מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם-אנמיהחסוי27/09/2013
שלום רב,
אני לא חיה בארץ,ביצעתי בדיקות דם עקב חולשה מתמדת שאני מרגישה,חוסר ריכוז,סחרחרות לפעמים ולחץ דם נמוך לאחר פעילות אירובית.אני בת 31,גובה 1.60 ושוקלת בין 48-50.התוצאות של הבדיקות מחוץ לנורמל הן:
HEMOGRAMA
HEMATOCRITO................34,50
(36,00-51,00)
HEMOGLOBINA................10,62
g/dL (11,50-16,00)
VCM.............................. 69,84
fL (80,00-101,00)
HCM.............................. 21,50
pg (25,00-35,00)
VPM.............................. 11,4
fL (6,0-11,0)
LINFOCITOS....................... 47,00
(20,00-45,00)
NEUTRÓFILOS TOTALES.............. 44,30
(45,00-75,00)
כל שאר הנתונים הם בטווח הנורמל לכן לא צירפתי אותם. B12 יצא תקין. אך נראה שיש לי אנמיה.האם על פי בדיקות אלו ניתן לדעת איזה סוג אנמיה יש לי וכיצד ניתן לטפל בה? זה פשוט מייאש להיות עייפה כל הזמן :(, אפילו פעילות אירובית אני כבר לא יכולה לעשות כמו שצריך. אני גם לא בטוחה שאני מבינה את הרופאים כאן....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-אנמיה - תגובה
יעל אבנון29/09/2013שלום ימית,
על פי הבדיקות יש לך מחסור בכדוריות דם אדומות, המוגלובין נמוך וכדוריות אדומות קטנות- מה שמעיד על מחסור בברזל.
תבקשי בדיקת ברזל חופשי בדם + בדיקת Ferritin- מאגרי הברזל.
ויטמין B12 צריך להיות ברמה של לפחות 500 Pmol/L.
כדאי להתחיל לקחת תוסף של ברזל עדין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12
חסוי29/09/2013ה-B12 שלי ברמת 228....רשום שטווח הנורמל הוא בין 189-883, אז הנחתי שזה בסדר....האם אני צריכה לקחת גם תוסף של B12?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12 - תגובה
יעל אבנון29/09/2013כן בהחלט, זו רמה נמוכה כשמאבחנים על פי טווחים אופטימאליים. תקחי תוסף של B12 למציצה מתחת ללשון- 1000 מק"ג, 1 ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)