מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בתוצאות בדיקות רפואיותקארן05/08/2012
הי לכם
ממש אשמח לעזרתכם בפענוח בדיקות הרפואיות שלי שביצעתי בימים האחרונים,עם תוצאות ממש מוזרות...
לאחרונה,ירדתי 12 קילו בתקופה של כחודש וחצי.
בשבוע האחרון,אני עם סחרחורות וחולשות איומות ולא כלכך קיבלתי תשובות מרופאים,זה כרגע בבדיקה,חוץ מכמובן את התשובה המאד לא מפתיעה של "זה מה שקורה כשעושים דיאטות כאסח" !
למרות שהדיאטה מכילה את כל אבות המזון הדרושים רק בכמויות קטנות בשילוב פעילות גופנית מסיבית.
לפני כשבועיים עשיתי בדיקות של ויטמינים והברזל יצא 44 מתוך ערכים של 60 עד 180 ופריטין 8, נמוך.
שלשום,שוב בדיקות והברזל ירד ל 35 ואילו הפריטין עלה ל18 (אחרי שבוע של לקיחת ברזל מאסיבי). איך זה יכול להיות שהפריטין עלה והברזל ירד ?
דבר נוסף,המוגלובין תקין 13.6 אבל בבדיקה המטלוגית של המוגלובין F יצא 0.8 שהערך המקסימלי הינו 0.49. מה קורה איתי ???
בנוסף קריאטנין 0.6 יצא חריג קצת וגם RDW 18.3.
בקיצור,האם יש לכם רעיון להשתוללות הבדיקות אצלי ?
אני חייבת לציין כי בדרך כלל הבדיקות שלי יוצאות מושלמות בלי ערכים חריגים.
האם נהייתי קשישה ???? אני בת 43.
אשמח לתשובתכם
תודה מראש
קארן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתוצאות בדיקות רפואיות - תגובה
יעל אבנון06/08/2012שלום קארן,
דיאטה, ירידה במשקל, שינויים בתזונה ופעילות גופנית משפיעים רבות על ממצאי בדיקות הדם. כאשר התזונה אינה מאוזנת או אינה מתאימה לך, חל גם חוסר איזון ביוכימי שניתן לראות אותו בבירור בבדיקות הדם.
לגבי הברזל שירד והפריטין שעלה- הפריטין מהווה את מאגרי הברזל בגוף וכאשר נוטלים תוסף ברזל, הפריטין הוא הראשון שיעלה. רמת הברזל החופשי בדם משתנה כל הזמן ומה שחשוב בעצם לראות זה שהפריטין עולה, לכן תמשיכי לקחת את תוסף הברזל, זה הולך לכיוון הנכון. המוגלובין F גבוה עשוי לרמז על אנמיה מסוג תלסמיה- המשיכי בירור מול הרופא. קראטנין נמוך עשוי לרמז על מחסור בחלבונים או הרס של שריר- יכול להיות קשור לדיאטה שעברת. ערך ה- RDW הגבוה מציין את האנמיה אצלך. אני ממליצה לך לקבל הדרכה מקצועית שתעשה לך סדר בהרגלי התזונה ובתוספי התזונה שעלייך לצרוך, על מנת לעזור לך להגיע לאיזון בריאותי תקין ולהרגשה טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)