בדיקות דם בצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם בצבא
    שיר
    10/03/2014

שלום רציתי להתייעץ, אני נמצאת בצבא כרגע ועשיתי בדיקות דם בעקבות הפרעות אכילה. רציתי לשאול אם הבידוקת שלי תקינות כי היו כמה דברים שסטו מהגבול והרופאה לא אמרה לי כלום על זה:

Ferrun iron (s) צריך להיות בין 60-170 ויש לי 20.
    Creatinine (s) (mg\d) צריך להיות בין 60-9- יש לי בדיוק 90.
    Urea (s) (mg\d) צריך להיות בין 15-45 ויש לי 14.
    חוץ מהדברים האלה השאר יחסית בסדר, כאילו יש כאלה שנורא קרובים לקו אבל לא יוצאים ממנו. פשוט אני יודעת שאיירון זה ברזל וזה נראה כאילו יש לי נמוך. זה תקין??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם בצבא

הוספת תגובה

• בדיקות דם בצבא - תגובה

יעל אבנון
    10/03/2014

שלום שיר,

בהחלט הברזל מאוד נמוך, האוריאה גם נמוכה, מה שאומר שאת לא אוכלת מספיק חלבונים בתזונה, זה מצב דומה לתת תזונה.
    ערכי הקראטנין ששלחת לא ברורים לי.
    בכל מקרה, אי אפשר לעשות אבחנה רק עם פרמטרים אלו וצריך לראות בדיקת דם מלאה ולערוך תשאול בריאותי על מנת לאבחן נכון ולתת טיפול מתאים.
    הטווחים בבדיקות הדם הם טווחים סטטיסטיים רחבים, מדד שנמצא בתוך הסוגריים לא אומר שזה תקין. לכל מדד יש טווח אופטימאלי שמייצג בריאות מיטבית ובנוסף לכך יש צורך בהצלבות מידע בין המדדים כדי להגיע לדיוק אבחוני גבוה.
    אני מאוד ממליצה לך לפנות לנטורופת ולקבל טיפול להפרעות האכילה ולפחות לדאוג לכך שלא יהיו לך מחסורים תזונתיים כמו ויטמינים ומינרלים חשובים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו