חום גבוה, חולשה כללית, בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום גבוה, חולשה כללית, בדיקות דם
    טובה
    10/03/2008

לדר' שלום
    בעלי בן 66 בדרך כלל בריא, מעשן, לפני מספר ימים התעורר בבוקר עם הזעה וכאב חד בעת נשימה בצד ימין בחלק התחתון של הגב. בביקור אצל הרופא נעשה א.ק.ג. שלא היה ברור וחלבון בשתן.
    נשלח למיון בבי"ח. בבדיקות שנערכו לו כולל בדיקת דם ללב, הכל היה תקין. המלצה לבצע בדיקות נוספות במסגרת קופת חולים.
    להלן תוצאות לא תקינות: RBC 4.64
    LYMPHOCYTES 16.9%
    MONOCYTES 12.8%
    ESR 81
    GLUCOSE 129.3 MG/DL
    HEMOGLOBIN A1C 6.0%
    CREATINE KINASE 29 U/L
    AST 13U/L
    HDL CHOLESTROL 19 MG/DL
    IRON 27.3UG/DL
    TRANSFERIN 194 MG/DL
    FERRITIN 1001.7 NG/ML
    VIYAMIN B12 143.0PG/ML
    C-REACTIVE PROT. 143.5 MG/L
    בשתן PROTEIN 30 MG/DL
    אנא תשובתך המהירה, מה קורה? בשלב זה הרופא נתנה לו אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין בטענה שיש כנראה איזו דלקת. מחר הוא אמור לבצע U.S. בטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לטובה

ד''ר אופיר אביזהר
    11/03/2008

שלום,
    אני מבין את הדאגה שלך, אך אני לא יכול לדעת רק מהנתונים מה קורה.
    מדדי דלקת אכן גבוהים, אך זה מאוד לא ספציפי, ולא מכוון לשום מקום.
    אנטיביוטיקה נותנים לזיהום חיידקי, אם יש עדות או חשד סביר לו. אם יש חום וכאב חזה הייתי עושה לו צילום חזה.
    אם בדיקת הדם נלקחה בצום - הרי רמת הסוכר גבוהה, בתחום הסוכרתי. יש לעקוב אחר רמת הסוכר.
    העישון מאוד לא רצוי, בעיקר אם הסוכר גבוה.
    גם אם האק"ג במנוחה תקין, ובדיקת הדם ללב היתה תקינה, הייתי עןושה לו מבחן מאמץ כשירגיש טוב יותר.
    זה מה שאני יכול לומר. חשוב שרופא המשפחה יעקוב אחריו, ואם יש החרפה חדה - לפנות גם למיון.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו