ספקות לגבי בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספקות לגבי בדיקות דם
    ויקטוריה
    28/08/2013

שלום
    אמי עשתה בדיקות דם מלאות לאחרונה וע"פ התוצאות התעורר בי ספק אם לא הייתה טעות בבדיקות. לשאלותיי :
    1.האם יכול להיות שנבדק בטעות דמו של מישהו אחר ? קיימת איזושהי מערכת בדיקה ובקרה על המבחנות כדי לוודא שהבדיקות שבטופס ההפנייה תואמות את הדם של המטופל ויכולים לעלות על טעות קריטית כזאת ? יש לציין כי רשימת הבדיקות שמופיעות בתוצאות שייכות לה,החשש שלי שהדם לא שלה.
    קשה לקחת לה דם(חולה אונקולוגית )לכן ניסתה מישהי אחת,לאחר מכן העבירה את המבחנות למישהי אחרת,אני לא זוכרת אם היא העבירה את כל המבחנות או שמה מדבקות על כולם. לאחר מכן הלבורנטית השנייה לקחה לה דם ועברה מישהי ואספה חלק מהמבחנות שהיו מלאות וחלק לקחה אחר כך.
    בבדיקה האחרונה לפני 4 חודשים tsh היה 21.33 ועכשיו הוא בנורמה 3.19.יש לציין שהיא התחילה לקחת מינון יותר גבוה של אלטרוקסין וכבר חודש לוקחת על קיבה ריקה,לפני כן לקחה אחרי האוכל. אבל עדיין זה שיפור משמעותי ויש לי ספקות.
    הגלוקוז בדם לפני 4 חודשים היה 131 ועכשיו 164, hba1c היה 6.6 ועכשיו 8.5 .יש לציין שהיא לא לוקחת תרופות לסוכרת.
    2.האם תיתכן טעות בתוצאה של בדיקה מסויימת או שישנה בקרה על זה ויכולים לעלות על זה ?
    3.מה ההבדל בין בדיקת שתן רגילה ובדיקת microalb/ratio . אני מבינה שהיא בודקת חלבונים בשתן.
    4.האם בצקות ברגליים יכולות להיגרם מסוכרת ?
    אני מקווה שהגעתי למקום הנכון ותוכלי להרגיע אותי לגבי הספקות שלי.
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספקות לגבי בדיקות דם

הוספת תגובה

• ספקות לגבי בדיקות דם - תגובה

יעל אבנון
    28/08/2013

שלום ויקטוריה,

אין באפשרותי לדעת או לנחש האם קרתה טעות, לשם כך צריך לעשות בדיקה חוזרת.
    רוב הסיכויים שלא קרתה טעות ואלו הן התוצאות שלה.
    רמת TSH בהחלט יכולה לרדת באופן זה ב-4 חודשים.
    הגיוני שרמת הסוכר עלתה במידה והיא לא מקבלת טיפול.
    סוכרת עשויה לפגוע בפעילות הכליות ולגרום בין היתר לבצקות.
    בדיקת מיקרואלבומין בשתן היא בדיקה לתפקוד הכליות, במידה ונמצא חלבון בשתן ברמה גבוהה זה אומר שיש בעיה בסינון הכלייתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו