קשה להעלות HDL. השתדל לשמור על משקל גוף תקין, ולהיות פעיל גופנית. אם אתה מעשן - הפסק.
    רמת הטריגליצרידים כעת אמנם גבוהה מבבדיקה קודמת, אך לא ברמה שמחייבת טיפול תרופתי. אני משוכנע שתזונה נכונה תעשה את העבודה.
    אין כיום טיפול תרופתי טוב להעלאת ה-HDL כולסטרול. ניאצין עושה זאת אך רוב התכשירים של ניאצין גורמים לסומק והתקפי חום ולא נסבלים היטב.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו