מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפוציטיםעינת08/03/2008
שלום
לפני שבועיים חליי בוירוס כשפעת (חום 38.5, כאב גרון, אזניים, נזלת, שיעול עם ליחה, כאבי פרקים וכו'). נעשו לי בדיקות דם, ומצורפת התוצאה.
שמתי לב למיעוט כביכול בלימפוציטים, מה שלא היה לי בעבר. מה זה אומר?
תודה
שי
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | 104
Urea (B) | mg/dl | 22.5
Creatinine (B) | mg/dl | 1
K+ Potassium (B) | mmol/l | 3.9
Na- Sodium (B) | mmol/l | 143
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | 9.2
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | 4.2
Hemoglobin | g/dl | 12.8
Hematocrit | % | 38.6
MCV-Mean Cell Volume | fl | 92
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | 30.4
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | 33.2
RDW-Red Cell Distri.Width | % | 12.2
Platelets | 10*3/micl | 255
MPV-Mean Platelet Volume | fl | 9.3
Neutrophils % | % | 77
Lymphocytes % | % | 11
Monocytes % | % | 11
Eosinophils % | % | 0
Basophils % | % | 0.2
Neutrophils # | # | 7.1
Lymphocytes # | # | 1
Monocytes # | # | 1
Eosinophils # | # | 0
Basophils # | # | 0
בקטריולוגיה
Throat Culture | | .ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | 3.33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר אופיר אביזהר09/03/2008ספירת הדם יכולה להיות עקב מחלה זיהומית, וכדאי לבדוק שוב שבועיים לאחר החלמה מלאה.
שתי נקודות לתשומת לבך:
רמת הסוכר גבולית גבוהה. חשוב לבדוק את הדם בצום של לילה.
ההמוגלובין נמוך (בהנחה שמדובר בגבר). חזור שוב, כאמור על ספירת הדם. אם ההמוגלובין נמוך יש למצוא סיבה. לאישה צעירה ההמוגלובין תקין.
((( אני מצטער - היום יש שי גבר ויש שי אישה))).
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ההומוגלובין
עינת09/03/2008הי ותודה על התושבה.
לגבי ההמוגלובין - במשך שנים, יש לי ספירה דומה. אני בן 34 היום, ובמשך 3 שנים אחרונות, הממוצע היה תמיד 12.5 והמטוקריט 38.5 - גם לאימי יש אנמיה קלה, ויש לי גם חסר בG6PD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר10/03/2008אין לי מה להוסיף.
הרבה בריאות.
ד"ר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לזה
עינת10/03/2008האם ההיסטוריה שלי בנוגע לאנמיה קלה כזו, היא הסבר מספיק, או שבכל זאת כדאי להעמיק עוד יותר את הבדיקות על כך? האם G6PD הוא אפשרות לתוצאה החוזרת הזו?
תודה!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר11/03/2008שלום,
האם הסיבה היא חוסר G6PD? יתכן. רוב האנשים האלה, לפחות שאני מכיר, אין להם בדרך כלל אנמיה במצב הרגיל. שוב - האם לפני 5 שנים היה ההמוגלובין תקין? לפני 10?
בירור בסיסי אני חושב שצריך לעשות, ואני מניח שנעשה. רמת ברזל בדם, רמת B12 בדם. האם יש עדות להמוליזה כרונית? לפי אלה ועוד הרופא המטפל יכול להחליט אם יש מקום לבירור יותר מעמיק.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)