כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    דן
    06/02/2008

שלום אני בן 37 משקל תקין היה לי כולסטרול 246 כללי 170 LDL כיום בעזרת כדור פרבסטיטין יש לי 192 כללי ו 120 HDL כללי רציתי לדעת האם כדאי לי להפסיק כרגע אתהטיפול ולנסות אולי נטרופתיה או רפואה סינית האם אפשר לקבל תוצאות טובות בעזרת הטיפולים האלה או שזה בזבוז זמן וכסף האם גם אנשים בגילאים צעירים נוטלים סטטנים ?זה לא מסוכן ? בתודה מראש דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לדן

ד''ר אופיר אביזהר
    07/02/2008

שלום,
    LDL שהוא 170 מ"ג/ד"ל גבוה, ואינו רצוי לטווח הארוך, ויש להורידו.
    הטיפול בסטטין, דוגמת פרבסטטין, הוא תמיד בנוסף לטיפול תזונתי או אחר. מקובל, לפחות כאשר ערכי LDL כולסטרול נמוכים מ-190 מ"ג% לנסות תקופה של טיפול לא תרופתי, תזונתי ואחר, לפני שמתחילים בסטטין. איני מומחה בנטורופתיה ובריפוי סיני. אם אתה בסיכון גבוה - מעשן או סוכרתי או שלאחד מהוריך מחלת לב מגיל צעיר - לא הייתי מפסיק את הטיפול. אם לא - ניתן להפסיק את הטיפול לתקופה מוגדרת מראש (למשל חצי שנה), בתאום עם רופא/ת המשפחה, להחליט על יעד (למשל LDL מתחת 130 מ"ג/ד"ל) ולתת סיכוי לטיפול תזונתי ואחר.
    מנסיוני - לרוב ההצלחה מוגבלת, וקרוב לודאי שתזדקק לחזור לטיפול אם תרצה להוריד הסיכון למחלות לב וכלי דם. הסטטינים נמצאים בשימוש נרחב מאוד כ-20 שנים, ואין עד כה בעיות מיוחדות. הפרעה בתפקודי כבד וכאב שרירים אינו נדיר, אך לידיעתי לא תואר עדיין כשל כבדי מסטטין (לא ניתן לומר זאת על אקמול למשל). הטיפול בדרך כלל מאושר מגיל 18 ומעלה, אם כי במחלות מסוימות מטפלים גם קודם.
    טרשת העורקים היא מחלה פרוגרסיבית, מתקדמת באיטיות ובהתמדה במשך שנים למרות שהסיבוך שלה, התקף לב למשל, הוא פתאומי. גילך הוא גיל סביר להתחיל טיפול כדי למנוע התקף לב בעוד 10 או 15 שנים..
    בהצלחה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו