מה עכשיו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עכשיו?
    שקד
    11/08/2013

לא מצליח לי להגיב להודעה הקודמת:
    הרופא הפנה אותי לסדרת בדיקות דם: CMV BATT, HEPATITIS B SURFACE AB+AG, HEPATITIS C AB, HIV, PRAVO VIRUS B19, EBV AB,
    HELICO PYLORI BREATH, CAROTEN
    (הליקובקטור היה לפני חמש שנים וטופל באנטיביוטיקה אינטסיבית אך לא נראה כי חזר מאז)

ואולטרסאונד בטן-כליות וייעוץ הומוטולוגי.

לאור התוצאות מבדיקת הדם האחרונה:
    Platelets 48 (במהלך השנה האחרונה ירידה מ100 ל32 בזמן דלקת ריאות ל48 ארבעה חודשים לאחר דלקת הריאות)
    Lymphocytes % 44.9 (בשנה האחרונה תנודות של 11 וקפיצה ל50 ועכשיו 44.9)
    Antinuclear Ab Adults 0.4
    ESR 1 hour 18 (עליה בשנה האחרונה מ-8)

שאר הבדיקות בתווך התקין ללא שינויים משמעותיים.

חוץ מהעובדה של ירידה קלה במשקל (והיסטוריה עם משקל נמוך), היווצרות סימנים כחולים מהירה (שמתי לב לזה בתקופה האחרונה) וקצת כאבי רגלים במנוחה בלילה(כמו בשפעת) סה"כ אדם בריא, פעיל. ללא תרופות יום-יומיות.

באולטרסאונד לא היו ממצאים, הכל בגדר תקין
    עדיין אין תשובות לבדיקות דם.- כמה זמן בד"כ זה לוקח?
    במידה והכל תקין, מה בעצם הבעיה? כי לא הגיוני (נראה לי) שבמשך שנה תהייה הפחתה כזו בטסיות דם ועליה בלימפוציטים...
    או שכן? וזה פשוט הנורמאלי שלי? או שבעצם אםכל הנל, נניח, יוצאים תקינים, זה יכול להצביע על בעיות אחרות?
    לגבי הליקובקטור, בעבר היה לי (ארבע שנים-חמש שנים), ואין לי את התסמינים כמו שהיה לי בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עכשיו?

הוספת תגובה

• מה עכשיו? - תגובה

יעל אבנון
    12/08/2013

שלום שקד,

רמה נמוכה של טסיות יכולה להעיד על תהליך אוטואימוני בגוף.
    זה מצב בו הגוף עצמו תוקף את הטסיות, תסמונת בשם ITP.
    אבחון מצב זה נעשה לאחר שלילה של גורמים אחרים מפני שאין בדיקה ספציפית למחלה הזו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP ?

שקד
    13/08/2013

אז אם כל הבדיקות האחרות יוצאות תקינות, אך רמת הטסיות עדיין נמוכות האם זה למעשה מעיד על הITP? או שישנן עוד אופציות למעט אלו?
    מה זה בעצם ואיך ניתן לטפל, אם כן איך נהוג לטפל? האם זו מחלה שחולפת? מחלה שיכולה להגרם ממשקל נמוך ואכילה לא מאוזנת ואו מחלה הנגרמת כתוצאה ממחלות אחרות, או כזו שיכולה פשוט פתאום לצוץ?
    חשוב לציין גילי 25. וכמו שנאמר מצב בריאותי תקין בד"כ (השנה לקיתי בדלקת ריאות, שבזמנה ביצעתי בדיקות דם שעוררה חשד אצל הרופא משפחה, לגבי הטסיות . 30), הפרעות עיכול ועומס בחיים שגרמו לאכילה לא מאוזנת ולירידה קלה במשקל). ישנה היסטוריה של סרטן השד במשפחה ולאף אחד אין במשפחתי בעיה עם הטסיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP ? - תגובה

יעל אבנון
    13/08/2013

ב- ITP נהוג לטפל בסטרואידים, זו מחלת חיסון עצמי, היא לא עוברת אך ניתן לייצב את המצב. אתה צריך להתייעץ עם רופא לגבי העניין והוא זה שישלול או יאמת את המצאות המחלה. אני לא יכולה לעשות זאת במסגרת הפורום.
    אורח חיים לא נכון עשוי להיות טריגר להתפרצות של מחלות חיסון עצמי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו