מעוניינת לדעת יותר על טלסמיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניינת לדעת יותר על טלסמיה.
    מורן חן
    18/03/2008

ערב טוב לכולם. רציתי לדעת אם יש אתר/מאמר שידריך אותי לפענח בדיקות דם? לבני יש טלסמיה. לא ידוע לי אם מיינור/מייג'ור חלילה.הוא בן 6,תשוש,ללא תיאבון,אין לו שיווי משקל,הוא נופל הרבה,מפיל חפצים ולא שם לב שזה קורה-דבר שלא קרה לו קודם. איבחנו לו את הטלסמיה לפני שנה וקצת. מידי 3 חודשים רופאת המשפחה עושה לו בדיקת דם מהוריד לא מהאצבע,דבר שילד קטן לא אמור לעבור.
    רציתי לדעת אם יש המטולוג שמתמחה ספציפי בטלסמיה או שכל המטולוג יוכל לבדוק אותו מלבד הרופאת משפחה.(אני חלילה לא מזלזלת ברופאה! פשוט אני אהיה רגועה אם רופא שמתעסק באופן יומיומי עם דמים-יסביר לי על כך.)
    בני מטופל בפריפל-סירופ. אני לא ממש רואה שינוי בתופעות שציינתי. אנא,אשמח למענה. ידוע לי שכל מענה שאקבל/חוות דעת לא יחליף את ייעוץ רפואי .אני רק רוצה חוות דעת נוספת.
    תודה רבה,וחג פורים שמח. אמן!
    מורן חן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למורן

ד''ר אופיר אביזהר
    19/03/2008

שלום,
    תלסמיה מייגור היא מחלה הדורשת בדרך כלל ערויי דם, ויש עודף ברזל בגוף והבעיה בדרך כלל היא להוציא את עודף הברזל. נראה שלא זה מה שיש לבנך. תלסמיה מיינור בדרך כלל לא דורשת ערויי דם, ולאנשים עם תלסמיה מיינור חיים רגילים לחלוטין. גם להם אין חוסר ברזל אלא אם יש סיבה אחרת, כמו לקיחת הרבה בדיקות דם.
    כל המטולוג יכול לאבחן אם יש תלסמיה ואת סוגה. אני מאמין שיש המטולוגים שמתעניינים יותר ומתמחים יותר בנושא זה אך אני לא יודע על שם ספציפי.
    אם מותר לתת עצה של אב, לא רק של רופא, בכל מקרה יש לתת לילד תמיכה ואורח חיים תקין. דאגה עודפת שלך, גורמת לו פחד.
    מאידך - אם הילד לא חש בטוב יש לשלול בעייה אחרת.
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו