מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם - יש מה לדאוג?שירן10/03/2008
להלן תוצאות בדיקות הדם שלי (החריגות ביניהן, שאינן נמצאות בערכי הנורמה).
NEUT% - 38.9
PLT - 400
BASO % - 0.2
MONO% - 10.1
LYM% - 47
VITAMIN B12 - 248* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, אני בת 21.
שירן10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין די נתונים
ד''ר יובל רבינוביץ11/03/2008לא ניתן לקבוע בוודאות על סמך הנתונים האלה. יש להביא את ספירת הדם המלאה ולציין מה הסיבה בעטיה נערכה הבדיקה.
כדי להחליט אם מרכיבי ספירת דם הם תקינים, יש לראות את מכלול ספירת הדם. ככלל – הערכים היחסיים (אלה שהובאו ב-%) הם פחות אינפורמטיביים מאשר הערכים המוחלטים. רמת טסיות דם (PLT) של 400 היא, אמנם, מעל הממוצע, אך הרבה מתחת לערכים הנחשבים בעייתיים. אם הבדיקה נלקחה זמן קצר לאחר מחלה כלשהי, הערך הזה הוא סביר.
רמת ויטמין B12 של 248 נחשבת תקינה, אם כי מתחת לממוצע. בערכים 200-250 אני נוהג להשוות ערכי עבר של אותו מטופל ולנסות לזהות אם יש מגמה של ירידה לאורך זמן. אם אין נתוני עבר' או שהנתונים מצביעים על ירידה, אני מבצע בדיקה נוספת כעבור 6 חודשים. אין טעם לבדוק לפני כן, משום שאיבוד B12 הוא איטי מאד.
אם יש נתונים מרובי שנים ורמת B12 היא תמיד בסביבות הערכים האלה, אין צורך לעשות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)