עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    קלרה
    31/12/2013

שלום,
    האם טלסמיה יכולה להופיע רק בגיל 40?
    מהידע שלי זה משהו מולד גנטי ושכיח בעדות מסויימות. האם אני צודקת?
    הסיפור שלי שיש לי דימום לאחר ווסת והתוצאה יצאה אנמיה.
    חוסר ברזל, המוגלובין נמוך,
    הרי התוצאה:
    hb:11.3 g/dl
    MCH: 25.1 pg
    RBC: 4.51 m/UL
    HCT: 11.3
    mcv: 78.5 Fl

iron: 21 mg/ dl

רופא הנשים אמר לי לפנות לרופא משפ' שיעקוב אחר תלסמיה וכעס עליי שאמרתי את שכתבתי לך לעיל ואמר " עשית בדיקות גנטיות?" אני יודעת שלא יתכן פתאום בדיקה עם תוצאות שכאלו וזה תלסמיה.
    מה גם שבתלסמיה רמת הברזל בדם גבוהה ולא נמוכה. הכי מצחיק שאמר שלא יתכן אנמיה כתוצאה מהדימום שלי ומצד שני אמר לי לקחת ברזל! וברזל דווקא אסור לתת לחולי טלסמיה

אשמח לדעתך אני דיי לחוצה מהדימום וכרגע אין לי עם מי לדבר!
    אגב בבדיקת אולטרסאונד נמצא ממצא אקוגני שלא ידע לפענח כי הרופא שביצע את הבדיקה כנראה לא רשם משהו... ועליי לחכות לחודש הבא לבדיקה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

יעל אבנון
    01/01/2014

שלום,

תלסמיה היא מחלה שמועברת גנטית, יש סוגים שונים של תלסמיה.
    יש אנשים שמגלים שיש להם תלסמיה יותר מאוחר בחיים, זה לא אומר שהיא הופיעה פתאום אלא שהגילוי נעשה מאוחר.
    יש הרבה מאוד סיבות שיכולות לגרום לאנמיה ולמחסור בברזל- בעיות עיכול, תזונה לא נכונה, דימום יתר ועוד.
    אני ממליצה לך לפנות לנטורופת אשר יודע לפענח בדיקות מעבדה, על מנת למצוא את הסיבה לאנמיה אצלך ובהתאם לכך לתת לך טיפול.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו