מה לעשות כאשר רמת ה- iron גבוה בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות כאשר רמת ה- iron גבוה בדם
    אולגה
    12/02/2008

רציתי לשאול מה אני אמורה לעשות ? במשך כמה שנים בערך 5 שנים אני עושה בדיקות דם ורמת ה- iron מעל הנורמה . כמו שכתוב הנורמה 50-170 ואצלי 216 . אני יודעת שזה לא בסדר אם לא בגבול הנורמה - אבל רופא משפחה אומר שאין עם זה שום בעיה . קראתי באינטרנט על סיכונים בגלל הרמת הברזל גבוה בדם ורציתי לשאול - זה יכול להיות הסיבה שאני לא מרגישה טוב ? ולפעמים כאבי באזור לב ת בתן - ההרגשה לא נעימה ןלא נוחה . לאיזה רופא אני צריכה לפנות שיסביר לי ויעשה בדיקות נוספות ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עודף ברזל

ד''ר יובל רבינוביץ
    12/02/2008

עודף אמיתי של ברזל בדם אינו נפוץ בארץ. כדי לענות על שאלתך יש צורך לדעת את התוצאות של בדיקות אחרות: פריטין (Ferritin), טרנספרין (Transferrin). אפשר גם TIBC במקום טרנספרין, וכן בדיקות של תפקודי הכבד (AST,ALT) והכליות (Creatinine).

הרופא שעוסק במחלות הקשורות לברזל הוא המטולוג, אבל גם רופא משפחה יכול לענות על שאלותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו