מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    יפי
    09/07/2013

שלום יעל,
    רציתי לשאול, לפני כחודש היו לי כאבים מדי פעם בעיקר בבית שחי,הכאבים התמעטו והרופאה אמר ה שכנראה מדובר בשפעת קלה ושלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות (הכל בטווח הנורמה) יומיים אחרי זה התחילו לי כאבים מינוריים ודקירות קלות במקומות שונים בגוף,אני ממש חרדה היות וקראתי שדקירות וכאבים לא ספציפיים יכולים לרמז על מחלות נוירולוגיות.שאלתי- האם בדיקות דם יכולות לצאת תקינות לחלוטין במקרה שיש משהו כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• המשך הודעה

יפי
    09/07/2013

רציתי להוסיף שאני בת 37,בריאה בד''כ.וכאבי ה''שפעת'' נמשכו שבועיים והמיחושים הנוכחיים נמשכים גם קרוב לשבועיים, מספר פעמים ביום לשניה וחולפים

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה - תגובה

יעל אבנון
    11/07/2013

שלום יפי,

הרבה פעמים בדיקות הדם יוצאות "תקינות" והבן אדם מרגיש ברע.
    יש לכך 2 סיבות, הראשונה- לא תמיד הרופא מפנה לבדיקות הנכונות ולעיתים מפספסים בדיקות חשובות והסיבה השניה היא- שיטת האבחון הקיימת היום בקופות החולים.
    אבחון בדיקות הדם מתבסס על סטטיסטיקות, לכל מדד בדם יש ערך מינימום ומקסימום שתחום בסוגריים ואם הכוכבית בתוך הסוגריים, אז זה נחשב בסדר.
    מדובר בשיטה לא מדויקת ובלתי אישית, הטווחים האלו משתנים כל הזמן ומקופה לקופה.
    כדי לפענח בדיקות דם צריך להשתמש בטווחים אופטימאליים של מדדי הדם ולא בטווחים סטטיסטיים. כך שגם אם הכל ניראה תקין ובטווח, זה לא אומר שהכל בסדר, כלל וכלל לא.
    במקרה של מיחושים כמו שאת מתארת צריך לערוך תשאול ואבחון מעמיקים, בלי זה קשה מאוד להבין מאיפה הבעיה מגיעה. לצערי אבחון שכזה לא מתאפשר במסגרת קופות החולים אלא רק באופן פרטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו