מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לא ברורותרונן24/01/2008
שלו רב,
התגלו אצלי ערכי סכרת גבוהים 152
UREA B 16.0
HbA1C 10.0
Creatinine B 0.8
LdL Cholesterol 132.9
Hdl Cholesterol 39.1
ALT GPT 37.0
AST GOT 30.0
WBC - Leucocytes 10.8
RBC red blood cells 5.05
MPV Mean Platelet Volume 10.9
Platelets 372.0
eosinphils% 1.7
basophils% 0.1
neutrophils# 6.38
lymphocytes# 3.35
monocytes# 0.85
basophils# 0.01
בבדיקת שתן
Erythrocytes U 150.0
ציינתי כאן ערכים שהינם גבוהים - מודגש
ואו קרובים לגבול
אנא הסבר לי מה חריג?
עליי לציין שאני סובל מעודף משקל ומטופל במטפורמין לאיזון סוכר כחודש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
ד''ר אופיר אביזהר24/01/2008שלום רונן,
סוכרת מוגדרת כרמת סוכר 126 מ"ג/ד"ל ומעלה בשתי בדיקות בצום.
הטיפול הראשוני בסוכרת הוא תזונתי - ירידה במשקל ומעט סוכר באוכל. אני מציע לך להעזר בייעוץ דיאטני.
מטפורמין הוא בדיקת הבחירה הראשונה ברוב מקרי הסוכרת מסוג 2. היא תרופה יעילה למדי, בטוחה למדי, ולא גורמת לירידה פתולוגית בערכי הסוכר. רמת HbA1c שלך אמורים לרדת מתחת 7% בסופו של תהליך, ועדיף אף מתחת 6.5%. חזור על בדיקת HbA1c כל שלושה חודשים, והתאם הטיפול עד הגיעך ליעד. לעיתים יש צורך בשילובי תרופות.
סוכרת היא מחלה נפוצה, שעם מגיפת ההשמנה שכיחותה לצערי עולה, והיא מופיעה בגיל צעיר יותר ויותר. זוהי מחלה שיכולה להיות קטלנית, אך בטיפול נכון ניתן לחיות אתה עד 120.
אנו, הקרדיולוגים, מתיחסים לאדם סוכרתי כבעל סיכון גבוה לארועי לב וכלי דם, ולכן ממליצים להגיע לערך LDL כולסטרול מתחת 100 מ"ג/ד"ל. אני סבור שיש מקום לטיפול בסטטין להורדת הכולסטרול.
יש לשקול גם טיפול מונע באספירין במינון נמןך אם אין הוראת נגד. פנה לרופא/ה המטפל/ת בנושא האספירין והסטטין, והתייעץ.
חשוב מאוד לערוך איסוף שתן לחלבון מידי שנה, ולבדוק את קרקעיות העיניים כל חצי שנה.
שאר הבדיקות ששלחת לי למעשה תקינות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)