מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בלחץ נפשי בשל תוצאות בדיקת כולסנחום15/02/2008
אני בן 40, עם סיפור של מחלות לב במשפחה
סבא ודוד שנפטרו צעירים בגיל 40 בארועי לב כנראה אוטם
גובהי 185 משקל 92 לא מעשן אך גם לא עושה ספורט
לחץ דם - 70/110
לראשונה עשיתי בדיקת דם לפרופיל שומנים
התוצאות:
Total chol - 241
HDL - 28
Trig - 244
LDL - 164
TC/HDL - 8.5
כעת אני בלחץ
אני מבין שהתוצאות גרועות למדי
האם פרופיל השומנים הזה מעיד על עורקים סתומים??
מה עלי לעשות וכיצד לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד''ר אופיר אביזהר18/02/2008שלום,
התוצאות אכן אינן אופטימליות, אך אין סיבה להיות בלחץ. יש לעשות את מה שצריך לעשות.
פנה לייעוץ דיאטני. רד מעט במשקל.
אם אינך עושה זאת - התחל בפעילות גופנית סדירה. עשה זאת בהדרגה, לא במאמץ מירבי - אך היה פעיל.
בדוק מידי שנה לחץ דם, ורמת סוכר בדם בצום.
אם האבחנה של התקף לב בקרובי המשפחה אינה חד משמעית יש לשקול ביצוע אק"ג במנוחה, ואקו לב לשלול סיבות אחרות למוות פתאומי בגיל צעיר.
אני מאמין שתזונה נכונה ושמירה על משקל גוף תקין, ופעילות גופנית סדירה יכולים לשפר מאוד את פרופיל שומני הדם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)