אבחון ברזל ופריטין נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון ברזל ופריטין נמוך
    קארן
    24/07/2012

בוקר טוב
    אני נמצאת בתהליך הרזיה כבר כחודש ומרגישה חלשה מאד,עם קושי אפילו בהרמת ידיים וירדתי כ-10 קילו.
    עשיתי בדיקות כי חשבתי שדוקא מגנזיום חסר לי,בדרך כלל מאד נמוך אצלי אבל בבדיקות יצאו התשובות הבאות שיצאו חריגות:

iron- 44 מתוך ערכים של 60 עד 180
    feritin-8 מתוך ערכים של 8 עד 120
    magnesium-2 מתוך ערכים של 1.9 ועד 2.5

האם כדורי ברזל של איזשהי חברה יעזרו לי?כי שמעתי שלעיתים חלקם לא טובים כי לא באמת נספגים.
    האם לדעתכם אני צריכה לקחת גם מגנזיום? יש לי מן תופעות לוואי של התכווצוויות שרירים בלילות וזה תמיד מסמן לי שהמגנזיום ירד,למרות שהתוצאות הראו שאני עדיין בטווח הנורמלי.

אשמח לתשובתכם המהירה,מרגישה ממש חלשה...

תודה

קארן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ברזל ופריטין נמוך

הוספת תגובה

• אבחון ברזל ופריטין נמוך - תגובה

יעל אבנון
    24/07/2012

שלום קארן,

חסר לך ברזל חופשי בדם ובנוסף, מאגרי הברזל אצלך (הפריטין) נמוכים וזה אומר שהמחסור בברזל הוא ארוך טווח ואת צריכה השלמה. כדאי לבדוק מדוע הברזל נמוך- האם זו בעיית ספיגה, תזונה לא נכונה או דימום יתר בווסת ולטפל גם במקור הבעיה.
    בינתיים תוכלי להתחיל לקחת ברזל עדין של סולגר או ברזל בנוזל- פלורדיקס של חברת גרמזה. לגבי המגנזיום בדם- הבדיקה אינה אמינה לגבי רמת המגנזיום בתאים.
    כיום לרוב האוכלוסיה יש מחסור במגנזיום כך שאם את חווה התכווצויות שרירים תוכלי להעזר בתוספת מגנזיום, לחברת NSP יש תוסף מגנזיום יעיל.
    תוכלי להתייעץ איתי גם טלפונית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו