חוסר בברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בברזל
    שרון
    07/10/2012

לפני שנה הפכתי לטבעונית לאחר שנים רבות של צמחונות ללא בעיות או חוסרים. בזמן האחרון הופיעו לי סמפטומים של חוסר בברזל (נשירת שיער, עייפות, הרדמות גפיים) ולכן עשיתי בדיקות דם לאחר זמן רב שלא עשיתי. התוצאות -
    ברזל 43
    פריטין 18
    המוגלובין 13.1
    B12 350 (אני לוקחת כדורי מציצה), לא בדקו אבץ ו- D.
    אכן יש לי חוסר בברזל ובפריטין, אבל זה לא נראה לי כזה רציני - גם כי הערכים סביב המינימום ולא רחוקים ממנו, גם כי ביחס לבדיקות האחרונות שעשיתי (לפני 3 שנים) אין ירידה משמעותית וגם כי ההימוגלובין שלי סביר כלומר אינני אנימית. שאלותיי -
    האם נראה לך שהחוסר שלי בברזל/פריטין הוא זה שגורם לנשירת שיער ושאר התופעות או שהסיבה היא אחרת (חוסר באבץ למשל) ?
    האם עליי לקחת כדורי ברזל או שמספיק לשנות תזונה ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בברזל

הוספת תגובה

• חוסר בברזל - תגובה

יעל אבנון
    08/10/2012

שלום שרון,

יש לך מחסור משמעותי בברזל ובפריטין ואני מציעה לך לא להסתמך על הטווחים הסטטיסטיים שאת רואה בסוגריים. הערך האופטימאלי של ברזל בדם הוא 120 וערך פריטין אופטימאלי נע סביב 90-120.
    רמת פריטין נמוכה נקשרה באופן ישיר לנשירת שיער, אך מניסיוני, על מנת לטפל בנשירת שיער יש להתייחס לגורמים אפשריים רבים נוספים.
    יש צורך לאבחן את תמונת הדם המלאה ולערוך תשאול תזונתי ותשאול אורח חיים, על מנת לפענח את הגורמים האישיים לנשירת השיער, העייפות וההרדמות בגפיים.
    לאחר אבחון שכזה ניתן להתאים את הטיפול המתאים ביותר.
    לגבי הברזל, ברמות הקיימות אצלך כרגע אני ממליצה על נטילה של תוסף במקביל להנחיות תזונה מתאימות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו